Wednesday, 19 December 2012

Emir Si comel gendut

Emir Si comel gendut

Bile dah ada anak camni la...asyik nak wat entry pasal anak jek...sebab budak kecik ni keletah die...mmg tak bleh blah...lagi2 macam emir tu...baru nak belajar cakap...Kira kalo keje 8 jam sehari, 1 jam tu mmg aku peruntukan untuk tgk muka sang anak di FB,lappy,screen komputer, screen Hp & atas meja...ha...kalo bleh smua tmpat ada gambar gendut tu...gewam mama..







Emir sekarang bukan main keletah die...paling mama salute, emir ni suke sangat dengan Buku, pen...last word will be 'tuyis'..(*tuyis=tulis)...even haritu kitorang g KL pun...on d way tu berhenti kat R&R semata2 beli pen untuk si comel tu...sanggup tak tdo semata2 nak tulis...(oh..lupa...mama yang melukis kan???pastu non stop soh mama lukis sampai xde idea...hahahaha)

Sejak meningkat usianya beserta beratnye ni...semakin manja dan semakin suke tdo dalam pelukan mama..kalo mama pakai selimut sanggup bukak selimut mama and golek2 pegi paksa mama hug die..(hadoi la apa peel awak ni) 
walaupun pukul 2-3pg...TERVAEK kan???Tapi mama pun suke...sebab emir ni huggiest ...best sangat...

Emir ni kategori kanak2 yang behave sebenanye...means I can handle him even while driving...
Ce bayangkan last week I bawak die alone ke JB...hubby after kije terus ke JB (ada farewell party mase tu)...
Then emir mmg sangat behave...
wah...hebat mama
Dan...kami bawa emir tgk Bola kat stadium larkin...hamboi...behave giler. dok lepak jek kat kerusi...
hmm gud boy la somel...

Ha ni mase kat stadium...
tak habis2 soh mama capture gambo die
Siap cakap 'pat aaa pat'
Emir pantang tengok HP mama...haruslah nak main...nak godek2...
Even balik kije pon Hp yang ditanya dolu
'Apon....apoooonnn' (*Apon =HP)
Paling best adalah dengar nursery rhymes...
kat dalam kete we olls mmg lagu2 toddler saje yek...kekadang mama and ayah together menyanyi...
hamboi emir....syok la kamu

Emir dah pandai mengusik...sape lagi mangsa die kalo bukan mama dan nenek...
Tapi nenek is mangsa Tegar...hahahaha sian nenek

Ayah mithali berusaha menukar pampers gendut
He is going turn to '2' this coming February...
I still remember on his first-born day...
The happier day  that we (me & hubby) ever had together...
I love u son...love u so much...
Love u too hubby...

cara terbaek Hilangkan Kebosanan & Stress

Cara Terbaek Hilangkan Kebosanan & Stress

Okey guys...ada pelbagai cara untuk hilangkan kebosanan (lebih2 lagi bila buat system asyik tak jedi) Nangess!!!
Pelbagai kaedah ye...
Mari kita sama2 praktikkan ye kawan2

1. Lompat2 umpama katak sambil menyanyi lagu gangnam style
Okey...kekdah ini boleh dipraktikkan di opis untuk menggembirakan hati...hahaha...tapi...pastikan kawan2 kat opis bukan jenis yang suka jadikan korang bahan.. (kat opis I mmg xbley...diorang ni mmg stok2 CNN and BERNAMA hokey)






2. Bukak FB sambil comment semua wall member
Hmm kekdah ni agak kurang praktikal...sebab kekadang membe2 lain lak comment kepada comment korang and jadi berjela...jadi complex and jadi xtra pening..so korang akan tambah stress dan bosan...huahuahua

3. G amek kunci kete...pg Jusco..(hamboi) 
ni kalo opis korang sepelaung jek ng JUSCO...kalo cam opis haku ni...jenuh lak nak naik highway bagai gi Jusco...adeh...cancel2.. 







