Emir

Gugu Gaga

1:45 pm

Emir Si Manja Mama

Rindula kat emir...hmmm cane ni???Ape yang mama analisis...mama nampak ade few things yang emir suke n x suke...



Emir and mama

Emir paling suke

puting (waktu nak tdo)
Susu sambil tangan kiri pegang botol sendiri (even x pandai lagi) dan tgn kanan usap rambut
Gosok muka kalo mengantuk
BeeBug yang melalaikan disamping playing mat nye
ketawa bile nampak ayah & mama
Buat buih2 kat molot (new subject agaknye...)
tdo sambil muka mama msti ade depan muka Emir...(kalo x, kecoh tangan die gosok muka)
Korek mate mama malam2
Tdo yang best.Tangan 180 degree (gaya bebas...cane nak tdo buai???)
Jalan2 naik stroller
Tdo sambil duduk kat pangku mama



Emir  X suke

Panas
mama & Ayah borak2 and biarkan Emir main sorang2 (msti nangis...rase terpinggir ea)
Susu yang suam2...(nak susu sejuk...pelik tol.nant mama tambah ice ea)
susu sambil dipangku
naik buai (hmm takot ea)
mama dukung bergaya baring (xbest ea)

Work

KoJe & Koje

12:01 pm

KoJe Vs KijE

Nampak cam saya enjoy2 je takde kije kan...hehe sbnnye sy save energy untuk next 2 week...sy kena kerja di hari AHAD (oh no...my little sunshine mst sedih) untuk jaga Exam on that day...Pastu lak saya kena tanda paper lak...oh heaven sungguh...tapi sy rase happy ng kije saya...

Dolu kije swasta mmg totally different ng kije skrg...name mmg best ENGINEER...tapi kije???hmm cam buruh kasar tau...huhu...tapi sbnnye best jadi engineer...banyak blaja tau...

Ape Beza kije dolu ng skarang???

Kije dulu (PriVate)

  1. Balik Malam kalo banyak kije tapi dapat OT
  2. Makan Ikut time
  3. Xde mase untuk family sangat
  4. Kalo OT dapat duit…kayo2!!!
  5. Bleh ade panel hosp swasta yang best2 cntoh Colombia Asia, Pakar puteri &
  6. Ade Bonus kadang2 sampai 2.2bulan…erk..I got it before
  7. Penat sket
  8. Berkawan ng machine & computer

Kije Skarang (GoV)

  1. Balik Kul 5.00pm dapat jumpe family cepat
  2. Kalo kene keje weekend dapat la Book Off
  3. etcAde panel gak…Hosp Gov…dapat GL dapat la 1st@2nd Class
  4. Ade gak bonus…tapi dipanggil saguhati..0.2 bulan…Alhamdulillah drpd xde…
  5. Penat gak tapi enjoy (koje sy skrg la..)
  6. Berkawan ng student (I Like)
  7. Makan bile2 je…no hal
  8. Ade mase untuk anak dan suamiku tersayang
Ape2 Pon...Both job mmg best..banyak bnda bleh blaja...hehehe...Enjoy!

Hubby Vs me

Isteri Mithali

11:30 am

GOOD WIFE TO BE

Luckily I got a very thoughtful hubby...He knows what I like...what I dislike and he always make my life happy...slalu sangat die korbankan perasaan die untuk make me happy...Die slalu mengutamakan saya...anything...die akan fikir pasal sy..dan die xkan buat bnda yang menyakiti hati sy...Trust me dear...without U my life will empty...tapi saya ni degil sangat...melawan???owh number one...dapat ke syurga saya tuju kat akhirat nant???hmmm takut sangat...skrag sy berusaha menjadi somebody to my hubby...tapi kekadang tak berjaya gak... dnt worry dear...I try my best...

