Raya season =)

Raya with Emir and hubby...yipeee

Raya raya raya...mood raya lagi ni..hehe..sblm mood itu hilang dibawa arus pembangunan baik saya story morykan sket cite hari raya...At least nant besar, emir leh bace...leh tau die punye 1st experience berhari raya...hehehe..

1st syawal
Wah...seawal pagi encik hubby bangun (semnagat nak raya kot) hahaha...tapi si comel emir juga begitu...aik???tau ke raya dak kecik ni???mama cam malas2 lagi nak bangun die dah sibuk bangun...adeh...ni msti x sabar collect duit raya dari nenek ni...hehehe...
Pagi tu kami memakai sedondon kelabu...cheh...comeynye...hehehe...emir pakai baju mlayu...wakaka lawak la bodak tecik tu...redha je mama memakaikannye...
Pastu Incik hubby solat Raya kat kg...the rest solat kat mesjid bandar 
So pas semua balik kami pon bersalaman...encik hubby kalo saya salam mst x series...hmmm nak kena tu...emir pon mula collect duit raya...hahahaha
Pas makan nasi beriyani & nasi ayam...kami pon sessi amek2 gambo...pastu g beraya umah wak sum,wak wati,my mother in law,wak pandi...abg adam...(tu kuarga belah saye) then my hubby for the 1st time skip baraan (marhaban dari rumah kerumah)...hmmm im really appreciate it...then kami trus menuju ke family sebelah hubby lak..umah mak long,mak kak jun, mak kak nana, embah seman,cik norman,cik dah, mak ngah, mak kak emah...and final destination is my house!!)...oh sungguh penat...9.30mlm...complete semua... 
mama emir tersepit & ayah

mama emir tak tersepit & ayah
Gadis2 melayu cucu nenek


Cucu lelaki yang macho =)
Gambo family =)

ajan & aca
emir jangan jeles mama and ayah amek gambo berdua je...
Adik nak amek gambo ng mama gak               









2nd syawal

Kami balik umah in law saya...dekat je...tak sampai 15 minit pun perjalanan...biasanya raya kedua family hubby mmg buat kenduri untuk arwah atok2...(hol untuk family mak)...Then masak2..biasala..mst kak long & family yang incharge..SOTO ng NASI ARAB...yummy...tapi sy tak rase pon sbb tekak cam pahit2 je...start perit dah...pas habis kenduri sessi yang paling best...pertunjukan bunga api n meriam...(gambo next time sy upload ye) 
emir..???ade die kisah...mengantuk dah tu...tdo saje kojenye...huhuhu...tapi sepanjang hari tu..nak ng mama je...ooo bijak ea anak mama...love u dear

mama adik sayang mama sangat...mmmuah

3rd syawal

Beraya ke Parit raja...kerumah inlaw aca, diikuti cik jamil, mak long,cik misron,cik siti, cik misdi, cik bimin, cik inah dan akhir skali cik mah...tgk tu berapa rumah???9 biji umah beraya...semua dihidangkan makanan berat...adeh...sila bayangkan ye...bertapa saya nak muntah makan dan makan...err sblm tu iphone aca hilang...hmmm suspect telah dikenalpasti..cian aca...nant suspect tu...xkan ku maafkan...

Emir???cam biasa...penat main...tdo la die...kat bahu mama pun jadi....kami balik dalam pukul 4.00pm...trus balik kampung jap...jmpe bakal adik ipar hubby...ehem2...

4th syawal

Harini beraya ke pekan nenas and johor umah abg usup...harini saya start dedar badan...sakit tekak...still gagahkan jua...malam tu tdo celebrate bedaqy kak nim yang ke 37thn...(gambo nant saya upload kendian ea)

5th syawal

Kami beraya ke Kota tinggi rumah pak usu hubby...the whole family pg include mak and bapak...saya start demam...sampai je kota tinggi saya tdo...then sepanjang jalan tdo gak...
saya teringin makan KFC...incik hubby singgah airport senai blikan KFC....next cite...about fever...next entry ea...x skue entry best2 tapi cite x best...hehehe





ayah mama...comel tak pose adik???

Wah...Kuatnya abg izham dukung adik...tapi cam ade tangan mama jek???


 p/s: * Next entry saye cite raya yang x berapa nak raya ea...huhu

0 comments:

Post a Comment