4. Godek HP...download segala Application (game terutamanya) and main game
Hmm Idea ni cam menarik...tapi kekadang game tu kan menyakitkan hati hokey...ade ke patot...nampak simple tapi ko masih lagi KALAH...hahahaha....(yela2...mengaku la...aku la org yang selalu kalah main game)


5.Sms or whatsapp husband/wife
hmm menarik...tapi ...erk ada tapi ek???hehehe...ada la tapinye...ce bayangkan korangnye husband/wife tgh busy dizzy and x sompek pon nak reply atau tgk sms dr korang...Nangess!!! okey...tambah tensi lak kan???hahahaha





6. Pegi meja membe2..pastu kaco member2 yang konon2 busy wat keje
Eh...yang ni menarik.....tapi beware...kalo korang kena sejibik jangan salahkan den...den bg idea jek kot
cam emir jek tombamnye

7. Tgk movie...drama korea ke (eh??kita kan sedang pulaukan korea...sebab Ref korea cam hampeh)
Gambo ni mmg xbleh blah...
msti korang rase cam nak bg penumbuk kan???sila2
Eh bertenang ye..sila bertenang...jangan samakan Ref masa separuh akhir kedua piala AFF suzuki tu dengan artis2 korea ye (eh apehal pulak???)....aku x pon addicted ng korea okey..hahaha...cam best kan???mmg best...tapi kalo korang addicted...mmg masakla korang...sampai tahun depan pon keje trus tak siap...ha...pe cer???




8. Gi tido???
Hmm gud idea gak...tapi kan...tdo ni pon akan melemahkan neuron2 kat otak...Bgn tdo jek msti mamai and and and nak sambung tdo lagi 
(oh itu aku...korang aku x tau ye)

9. Tgk jozan, jambu, maharajalawak, atau yang sewaktu dgnnye...kat you tube
Wow...great Idea...best2...msti bleh gelak guling2...tapi...tapi...kalo tenet cam hampeh...pastu banyak buffer...adalah tambah tensi Okey...cancel



10. Update Blog...
Macam yang haku buat ni la....ni maksudnya dah bosan and tension tahap dewa...dari pagi wat system ni...mmg boleh buat aku pengsan guling2 sambil nangis la...apesal ade jek error...cube tukar perkataan ERROR tu jadi BERJAYA!! wah mesti haku happy and tak Berjaya update blog harini...sbnnye system ni yang salah okey...
Mau taknye...kalo time buat system and sytem cam hampeh banyak error...sampai balik umah pon bleh terbayang lagi coding...hadoi tolong la....Emir ajak tolis2 pon aku leh terbayang source code itew...oh no...MIMPI NGERI ni...
Nak makan icecream!!! (eh tibe2...xde kene mengena)..
Hahaha...tlg la jangan muntah hijeu yek

P/s :* mode: tensi ni...nak balik rumah boleh x bos???

Tuesday, 18 December 2012

Cemburu...perasaan atau kesalahan????

Cemburu...Perasaan atau kesalahan????

Cemburu ialah kebencian seseorang untuk disamai dengan orang lain dalam hak-haknya, dan itu merupakan salah satu akibat perasaan cinta. Maka tidak ada cemburu kecuali bagi orang yang mencintai. Dan cemburu itu termasuk sifat yang baik dan bahagian yang mulia, baik pada laki-laki atau wanita. Tidak dapat dinafikan perasaan cinta menyebabkan wujudnya perasaan cemburu sebagai ujian dari Allah Taala kepada manusia. ..cuma kita sebagai orang yang rasional...mengambil sudut positif...

Perbincangan yang berbentuk toleransi adalah lebih baik dari komunikasi perbincangan yang bersifat amarah...Jika Pasangan mula meninggi suara...lebih baik diam ...kerana diam adalah ubat segala kemarahan....

Oleh itu guys...jadilah orang yang tenang dan tabah....cemburu bukan kesalahan...sifat itu mmg ada pada setiap orang...
Be happy guys...
semoga kehidupan kita lebih gembira...

Renung2kan dan selamat beramal =)

Bersyukurlah.....

Bersyukurlah.....

Entry kali ni just untuk mengingati diri sendiri...kalo ada yang rasa that's good for u too Alhamdulillah...but for me..biarlah ianya jadikan peringatan untuk diri sendiri...