Sy slalu bace forum...articles untuk jd isteri solehah..hmm hopefully hati sy menjadi semkin lembut dan sy dapat menjadi isteri mithali 1 hari nant...chaiyok ayu!!!
Ni antara articles yang saya bace...by Dr Fadhilah Kamsah


Berikut adalah tips yang telah disarankan oleh pakar motivasi kita yang terkemuka  iaitu Datuk Dr Fadilah Kamsah, yang dipetik dari majalah jelita. InsyaALLAH tips-tips yang disarankan ini dapat memulihkan hubungan suami isteri. Tips ini khas buat si isteri . . .
#####
1. Apabila berbual becakap atau berbincang, gunakan hubungan mata, gerak hati, pegang tangan erat-erat, duduk rapat-rapat, baring bersama dan bernafas serentak, ajak atau biarkan pasangan anda berbaring di atas ribaan.
2. Cuba nasak yang paling sedap unutk suami setiap masa. Usah paksa suami komen apabila dia hanya berdiam diri.
3. Temankan pasangan apabila melakukakn kerje bersendirian pada waktu malam.
4. Letakkan barang-barang keperluan suami di tempat lazim agar mudah dia mendapatkannya.
5. Tolong bawa barang walaupun suami kita mampu membawa semua.
6. Bacakan berita yang menarik perhatian pasangan atau buat keratan berita yang disukainya daripada akhbar atau majalah.
7. Megemas tempat tidur umpama baru kahwin.
8. Ceritakan karenah anak yang membuatkan anda gembira atau geli hati kepada pasangan.
9. Usah dera pasangan secara fizikal atau batin :) .
10. Tunjukkan minat mengenai perkara yang dilakukan pasangan, kerje yang dibuat dan orang yang ditemui.
11. Apabila pasangan kurang sihat, beri perhatian sewajarnya. Manjakan pasangan seperti kita memanjakan anak.
12. Beri tindak balas positif apabila mendegar pasangan bercerita.
13. Masuk tidur bersama-sama dengan pasangan. Jika kita ingin tidur dahulu, minta kebenaran daripada pasangan.
14. Salam/peluk/cium dan belai pasangan sebelum bertugas.
15. Cuba ketawa apabila pasangan buat lawak atau bercerita sesuatu yang melucukan.
16. Ucapkan terima kasih atas setiap khidmat pasangan.
17. Cari masa untuk berdua-duaan sekali sekala.
18. Berkelah bersama pasangan.
19. Doakan pasangan supaya bahagia di dunia dan akhirat (tanpa pegetahuannya).
20. Pelawa pasangan berjalan-jalan tanpa anak.
21. Cuba berikan apa-apa yang pasangan hajati.
22. Nyatakan yang ada merinduinya bila berjauhan.
23. Sesekali buat kuih kegemaran suami.
24. Beribadah atau menyertai kegiatan di gimnasium bersama-sama.
25. Usah menghukum pasangan jika dia mengecewakan anda tanpa sengaja.
26. Maafkan pasangan jika dia terlupa buat sesuatu untuk anda.
27. Minta maaf dengan segera jika melukakan hati hatinya.
28. Cuba fahami pasangan jika dia membangkang atau enggang membantu.
29. Apabila suami minta maaf, terima dengan kasih sayang. Usah jual mahal sangat. Ingat, kebanyakan suami berasa sukar untuk meminta maaf daripada isteri.
30. Pamerkan keseronokan apabila berhubungan intim.
31. Tunjukkan simpati dan bantu pasangan mencari barang yang hilang atau tersalah letak.
32. Nyatakan dengan hikmah kepada suami jika anda tidak mengemari pilihannya seperti pakaian, tempat makan, lauk-pauk dan destinasi percutian.
33. Berkongsi perasaan negatif dengan pasangan secara terbuka tanpa menyalahkannya.
34. Jangan mengesa suami melakukan sesuatu yang sememangnya ingin dilakukan kerana ini boleh menyebabkan suami tawar hati.
35. Elak memberi penjelasan dengan panjang lebar. Suami sering melenting apabila isteri “bersyarah” panjang lebar kerana ini menunjukkan seolah-olah isteri tidak percaya pada suami.
36. Elak menjadikan suami berasa tidak mampu, tidak layak dan tidak berkebolehan.
37. Ramai suami seronok dan selesa sekadar duduk bersama isteri. Justeru, isteri perlu sanggup berbual dan bercerita tanpa banyak tindak balas daripada suami.
38. Jangan cabar pasangan
39. Apabila berselisih faham atau bertengkar, fokus pasa masalah yang sedang dibahaskan dan usah ungkit perkara lalu.
40. Beri dan perbaharui kepercayaan kepada pasangan sepenuhnya setiap masa. Jangan suka mengenang rekod lama dan usah melabel pasangan berdasarkan rekod itu.
41. Jangan ingkar mengenai perkara yang telahpun dipersetujui. Pasangan akan berkecil hati jika anda menyatakan persetujuan tetapi tidak bertindak seperti dipersetujui bersama.
42. Isteri mempunyai kelebihan dalam memahami suami. Justeru, jadilah si Kembang Cina. Fahami hakikat bahawa kebanyakan suami mengalami kesukaran memahami isteri.
43. Ramai suami berasa janggal dan malu menyatakan sayang pada isteri. Justeri isteri perlu membaca perlakuan suami yang menunjukkan kasih sayangnya. Usah paksa suami meluahkan perasaan. Sesungguhnya, “action speaks louder than words”.
44. Cemburu tanda sayang tetapi jangan keterlaluan kerana boleh menyebabkan pasangan anda menjadi rimas dan serba salah.
45. Untuk merangsangkan suami pamerkan kasih sayang dan puji selalu.
46. Elak menasihat suami jika tidak diminta. Isteri meminta nasihat unutk bermanja tetapi bagi suami itu satu kelemahan.
47. Apabila pasangan berkata atau berbuat sesuatu yang menyakiti hati, adalah lebih baik untuk mencari kepastian daripadanya. Usah membuat tanggapan sendiri yang mungkin tersilap.
48. Selepas berusah bersungguh-sungguh, berdoa dan bertawakal kepada ALLAH SWT semogo hidup kita bahagia di dunia dah akhirat, amin .

