Hubby Vs me

Happy To Be Me......

12:04 pm

HappY to Be Me
See???My lovely family
Serious and sincerely....I am happy to be me..mom to a very cute, intelligent and gorgeous son...
Emir Ukasyah...And being a wifey for a loving and handsome guys..Mohd Zaki Mohd Sayuti...
I am happy to see my son growing up and happy to see my husband happy. That is my happiness

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Emir Si Manja

Emir???
My mum and mum in law cakap Emir cam kangaroo...melekat kat mama jek kojenye...
Last sunday pg jalan pon nak ng mama...ayah try dukung pon die refuse then ape lagi...nanges la...beriye2 nangis...cam kena 'abuse'

Si comel yang tension

Dengan org still lagi nak...tapi 2 saat je...then nampak je muka mama die mulalah nak melompat pg kat mama...
Syg mama...naughty ea...hehe...Love u much son

P/s*: Alamak banyak lg koje x siap...nant saya sambung ea

Emir

Emir..Emir...dan Emir

12:08 pm

-
-
See???My tummy???cute right??
-
This entry is story about my super duper cutie..and chubby son...
-
-
-
Ape yang saye perasan sejak his going up to 9 month...Emir semakin pampered with mama...Pantang tak nampak muka mama die...start le mengesak2 kecil (kalo mama koje ok jek die)
Dan x boleh kite kate 'NO' or 'distrupt' die kalo die sedang 'eating' something (semua bnda pon nak makan)
-
-
-
Suka menjerit sambil menangis (kalo lambat dapat susu) atau AYAH marah atau ping tangan die
Tapi kadang lawak gak dua beranak tu..

Emir standard la tak reti diam...aircond kete,radio is the most interest for him...
Then bile start touch je ayah die 'ping' tangan die...
Yang lawak die 'ping' semula tangan ayah dgn muka berkerut tanda protes ayah x bagi touch
Hubby saye lak bley layan lagi...ping lagi sambil called up his name 'Emir!!!'
Then Emir start le melalak...adeh...

mama kena pujuk...huhu
-
-
-
But..inside in my heart..Im really happy to have both of u...My lil Emir and my lovely hubby

Weekend mania

Weekend yang heaven =)

10:36 am

Heaven weekend

Last friday nite...again we are going to KL (sbnnye xleh mention 'we'..sbb those yang pegi bukan twice a week...cume saye ng Emir jek...so bley kot kite category kan sbg we untuk saye ng emir
Actually main purpose is 'amek kete baru pakyang =)...
Kete baru pakyang

Opps...sape pak yang tu??? anyway pakyang adalah pakcik Emir...my hubby's brother...merangkap my bro-in-Law la...
Pagi2 sabtu (22/10/2011) kami dah  bangun seawal pagi (owh im so sleepy actually...we are arriving to abg Im's house at about 12.45am..)..But trying to be strong!!!yeay...
At about 10am...smua org get ready to start our journey...mane???
1st destination is : Kedai Papan (based on oxford dictionary 'kedai papan' which is not producing any 'papan'...but kedai papan is indicate to 'tyre n sportrim shop'..The most cheapest shop in the town (oh..this is how I describe the shop...why??? hmm try search this kind of shop at Klang area...and do compare to others...) owh really...im also sportrims addicted ...haha...thats why xcited lebey...tp..that time badan emir dedar...nak tumbuh gigi..cian anak mama...so saya xbleyla belek sportrim lebey...saya melayan la si tecik yang xnak kat org lain tu...badan x sedap lagi la xmo kat org lain...
Emir demam...melepek je die
Majuk nak ikut mama...xmo org lain dah

After settle penukaran sportrim pakyang...We continue our journey...Next destination is : SOGO
PakYang got GPS but Saya juga menjadi GPS...lebih tepat nampaknya...hahaha...based on xperience ok...(nampak sangat kaki jalan mase dolu2)oh sorry ok bukan saje kaki jalan...kaki dating juga...haha(dating dgn en. hubby saya okeh...bukan org lain...)