Bukan susah nak mengungkapkan rasa kesyukuran...Tapi tu la...mmg ianya agak sukar untuk kita xpresskan...dan ianya sukar untuk kita ungkapkan...padahal kesyukuran itulah  adalah rasa terima Kasih kepada Allah...

Kenapa yek...manusia tak pernah puas dengan seadanya yang dimilikinya....
Kenapa yek manusia sering mengeluh bila dapat sesuatu yang tak memuaskan hatinya...padahal mungkin orang lain telah bertungkus lumus untuk memuaskan hatinya....Wallahualam....

Ya Allah...Jauhkanlah sifat itu dariku....
Jadikanlah aku, keluargaku dan seluruh kaum muslimin dan muslimat hambamu yang sentiasa bersyukur....

Me: Nape wahai hati???nape bersedih hati je??
Hati : Mungkin kurangnya rasa syukur...buat hati sendiri bersedih....wallahualam

Monday, 17 December 2012

Malas Update entry ???

Malas Update entry ???

Lately ni mals gile nak update entry...(eleh..cam ade org nak bace jek blog ko)
erk....hmm sbnnye saya menulis adalah untuk masa depan...
MASA DEPAN??? what do u mean about MASA DEPAN??
okey...bila saya menulis saya dalah heppy okes...sedih pun jadik hepi..
Every single kenangan di sesetiap tempat adalah mmg best untuk diingati...so dengan blog...segalanya disini..
And...In future...my little angle Emir Ukasyah & adik2nye blehlah melawat ke blog mama and faham and tau how much i love them....
Same goes to my dear hubby...
Here I'm telling u that I do love U more and more and more...

ADIOSSSS

Friday, 14 December 2012

I am so confuse...

I am so confuse...

Nape ek...opismate aku suke gile mengusik aku (ade saje bahan nak usik aku)
Nape ek...jiran jemiran aku suke gak mengusik aku...(x kira cina, melayu, india)
Nape ek...org2 kampung aku pun suke usik aku...(dari kecik sampaila aku ada anak kecik tetap sama)

Hmmm....kat dahi aku ni ada tag 'untuk diusik' ke???

Yang penting u olls semua slalu wat aku tergelak...kalo haku diam jek...kompom pastu aku bercakap (pretend diri)
Pastu kmpom jadi bising gilos...
Choiiiiii korang memang...
Haku nak jadi seorang yang sopan santun lagi lemah lembut perempuan melayu terakhir la...
Ni la azam haku yang tak pernah tercapai sejak tahun 1984...

Suke tau cite ni
Bile nak capai azam ni yek????
-------------------------------------------------------------
Jangan la poyo sangat!!!!
k bai

Happy 3rd Anniversary to us!!!

Happy 3rd Anniversary to us!!!

12.12.12...Memang cun giler tarikh kan???...orang lain sebok la sangat nak bernikah beramai2 bagai sempena nak amek tarikh cun tu...walhal tarikh tu sekali je dalam 100 tahun...lagi pulak mane ada tarikh best camtu lagi selepas no 12...Ade ke 13.13.13???ha...xde kan??wakaka...(ayat keji gile makcik ni kan???)

Okey...ada apa dengan 12.12.12???
Orang lain takde pape pun...tapi pada we olls mmg ada....
YES!!! our anniversary!!! erk...3rd anniversary...
dolu kitorang kawen pada 12.12.09 and now 12.12.12...so genap 3 tahun...

This year konon2 I adalah nak buat suprise untuk Mr. hubby...
And seperti biasa la...I mmg suke air tangan sendiri...BUT tahun ni x buat kek hasil air tangan sendiri yek...Saya adalah bekerja...and x menyempat nak buat kek bagai...oleh itu, hasil air peluh tangan yang berjaya dihasilkan adalah.........

CARD anniversary wishes for hubby...