Emir

My Sunshine

11:26 am

Emir Dah Besar

Harini genap Emir berusia 96hari...means lagi 4 hari Emir akan berusia 100 hari...wow...masa berlalu sangat pantas...tanpa sy sedar...sy telah mempunyai seorang anak yang chumil yang dah berusia hampir 100 hari...kekadang kompius...nape baby nak kena kira hari...usia kite tak pulak kira hari...huhu...cube fikir kalo usia kita dikira menggunakan hari...erk..tak ke haru nak kira...lagi satu punya la banyak nombor...contoh kalo dah 20tahun...20x365hari...=7300 hari...tak ke seram bunyinye...haish...ape melalut sampai kesini..

Dan dengan kuasa Allah...sy yang dikatekan kecil...berjaya mendeliverkan baby seberat 2.8kg...dan kini baby chumil tu dah 6kg (hehe...cepat x membesar...suke ea...susu lembu)...Emir sempat minum susu mama 1 bulan je...sedih mama mase tu...Mama tak dapat susukan Emir...ade nanah dalam Pn.B mama..so doctor suggest soh stop breastfeeding...Dear...series mama sedih mase tu...tapi en.hubby slalu cakap...its OK..better sy x menyusukan...nant mudharat pada sy n baby...hmmm Thanks dear...Mungkin ade kaitan ng cyst thyroid sy yang berada kat leher ni...hopefully pas operation...semua penyakit hilang...aminnnnn

Emir mmg Gud Boy...Alhamdulillah tak banyak ragam...cume kalo lapo atau sakit perut atau panas die akan marah...tapi kalo situasi lain...selsema ke...demam ke...die still maintain leh ketawa2 dan berbual2...(love U son)...Hobi die berjalan...duduk kat pangku mama dan tdo...kalo mama baringkan emir sure bangun kan???hehe gud boy...how clever are you???lenguh2 pon tangan mama tetap hepi sangat bile tgk muka cute awak sedang tdo sambil lentok2...(awak lupe ye yang awk baru 3 bulan...bukan 3 tahun sayangku)...Mama belikan emir playing mat...wow...hepi x terkata...seharian nak main je...emir...mama soh main kejap2 je...bukan sepanjang hari OK..

Emir

Emir

10:52 am

EMIR...EMIR AND EMIR

Emir dah 3 bulan ++..he can smile...laugh and sometimes screaming like cat...hahaha...so cute dear...
My little Emir always make my day cheerfull...dengan telatah die...ketawa die and nangis die tak dilupa...buat alhamdulillah...I got a very good son...die jarang menangis...kadang2 mama buat susu and susukan emir...pastu mama g basuh botol...mama datang kat emir tgk2 emir dah tdo...cutenye emir...hehe...malam2 paling best tgk emir..lagi2 bile emir tdo mengiring ke arah mama...emir slalu muncungkan bibir kat mama..nant mama kiss..emir senyum...hehe..i love u son...