Sampai je SOGO...Saya trus beli ubat demam for Emir and cool fever for him...Emir melepek je...tapi Alhamdulillah he's very cool...he just slept jr...cian anak mama...me and hubby ape lagi...shopping x hengat bli keperluan penting2 je okeh...
Baju emir:sbb baju emir semua dah kecik means Emir dah besar..(gud boy)
Baju ayah : sebab baju ayah juga dah kecik..eh salah...baju ayah tu mengecil sendiri...hehe
Baju mama: Mama dah xde bj jalan (sblm ni pakai tshirt je...br berjinak2 ng blouse)

Kami beriye menshopping rupanya yang lain sedang menunggu kami didepan SOGO...adeh..cane bley terlame lbh ni...(oh reasonnye lift penuh je...kami kan bw stroller...so kenala naik lift) banyak alasan ye???hahaha
Ni msti dah tahap boring tunggu kitorang
Then Next destination is: JALAN TAR (requested by kak nana)
Hahaha...diorang semua enjoy je pg...kami bertiga pegi kejap je...sbb panas...org ramai sgt...then Emir pon x sihat...gerimis pulak tuh...so we all bergegas balik ke SOGO...sementara menunggu yang lain...kami pon layan la 1901's hot dog dulu...

Kami balik Umah sampai kul 11.00pm...Owh...saya sungguh penat Okeh...

The 2nd Day kami juga keluar awal...memandangkan nak trus balik Johor..
Pas breakfast around 10am tu kami kuar...
Mengantuk ni...tp tahan...sbb nak main je
Budak kecik yang nak menempel kat mama jek

1st Destination: MYDIN USJ (fav places)
Haha...kat cni shopping Susu Emir..murah okeh RM39.70 je sekotak......so Kami borongle...Emir pon shopping gak...die shopping ANGRY BIRDS..hehe...sweet la awak ni
Dah sihat start le nak bekerja
Emir shopping angry birds

Then settle shopping groceries kami trus menuju ke NILAI3...Biasala...cari tudung...oh ye...ni juga requested by KAK NANA okeh...hehe...die teringin nak g...so kami bawak la...jep je...
Kami pastu trus bergerak balik johor...Sampai Kat Kg (kedai Wak agus-makan) kul 830pm..Hubby tgk jap match MAN U vs MAN CITY but..sedey la...sbbnye kena belasah ng MAK siti si ManU...6-1  adeh ...
__________________________________________________________________________

Emir

Emir Sana Sini...8 month already...

4:50 pm

Emir my Lil sunshine


See??? Who is this chubby guy??? Of course la my lil Sunshine Emir Ukasyah...
After 8 month...Emir progress:

Dah Pandai makan biskutis sendiri...
-
-
Dah memapah pusing meja (owh dear..mama got heart attack each time u trying to make stunt action)
-
-
Dah pandai wat muka boring...haha
Muka bosan
Dah pandai tido join ayah
Anak ayah...hehe
Dah pandai main wiper kete ayah
-
 -
dah pandai panjat badan ayah
-
-
Dah pandai main mesin jahit nenek


P/S:*Alamak dah dekat Kul 5pm...nant next time saye sambung lagi progress Emir ea...hehe

Hubby Vs me

Life is wonderful actually...............

11:04 am

LiFe is not so hard actually...

Saya adalah seorang saya...saya perlu menjadi saya yang bagaimana pun saya masih kurang pasti...
Susahnya untuk menggembirakan hati semua orang tanpa menyakiti hati saya sendiri...
Susahnya untuk menjaga hati orang2 tersayang tanpa menyingkirkan perasaan saya sendiri..