Beriye okey...Padahal keje kat opis adalah melambak...WIM belum siap, tanda paper final belum siap, masuk markah belum siap, ada seminar bagai dan kursus semua ...tapi disebabkan saya adalah SUPERWIFE so saya berjaya menghasilkan sebuah kad anniversary untuk Mr. Hubby ...(walaopun org kate x santek...but ada I kesah???hahahaha ayat kejam)

Tengahari 11.12.12...saya berusaha pegi ke BP MALL (lunch hour okey)...ditemani oleh mummy Aida (Thank U Aida...jasamu dikenang.hehehe)...untuk membeli silver Ring yang diukir nama hubby & me.... for dearest hubby...
pastu bergegas balik opis and buat keje...selewat 4.30ptg saya adalah memulakan misi membuat kad...Sebelum pukul 5 ptg saya telah berjaya menyiapkannye!!!! gile pantas.
Balik keje tu, I adalah pegi membeli 2 biji cup cake strawberry...

* Idea awal : Nak buat suprise untuk en. hubby...kejut pukul 12tghmalam 12.12.12 and letak kad, silver ring and 2 cup cake with candle atas pinggan ...Wah romantik...wakakaka


So malam tu tdo awal...sebab gendut sibuk ajak tdo seawal 10.30mlm...tgk hubby pun mengantuk je...okey la trus pg tdo...
I telah setkan jam...pukul 11.50mlm. dengan harapan nak wat preparation untuk suprise malam tu...
So jam menunjukkan 11.50 mlm...alarm berbunyi...
~alamak...mengantuk la pulak...postponed esok pagi jek la~
Boleh gitu????wakakaka...(ROMANTIK SANGATLA AKU NI KAN????) hampeh ek???

Pagi soknye bangun awal...(dengan harapan nak setup lilin bagai)
Sekali basuh2 botol susu emir sambil masukkan baju emir dalam school bag untuk dibawa ke rumah baby sitter, masukkan baju dalam washing machine...pastu tgk jam..Ha????dah pukul 6.40am??? OMG!!! hape lagi...mane yang sempat jek la...hamek cincin dalam henbeg, hamek kad yang disembunyikan kat *gobok (gobok is almari) mak , and cup cake dalam fridge...letak jek gaya ape ntah...janji letak...
Then slowly letak kat gobok sebelah katil...(eh...mr. hubby tdo tak hengat...x sedar kot)
so I adalah kejut die untuk salam2 nak g koje...(die bleh siap tgk jam..."eh???x pg lagi???")...
Then sambil tersengih..."nak pegi la ni"...siap bersalam jek...zass terus bergegas keluar pintu and rushing pg keje...
(OK...AGAIN...ROMANTIK SANGATLA MAKCIK NI KAN???) mission failed...

Pg kije dengan tergolak dalam kete memikirkan 'I am so x romantic hokey...'
Sampai kat ADTEC got whatssapp from hubby

'Tq for the delicious breakfast today. (hamek ko...selama ni x pnh buat breakfast kan???maaf atas kekurangan ini en.suamiku). Tq for the lovely ring, fit to my finger nicely. Thanks for everything, Happy 3rd anniversary. I love u so much'
(hati I adalah berbunga2 hokey)

Malam tu we olls pegi DATING BERTIGA...wakaka(Dating la sangat)...padahal makan je kat Very Good tomyam...
Warung jek tepi jalan...tapi rase cam sweet giler babe...
X kisahlah kalo U olls rase cam ntahape2 celebrate anniversary kat warung ..
Hmm pada kite la....apa yang penting bukan tmpat hebat atau hotel mana kite pg untuk celebrate hari bahagia kite bersama suami tersayang atau percutian ke tempat mewah mana sekalipun yang boleh mengukur kasih sayang antara kami...Tapi...Quality kami bersama...kasih sayang yang kami ikat bersama dan kebahagiaan kami tu yang penting...

Emir wish kat we olls...
pi...eyi...ayah...ayu... (hokey..pnat mama ajar tau...word hujung jek awak berjaya tangkap...haish)

P/S:*12.12.12: happy 3rd anniversary my beloved hubby Zaki Mohd.semoga hbgn ksh syg kte kekal hingga ke Jannah,dimurahkan rezki,dan sentiasa dbwh lindungan Allah.semoga kebahagiaan sentiasa milik kte sekeluarga.


Tuesday, 11 December 2012

Harimau Malaya Vs Gajah Merah


Harimau Malaya Vs Gajah Merah

Hai Uolls...cam lama jek tak hupdate blog ni kan??hmm lately busy with sub2 job yang feningkan kepala...baru nak berjimba cuti2 sempena student cuti but then kije2 sampingan adalah banyak...so before bercuti2 malaysia...better I completekan segala kije...