Anak kesayangan ayah ni mmg suke kalo ayah yang dukung...kalo mama dukung awak macam2 la gayenye...nampak sangat tak selesa...x baik tau...kecik hati mama...hehe xla...gurau je dear...mama tau ayah empuk dan sodap bile mendukung...tgn ayah bak sofa 'cavenzi' tapi tangan mama cam kerusi rotab je kan???xpela...kalo emir dmam...sakit poyut atau nagis2...emir msti nak juga kat kerusi rotan ni kan???sbb kerusi rotan ni je yang slalu pujuk emir walaopun cam bengkok2 sket mendukung beban yang cumel seberat 6kg ni...hehehe...ape pon Emir...mama x kisah pon...yang pntg awak hepi...

mama and ayah slalu sayang emir...trust me...jadi anak yang soleh, bijak, penyayang, penyabar cam ayah ok...mmmmuah...mama nak solat jap

Weekday mania

MoNdAy bLUeS

1:33 pm

biasela..pagi isnin..omputih slalu cakap monday blues...aku pon xtau ape yang di blueskan...cume pada aku la...isnin ni starting week...so after 2 hari berehat2 (tak berapa nak rehat pon) kite feel malas nak g kije..sbbnye nak sambung berehat2 (setelah rehat yang 2 hari tu bukanlah dikatakan rehat...mostly berjalan kan>???not only me...almost every career woman/man akan begitu)...so xlehlah nak cakap monday blues tu disebabkan oleh hari itu sendiri yang salah...hakikatnya kite yang salah...tak menggunakan masa cuti dgn sebaiknya...eh..tetapi...sbnanye weekend tu la mase untuk ber'enjoy2' hahahaha btol tak??? (huh...xde motivasi diri langsung la aku ni

pagi2 aku dah bangun awal...seawal 530am sebaik alarm pertama handfonku berbunyi...hmmm encik hubby standard la tugas beliau matikan alarm sbbnye bila alarm berbunyi..emir kutti2 msti bangun bersama alarm tersebut...(die sibuk gak nak g kije) sbnnye die nak aku peluk die waktu2 camtu...sbb die tau time aku nak g kije...

dan spt biasa tugas kedua encik hubby...memeluk anak kesayangannya sementara aku mandi...setelah mandi..msti aku tgk kedua2nye tgh tdo dgn seronok sambil berdengkur2 (hmm...like father like son)hahaha...but sincerely...hati aku sangat gembira melihat telatah mereka berdua...taktau la knapa...even diorang tdo pon aku rase comel je...

finally aku dah bersiap...dgn smgt nak g koje...then encik hubby lak bangun...aku g panaskan enjin kete...tetibe ade dgr sore budak nangis...hahaha...emir dolly2 tu bangun xde org trus nangis...haish anak mama...pipi je tombam...tapi penakut yang amat...then mama lari selaju2nye kejar emir...nampak je mama emir sambung tdo...hehehe...so cute this guy tau...buat mama malas nak g koje...
akhirnya kena gak g koje dgn hati yang sangat malas...(nak bawak emir skali leh?)
hmmm nasib baik school holiday...dapatla g koje ng aman...but still sleepy...owh really monday blues...cemana segar pon tetap boring je nak memulakan hari setelah bercuti kan???not only me...as I said just now...but anyway...this is life...we must to take it as a challenge...errrk ye ke???

Hubby Vs me

sedangkan Lidah lagi tergigit

11:24 am



Sweet & Sour


On d way balik ke taman hari sabtu tu...hmm suddenly 'he' said wanna watch final match between Man U and Barcelona...2.30am...erkkk tetibe rase nk marah...seharian xde kat umah...malam nak g lagi???
tp sbgi suami isteri...spatutnye kite faham situasinye kan...bukan slalu die keluar bergumbira dgn kawan2...tp...haish...aku mnjadi marah juga...arghhh...np la perangai teruk camni...ikut perangai sape la agaknye...

