KRABI with LUV ~part2



KRABI with LUV ~part2

Hehehe...ni entry sambungan nama die....
....................................................................................................................................................

Pagi tu kami sempat menikmati keindahan view pantai aonang...so kami pon amek gambo pagi2 sebelum travel agent kami pick up untuk ke phi phi island...
sempat lagi tu berhenti makan sarapan...hubby makan laksa...and me dan emir makan ayam goreng + pulut....bolehlah buat alas perut...hehehehhe
















Pas makan2...kami pun balik hotel and park scooter kat hotel...then tak lama pastu travel agent pick up kitorang and kumpulkan kami kat depan pantai aonang...pas dapat sticker, kami pun terus stay tunggu transport ke jeti...
Tak lama pun...jap je transport berupa lori datang dan kami pun naik la lori...wah enjoy je si emir naik lori...hahahahaha...
Pastu kami dibawa ke area speed boat dan kami naik la speed boat tu...nama speed boat kami JAO HAW...masuk jek speed boat...tourist guide tu bagi review sket pasal tempat yang kami nak pg ni...ada 7 island and 2 tmpat boleh snorkerling...wah...i is takot dengar snorkelling...
yang bestnye...tourist guide tu boleh berbahasa2...siap bahasa melayu pon boleh...lupe pulak nama die...haish short term memory lost...
bila speed boat bergerak...mama dan ayah sangat risau emir muntah atau pening atau x selesa...tapi emir is the best...muka selamber gile...rilek sangat...siap melambung2 boat die cool jek...alahai somel2 mama ni...
yang tak menahan die siap bleh tegur orang yang muntah "ma...org tu muntah"...hahahaha...emir dut2 awak memang cool la...
perjalanan ke island pertama (bamboo island) ambik masa 1hour...kat situ kami bleh turun 30 minutes dan main air...
bukan main suka lagi dak emir dut2...dengan hujan renyai2...memang best lah...
Pastu kami ke Loh samah bay...kat sini bleh snorkelling....pastu pegi lak monkey bay....pastu tengok viking cave...santek ar...air die biru melangit....pastu paling cantik adalah maya bay...best gile....cantik sangat pasir putih gile...pastu last one is phi phi island...
masa snorkeling adalah menakutkan for me...but not for emir...muka slamber gile...siap gelak2kan mama..."mama penakut kan ayah"...hokey fine!!!hahahahha

hokey2 layan gambo ea...pnat la nak menaip =)