Okey...sape tgk perlawanan between gajah merah dengan Harimau Malaya untuk Piala Suzuki AFF ahad lepas ???hokey mmg best kan???sentap pun ada bila bola hampir masuk gol...Tapi x masuk...hahahaha...
And...U know what???? we olls tengok LIVE kat Stadium Bukit Jalil!!!!...hokey..mmg sangagt excited mak...

Anyway sbnnye tujuan asal nak pick up mak kat umah my 2nd bro kat nilai...but then die xjd balik...tapi kitorang dah buat plan nak pg tgk bola...
so last week aen @ Zahir dah confirm tix for 4pax (sape zahir ni???okey kalo lupe sape mamat ni...I ada cite kat entry ni dolu.....^__^ ) since beliau ada 'kaki' nak beli kan...so sangatlah mudah dapat tix.
Err.....4 Pax???sape jek??? hokey...en.hubby bought for me & him...and aen bought for him & tetttt...hahahhaha..
Memula takde orang nak tlg jaga my little Duddy Emir since kami tak jadi pick up mak kat umah my 2nd bro.....so saya suruh hubby pg je la dengan aen ...and saya akan jaga dak comel tu... tapi my hubby sangat harap yang saya join diorang...so my hubby pun terus jek la call abg Im (abg hubby) dgn harapan...bley la tumpangkn emir kat umah abg Im...(kira cam dok asrama la camtu...hehehe....)..Then Abg Im setuju...and finally I pun join ley diorang pg tgk bola...
makan @ JJ equine

Emir capture this...

Kami gerak dari Pontian pukul 10.00pgi and sampai ke KL lbh kurang pukul 1.00tghari...Then kami pick-up 'kawan' Aen...pastu pegi makan kat Jusco equine kat seri kembangan.Pas makan kami pun bergerak ke rumah abg Im untuk hantar Emir masuk asrama...memandangkan ramai pari2 dan dayang2...so mama adalah senang hati untuk memasukkan Emir ke asrama...kalo x, msti mama riso2 jek....so nanti jadi x best g tgk bola...
Pas jek solat, kami bergerak ke Stadium Bukit Jalil...
Since nak elakkan jem, kami melalui MEX highway...mmg senang...but then keluar je susur Bukit Jalil...dah start jem...wallaweh...so kami pun buat je keje gile...u-turn and lalu jalan bertentangan and terus ke LRT Seri petaling...I soh my hubby park kat stesen LRT Seri Petaling supaya senang nak keluar nanti...then I pun beli token untuk pegi dan balik..
Alamak...cam dating gitew...jalan ng hubby...holding hands...(suweetnye...lame tak wat kije2 dating begitu...kalo ada emir kompom die soh mama hold tangan die...hahaha)
alo lo comel...hehehehe
hamboi
Pastu kami dapat special boarding pass...kate staff Rapid tu...special boarding pass ni digunakan untuk malam nant masa nak balik...pemegang boarding pass jek yang dibenarkan naik LRT ke seri Petaling...kalo xde boarding pass...maka silalah berasak2 naik LRT ke sungai besi then patah balik...(Thank U staff rapid bagi I boarding pass)
Sbnnaye Stesen LRT Seri petaling dengan stadium dekat jek...jalan kaki pun x berapa nak penat...but then selagi ada perkhidmatan LRT yang lbh memudahkan...apa salahnya gunakan betul x??? 
We are together

Then jam baru menunjukkan pukul 5.45 ptg...and hujan adalah semakin lebat...hubby nak beli baju malaysia warna biru sbb xnak sama ng aen yang pakai baju malaysia kaler kuning...
So pas beli...kami pun meneruskan misi masuk stadium sbb dah lebat sangat hujan...I pun dah basah kuyup...Sblm masuk stadium we olls pg toilet untuk salin baju...wallaweh...banjir gile nak masuk toilet...so hubby cancel nak masuk toilet...die salin kat luar jek...alamak...i cane lak???xkan nak salin kat luar gak???so I pun buatla aksi spiderman...sib bek la pintu besi attached kat pintu masuk toilet pompuan...so I pun panjat le...wakakaka...berjaya...kalo jatuh mmg kena gelak okes...siap ade pakcik yang tegur..'awak ni spiderwoman ke???' hokey x kelakar okes...I adalah berusaha taw...xyah bayak cite...dahlah sejuk...basah kuyup nih...
ewah2 ko aen...