Alhamdulillah I got a wonderfull hubby...suami yang penuh dgn kesabaran dan kasih sayang...why I said that??? sbb die yang menyejukkan hati aku sedangkan sptutnye die marah atas kemarahan aku...btol x???isk...sangat memalukan la...hmmm tapi tu la hakikatnye...kehidupan ade masam manisnya...but really I love him so much...he's everything for me...both of them actually...dear Emir and Dear Zaki

knapa slalu jadi camtu???hmm aku le yang salah..why???sbbnye cpat melenting...aku slalu fikir nape jadi camtu...kalo tgk dari genetik mak atau abah...hmm mungkin ade tapi tak banyak...cume aku ni cam worse lak...
ABAH: orangnye lemah lembut...penyabar dan sangat penyayang..(mungkin ade ciri dear hubby pada abah)
MAk: agak tegas..kurang sabar...tapi slalu fikir sblm bertindak...bijak dan bertoleransi

Sampai kat aku???adeh...degil...kuat melenting...pastu banjir la...x sabo..semua nak cepat...x pikir sblm bertindak...main hentam je...x pk perasaan org lain...so???perangai sape yang aku ikut???nampak sangat perangai buruk tu datang dari diri aku sndiri kan??? yup corret and exactly correct...tapi cane aku nak ubah perangai buruk aku ni???luckily Emir banyak ikut ayah die...kalo ikut aku...adeh...poning mama...

Weekend mania

The Weekend

11:17 am

Weekend Yg Busy..

Hmm mmg sangat busy especialy for my hubby...last friday..as usual balik kije mmg prepare untuk follow dear hubby g futsal..and as usual juga im staying at kak Long House (mmg best..sbb???oh kak Long ni sangat la meriah sakan...hehe...kalo dah borak 1 hari 1 mlm x habis)...then trus balik kg...sampai kat kg biasa paling awal kul 130pg...emir??oh beliau x sedar ape yang berlaku...sedar2 je keesokan paginye die dah berada dirumah mak tok...msti bangun muka pelik2...hehe...so cute my little prince tu...

SabTu yang Panjang

nape camtu???sbb my dear hubby g explore race under MBJBT...oh sangatla buhsan...tapi ade sesuatu yang menarik...kak nana and abg eman ajak kami jnjalan ke jusco taman U...ade SALE...wakaka...syok2...so after masak lunch we all pon bertolak...sampai dalam kul 1.20pm camtu...and suprise!!!my dear hubby ade skali...lunch and shop together...hmm great!!! I love it

Kami sampai umah lbh kurang kul 500pm...same to my hubby...die sampi lbh kurang kul 530pm cmtu...then...malam tu kami bertolak balik taman...

Ahad yang Indah


We spend the whole day together...hepi sangat...and ptg tu kami pick up my brother yang balik dr france...ami...


hmmm mmg sangat rindu ng ami...since kami kawen x jumpe...balik tu kami makan kat kemnagi...gambar ade dalam kamera...nant sy upload yea...

Work

Work...work..work

12:11 pm

Wah dah lame x menolis2 kat blog ni...banyak nak cite ni...huhu

18 Mei 2011

1st day start working after 2 and half month bercuti2 malaysia....bezanya ng coti2 yang slalu aku amek...naik kije terpaksa meninggalkan Buah hati pengarang jantungku tersayang.. EMIR UKASHAH ...hmmm sedih gak...asyik terbayang2 die golak...geram btol aku bile teringat muka die yang comel tu...

hmm...tapi sbnnye x sampai 12saat pun first day aku kat adtec...emir kna dmam panas...bergegas aku patah balik...sampai je umah trus bawak die g colombia asia...hmmm anak mama...kena ulser mulut...ciannye....
anything 4 u dear

Jap g sambung...lunch hour...hehe

Erk...sambung balik ni...hehehe...anyway 19hb baru mama start kije dek penangan Emir tomei2 ni...hehe...

emir latest pic...3month already

Hmm after 2 weeks start working...everything goes smooth...but one thing I dnt know how to improve it...err to avoid sleepy during driving in early morning...huhu

Holiday

Journey with family =)

12:48 pm

Sempena coti hari pekerja....kami sekeluarga plan g coti2 besh2...hehe...
Nenek nak follow Aca g CAMERON HIGHLAND
Ajan, Kak Gie & anak2 g MELAKA
EMir, My hubby & I...going to BUKIT TINGGI...