-
-
-
-
Saya belum cukup bertanggungjawab ke menjadi seorang isteri?
-
-
Saya belum cukup terbaik ke menjadi seorang anak?
-
-
-
Saya belum cukup sempurnakah menjadi seorang ibu??
-
-
-

Life is wonderful actually...sbnnye banyak hikmah disebalik semua ni...(cubalah untuk mempositivekan keadaan) msti hidup kite akan ceriaa...dan rase selesa

P/s :* Bersyukurlah atas segalanya

Hubby Vs me

Oh saya sangat Penat...............

10:24 am

The Busy Weekday

Lame dah tak update blog ini...Why???sobab tak sempat...busy???OP COS busy gilo...
Nape??last week mmg semua kije terkejar2...lagi lah pulak saya kena pg penilaian pengajaran VTO kat CIAST last wednesday (19/10/2011)...sebelum pg kena buat WIM...
Apekah WIM??? Meh saye cite sket...kalo PLV kompom tau ape itu WIM...anyway WIM tu adalah bahan pembelajaran...dalam tu terkandung:
Information sheet
Work Sheet
Assignment Sheet
Lesson plan (teori)
Lesson Plan (Amali)
Semua kena buat 15 set include 5 set Penilaian Prestasi (Ujian Amali) dan 5 Set penilaian Pengetahuan (Ujian Teori)..
Ditambah dgn 5 set presentation dalam Power point dan 5 set Poster( cam tak releven sbnnye poster di zaman IT ni)
Hmm camnila gamaknya saya...
Saye pegi bertolak dari rumah seawal 3 pg pada 19/10/2011 dgn mak & Mr Emir...Hubby x dapat cuti (sedey sbnnye sy..tp...abaikan je perasaan tu)...mmg agak penat...sampai di ayer keroh mate ni agak berat...and im decided to stop and rest for a while...Alhamdulillah my lovely Emir tdo sepanjang perjalanan.Then after almost half and hour, saya trus meneruskan perjalanan...sampi umah aca kul 7am...after angkut2 brg...saya trus meneruskan perjalanan ke CIAST.. sampai di CIAST almost 7.50am..And I have to wait for PPL almost 3 hours before we started the presentation....

-
-
-
-
Alhamdulillah saya telah berjaya dgn cemerlang..and menas saya dah lulus VTO!!! ape lak VTO tu...lupe nak bgtau...VTO= Vocational Training Officer okeh

-
-
-
Habis je mengecapi kejayaan (cheh ayat x bleh blah...haha) saya trus balik umah aca untuk pick up mak & my little Emir nak balik Johor...hmmm Emir nampak je mama trus kelam kabut nak mintak dukung...then sy dukung jap pastu 'Nap' jap. Half and Hour should be okay for me..Then..after awake..having a lunch waiting for my bro balik kije...then barulah saya bertolak balik...
Emir kojenye tdo...xmo teman mama...hehe


-
-
-
 Sampai umah kul 8.30pm camtu then saya trus angkat kain, pastu basuh baju, settlekan susu emir, kemas dapur then trus lipat baju...
Pukul 11pm barulah saya dapat tdo dgn lena...oh penatnya saya....

-
-
-
-
P/S:* Rupanya tugas isteri sangatlah mencabar....

Hubby Vs me

Suami..sahabat...kekasih...Only U

1:19 pm

Suami...sahabat...kawn baik...kekasih...kawan perang...

Entry apekah ini???hmm entry yang mengimbas kembali pertemuan...pendatingan ayah and mama Emir...
Xmo cite banyak...cite dari gambo ley kan???

-
-
-
-
See ya!
-
-
-
This is our first 'DATE'. I am study at UKM and him??hmm UTHM   Venue : KL CENTRAL.    