Then kami masuk ke Stadium bukit jalil...
Dapat seat yang agak strategik la...nak kuar snang...nampak segala padang mmg jelaslah...mmg terVAEK okes...

eh sape hensem ni???
Tapi yang agak mengecewakan about stadium yang gah tu adalah...takde meintenance kot...bumbung adalah bocor...few seat yang tak boleh langsung nak duduk unless ko pakai payung atau baju hujan atau mmg rela berhujan...
So my seat ni takdela bocor...tapi maybe ada koyak sket bumbung die...then bertitik2 air jatuh kat atas kepala I, kepala   hubby, 'kawan' aen and aen juga...
Dan...yang paling I sedey is...bley staff stadium bawah penyodok air...and sodonk ar kat PADANG...wakakkaa...mmg lawak gilos okes...asal x bawak cangkul bang???...hadoi...bile fikir2 balik...banyak kot duit dapat dari perlawanan2 yang dah berlangsung kat situ...ce kira...RM40x80,000org penonton = RM3.2juta okes...adakah itu amaun yang kecil???takkan hanya mampu beli penyodok air???walhal korang bleh buat pembaikpulihan padang...
Encem pak aji
Pastu pemain main licin, jatuh2, bley cakap 'amende main cam tu???sket2 jatuh' sendiri mau ingat la bro....
(okey...ruangan emosi terlebih sudah tamat...sila teruskan)



Wah lambang harimau malaya dah kuar

Okey...ni mmmg cantik...tapi sepah

Penjual air...sibuk juga
Dah start asap kan

Lagu kebangsaan Thai
Okey...mmg panas bontot I tunggu pukul 8 mlm ...tapi paling best is...bile nak start tu....
lagu negaraku
Nyanyian lagu negaraku mmg semnagt gile babeng...mungkin in my life...this is my first time nyanyi lagu negaraku paling bersemangat...wakakaka...
First half Malaysia banyak peluang...tapi sentap mak...mungkin belum panas...lagipun hujan belum lagi berhenti masa tu...dan pasukan thailand juga kelihatan bukanlah lawan yang sengit untuk malaysia waktu tu...and I sendiri rasa sangat teruja bila pasukan sorak malaysia buat pelbagai sorakan...gaya bagai...mmg best gilos
ada nyanyi lagu semboyan...(lagu tentera tu) mmg best la...mungkin ni la pengalaman yang best dan bersemnagt bila kita mewakili sorakan negara untuk something yang besar kan...
sorak best


Pastu masa rehat 2nd half...semua penonton buat ombak...mmg lawo gile and best giler...Boley kan penonton thailand join the club...wakakaka...mmg best giler okes...
2nd half ...malaysia leading...!!!

sorak beriye

sukenye awak

Masa Gol tu...mmg semua org menjerit giler...and ada satu insiden lawak giler...
My hubby tersepak org depan...siap dapat cop mohor tapak kasut kat badan budak tu...
cop mohor nih...hehehe

Hadoi la abg ni...lawak sungguh...kitorang mmg gelak tak hengat....
Tak lama pastu Thailand menyamai mata...bile goal je penonton Thailand bersorak giler and semua penyokong malaysia adlah diam and sunyi...wow...apakah situasi ni...sangat menakjubkan...pastu barulah pasukan sorak malaysia memulakan sorakan bagi tambah semnagt pemain malaysia...
Kami keluar seawal minit ke 89:20...sebab kitorang tau akan ada masa tambahan maybe sampai 10 minit kot since banyak hal berlaku sepanjang pemainan...yang paling xleh blah...ada penyokong malaysia yang pancar laser kat keeper Thailand (be professional la kawan...takkan nak memalukan negara sendiri kot)
so kami pun keluar and terus ke stesen LRT...yup...boarding pass kami digunakan...di stesen bertentangan mmg org berasak2 disitu...Alhamdulillah..kami terselamat dari asakan itu...
kowang saje
Encemla cyg