29 April 2011

My dear hubby amek half day...kul 1.30pm die sampai umah...after lunch and pick up mak taman...kitorang pon start our journey...gerak dalam kul 3.30pm gak lbh kurang...hmm dah hampir 5 bulan tak wat long journey driving...damn tired gak...my dear hubby dahlah baru balik kije...mstla pnt...ditambah ng cuaca yang panas...owh..mate sangatlah layu...huhu...so...change pilot...kat machap dah start tukar...hmm sampai la ayer keroh...then my hubby lak take over sampai nilai....sampai nilai lbh kurang kul 6lbh camtu...cik amal pun rupanya ada kat sana...singgah amek malliessa dari penang and nak jumpe EMIR cute ni skali...dalam kul 9.00pm camtu...kami bertolak ke rumah abg im...tdo sana 1 malam...sampai2 je abg im xde...oooh rupanye diorang g carefour...bestnye...(saye mmg suke jalan2) hahahaha...

Emir dalam car seat...
enjoy je die nak jalan g KL ni


mama..cik anim,kakak malliessa,
emir n kakak sara...
lepak2 kat garden umah aca




ha...ni la cik amal...ng aca...ensem kan


mama...ayah n kakak sara..
emir sibuk ng cik anim kami pose le bertiga

30 April 2011

Pagi2 bangun dah...Emir lak sedap tdo...sbb smalam tdo lewat....huhu...Kak Jun lak pagi2 lagi dah masak macam2 ntk bawak g bukit tinggi...ish bionic woman sungguh kak jun ni...pantas btol wat kije...abg im lak...wat breakfast...sangat western kami...sapan burger...hehehehe...terbaeklah abg im...
Kul 11.30am gak kami gerak...lalu KESAS...dan biasalah...sampai je kat area pas cheras dah start jem heavy....

Hehe...ni la kete baru abg Im...
Nissan Garnd Livina

Ni baru nak start jem...
lenguh kaki my dear hubby
Ni nak masuk genting
tapi nak masuk bukit tinggi EXIT 805


Dalam2 jem sempat amek gambo SYABAS
Unik kan

 Kami sampai kat SELESA HILLHOMES RESORT..dalam kul 3.00pm...kami dapat apartment QUISANA...no rumah kami Q1L4X...rumah yang sangat best...ade 3 bilik full furnishing...2 bilik air...dapur yang penuh ng pinggan mangkuk...dapur gas...gas...peti ais...ade meja makan..sofa...TV...hehehe..complete set...
Ni kat swimming pool
mama n emir...before he sleep

Ni la Selesa Hillhomes...tmpat kami stay
besh

Emir slept on his mercedes benz...

Ni la dalam umah apartment
kitorang...tgh bottle feed emir ni
Sampai2 je rehat2 dolu...sbb petang nak g POOL...tapi gerimis mengundang lak petang tu...Emir..mama n ayah naik kete...family abg im semua jalan kaki g POOL...x jauh pon...cume kena menapak tangga...Emir???standard la...tdoq la ape lagi...lagi2 cuaca sejuk...makin syiok la...

Malam tu kami makan kat gerai dekat ng simpang kg bukit tinggi...tomyam die sedap...bley tahanla...hujan renyai2...emir untuk pertama kalinye tdo ng hebat makan kat gerai...maklumla...cuaca sejuk....
That night really horrible night...but not for me...for my dear hubby...he felt something weird that night...then about 2-3am..he felt like somebody walking slowly in our room...he look at me...Emir and I sleeping deeply...He just ignore it...hehe...the owner wanna be friend maybe...

1 MAY 2011

Pagi tu kami bangun awal...(of course my hubby the first one...because of his horrible experience last nite...hahaha) kami siap2 awal pagi nak g sapan...hmm kami sapan kat 1 gerai...ingat gerai mamak...rupanye bukan...tp roti canai die sodap...lmbut....best gak ar...