Our 2nd 'Date'..He's coming and see me..Suprise!! Venue : Times Square

During in the Cinema theater..before the movie start ... Venue : MIDVALLEY

In the Car..Venue : Pontian

During His Convocation Day Venue : UTHM

This picture was taken during we have a breaking fast few years ago...That time both Of us was started working...Not a student anymore VENUE : RESTAURANT MY FRIEND JB

We are going to find our engagement stuff....hmm Venue : JB

During my engagement...He's not here Ok

This is our last photo before we going to get married...Venue : JB

On our 'Nikah' day

On Our 'Berinai' Day

On our 'sanding' Day

On our 'hi tea' Day

And finally...this photo was taken during im 7mnth preggy..hehe...Venue : PWTC motorshow 2010
So guys...enjoy OK.... 

p/s : * To my beloved hubby... I love U so much

Emir

BestPren datang Umah???Amazing

9:35 am

This is not Amazing story OK


Hmm... ade sesuatu menarik dikala saya bercoti2 melayan emir ukasyah...
Apakah???
-
-
-
-
Nak kena cite dari awal ke saya ade bespren2 best mase kat UKM dolu...yang selalu buat (mesyuarat pintu)hahaha...sape???mstilah helyna,norina,rumaizah dan norina...cheh nama semua innocent...jangan riso diorang ade nama pendek...yang mudah dipanggil...(kekadang jadi comot lak bile nak panggil)
DORIN,HELEN,PIOT & UMAI

NAk dijadikan cite tetibe malam khamis dikala saya menjamu selera bersama incik hubby...seseorang menelefon saya 'mokcik..ko katne...aku kat JB ni...' dengan begitu gumbira saya mengajak beliau datang kerumah...not that nite la...pada keesokan harinya...Sapekah beliau??????hmmm curious kan???
hahaha...
Beliau penah koyakkan duit RM2 semasa secara kebetulan terjumpa beliau di BANDAR TASEK SELATAN sedangkan keduanya baru balik dari kampung...dek eksaited sangat (mcm 8thn xjumpa padahal dok dpn bilik) tetibe duit nak bli tiket komuter terkoyak (beliau koyakkan)
hehehe...btol2...Dorin...yey!!!

Owh hari itu sungguh busy...saya mengahantar en.emak ke klinik(dimam...cian mak) Kemudian terus bergegas pulang untuk memasak lunch buat dorin,abg sharil n uqael (even uqael x makan pon) huhu
Best gilo jumpe...setelah hampir 5 thn x jumpe...dan kami pon bercerita panjang...

Eh xleh cite lelama...saya ade kelas sat g...layan je la gambo eh...
Me & Dorin

Me, Emir melalak, Uqael skinny and dorin

Ape la budak berdua ni tgk
OK GUYs...layannnnnnnnnnnnn

Emir

Seorang Saya....Yang Busykah???

9:21 am

Busykah???

Sebelum memulakan schedule koje yang berkoyan2 ni...saya nak gak update secebis dua blog ni...ah...tidak kira...nak gak spend sket masa untuk buat entry ntahape2 ni...

Busykah???op cos la...last 2 weeks?? no weekend untuk saya berehat2 sambil bersukaria bersama encik hubby dan didi dudy emir sayang...oh..saya sungguh penat melayan para tetamu (ingat majlis kenduri kawen ke) tapi yang pasti hampir sama sebab saya menjaga hal ehwal makan =P...
So means that week saya koje 7 hari seminggu...owh tired mak nyahhhhh

Minggu yang berikutnya saya ape lagi...mengapply encik coti...haha khamis wal jumaat saya coti dgn gumbira...dan untuk menggembirakan hati sikecil si duddy diddy emir ukasyah...
Sangat gumbiralah hati beliau setelah melihat 2 hari itu mama tidak bersiap2 mahu ketempat koje...malah asyik golak je melihat ayah yang kena bersiap untuk bekerja...
Tapi...mmg Emir bodak yang manja...pantang mama kedapur...pasti terdengar esakan halus (mengada2 kate nenek...haha) dan pastinya saya sangat bahagia dapat menggembirakan insan kecil kesayangn saya itu =)

LoVE U emir...Love u so much...juga ayah Emir...mama sayang both of u so much...muah

Tetibe jadi entry emir...hahaha..poyo

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images