Ni la waktu berakfast...
makan dgn besh


Tgk la...semua gelas besar












Pas breakfast kami pon start berjalan2 ke taman bukit tinggi...area blakng our resort...nk pg tu mmg agak horror...lalu belakang apartment kitorang tau....ade 1 villa blakang tu...nmpk cm strawberry park kt cameron...tp rupanye rumah apartment..villa indah name apartment tu...tp series...horror...nk pulak org tinggal situ...then blakang tu ade sungai..cm lawo gak ar...jernih air die...
balik dr berjalan2 kami stay kt atas bukit dpn dlm resort kitorg stay...nmpk pemandangan yg indah...mmg terbaeklah...the picture will tell everything...lets check out
Ni antara jalan yang nak g taman
bukit tinggi yang horror tu

Ni lak Villa indah tu

Air sungai yang jernih


Ni golf resort depan aparment kami


Ni family abg Im...kak Cik takde...
dok dalam kete

Canteknye air sungai ni

Mama ayah n Emir...
Emir berbual je pagi tu

Ayah & emir...both of u always
shine up my day

Mak Jun...Emir & me...
Emir muke kompius

Cerianye adik...love u dear

Kami mmg suke bergambo...
Tepat jam 12pm...kami check out....sempat lagi bergambar depan SELESA HILLHOMES RESORT....hehe...kami terus menuju ke BUKIT TINGGI
depan Resort..without hubby n Emir

Depan Resort without abg Im n Emir













Perjalannan ke bukit Tinggi  dari Selesa Hillhomes resort just take 20 minutes je...tu termasuk pendakian dan jem sebelum masuk la...(time peak day...holiday kan....kompom la jem)..Fees untuk masuk RM12 for adult and RM8 for children under 12 years old...quite expensive but still OK if we come not in peak day la...
huhu...jem kat dalam tu agak heavy sbb org parking sesuke hati...kiri kanan jalan org park...so untuk masuk n kuar mmg stuck...alhamdulillah dapat gak encik hubby and abg im parking kat dalam bangunan...cam castle...tapi rupanya bangunan parking kete ng ballroom...besar amat...

Ha...ni la tempat parking kete tu...


Pastu baru la kami jenjalan ke dalam COLMAR TROPICAL (gabungan tradisi France ng Asia) huhu...mmg best...cuaca x sejuk n x panas...suam2 kuku...huhu..gerimis2 halus la...kat dalam tu macam2 bangunan2 bertradisikan france yang ade...tapi x sempat nak xplore semua...sbb ramai gile org...
Everything will show in pic...ok x??? see ya

Ni la COLMAR TROPICAL tu...cantek kan

Ni depan parking castle...hehe

On d way to COLMAR TROPICAL
sambil jalan...huhu

Dating ni...huhu

Candid...cam kat LONDON kan??

Ni pemadangan dalam COLMAR
TROPICAL

Ni gambo dr atas bangunan

Again...who take this pic??
cian emir tau

Hanifah, gujik & cik ayu

Emir as ususal...sleep on his BMW

Hanifa...hensem boy

Happy family
Ni family abg Im...lagi 2 org mane tah nyorok

Again..happy family
in front of French view building

Emir with mama..hehe

Ayah, emir & mama nak balik dah ni

angsa hitam...hahaha...ingat
cite dongeng je ade

Candid...kak jun abg im and kinah

Mamat ni mmg suke amek gambo















hmmm...kami kuar dari Bukit tinggi dalam kul 4 lbh kurang...kami singgah makan kat hutan lipur lengang kot...ape tah namenye...tapi sy x makan...emir mengamuk sbb kepanansan...so stay in car...maka tdo la budak tecik tu...pastu on d way balik singgah kt mydin USJ...dalam kul 9mlm sampai umah abg im...then kul 10mlm bertolak g umah aca...tdo umah aca 1 malam...

2 Mei 2011

Pg2 hubby ajak g umah kawan die kawen kat bangi...tapi rupanya bukan bangi...kat PJ...dan lagi best...rumah die kat KEDIAMAN RASMI DATUK BANDAR PJ...Jalal...dapat anak datuk...wah2...hehehe...anyway congrate to both of U...then balik tu singgah lak umah ELIYANA...die pon meraikan hari bahagia juga...tahniah both of U...

Kami bergerak balik ke JOHOR dalam kul 4.30pm...hujan lebat angin kencang...I drove my car...and my hubby sleep beside...Emir...as usual...tdo tanpa hiraukan ape...cute dear...sampai melaka still same..hujan sampai x nampak jalan...hubby ask me to change driver...he drove the car...then alhamdulillah...sampai tangkak everything goes to normal...the rain was stopped and we arriving home at about 9pm....

Next time ade rezki...kite g cuti2 lagi...such a wonderfull holiday...I love and appreciate each momment...Best!!!!!


Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images