Sampai di parking pun masih blm ramai org...so kami terus naik kete and lalu dpn bukit jalil untuk naik semula ke MEX highway...laluan mmg sangat smooth...takde jem langsung...hujan masih lagi bersisa (ayat novel ke hape???)
Sampai kat umah abg Im emir setia menanti and hug mama tight...(rindu sangatla tu)...pastu kami terus solat and bertolak balik ke johor...masa tu jam menunjukkan ke 12am...
Sampai di ayer keroh hubby dah mengantuk...emir pun tido...aen lagi dah berdengkur...so..I take over my hubby and drive sampai ke machap...
Seriously penat...tapi since jam dah menunjukkan pukul 2...I mmg nak cepat sampai supaya dapat merehatkan badan...maklumlah...nak keje isnin tu kan...
Sampai kat rumah pukul 4.00 pagi...and kami tdo dengan lena...

......................................................................................................................

Next time kalo ada lagi mmg kami nak pg tgk...kalo bawak emir pun best sbb ramai jek bawak anak... =)


Friday, 7 December 2012

Emir with his first exciting journey

Emir with his first exciting journey

Hye Olls...Emir telah mengalami satu experience yang best ever (maybe) last week....
Sebenarnya selepas tamatnye percutian Keluarga besar Mohd Sayuti & co, we olls terus pegi menuju puncak ke SOGO...
The reason is MAMA...mama always make trouble ea???eh tak la...mama saje pancing ayah mau mengepaw handbag sebenanye...(hik hik hik)
Kami bergerak dari PD ke arah Bukit Jalil sebab nak parkk kete kat situ...kalo drive ke SOGO...maka alamat sampai late nite blum tntu sampai...Al Jemm x hengat kot kan...
Tapi Jem giler di Bagan Lalang...disebabkan oleh ada ape event tah kat satu Kuil Hindu...mmg masak betul dalam kete jem camtu...Kesian hubby...tapi cam redha jek...(I love u so much la )
So, sampai je kat LRT bukit jalil...eh salah...sri Petaling (last station) we parked the car...Alamak...hujan lebat's okes...Then I adalah tukar pampers budak gendut itu and terus menuju puncak membeli tiket LRT
Hey guys, entah bila last we olls naik LRT...punya la berzaman...LRT skarang dah x pakai tiket @ membeli tiket dikaunter...sekarang pakai token babe...(agak bunguk juga diriku)
But then I biasala, berusaha untuk belajar how to beli token menggunakan machine...so kami berjaya okes...
Kami turun jek tangga nampak dah LRT waiting for us....
so sepantas kilat berlari masuk LRT...
hehehehe...
Emir kemain lagi happy naik ulat panjang tu...ewah2...seronok ek ...xcited kemain
(mama faham, ni la 1st time Emir naik LRT sepanjang usianya kan)
meh kite layan gambo ea...

Ha...encem tak nak pi jalan camni

Keindahan kuala Lumpur

Naik LRT...ewah

MAma and Emir

Ayah sila jaga emir ok

Emir and sepupunya

cayang anak mama

alahai chumilnye

ayah amek gambar mama amek gambar adik

Suweet la awak

Eh nape mama yang hepi?

Sibuk nak tgk gambo awak kan

Somelnye kami
Hehehe...kami berusaha sampai ke SOGO...walau fenat gilos..
and mama berjaya membeli...eh memancing...eh...menjala...hahahahahaha

Gile ramai...ni Carlo Rino

Ha...hamek ko...gile ramai orang babe...tapi disebabkan I adalah sumel...maka I berjaya menyelit taw...Then I panggil incik suami untuk memilih juga...Redha jek beliau tolong pilih...
I LOVE U JUTA2 boley x???
hehehehehe


Anyway...kami sampai umah kak nim kul 10mlm...Penat and sempat borak sakan lagi...(mmg suka gossip btol makcik ni)
pas settlekan emir semua...sekali tgk...budak berdua telah lena diulit mimpi...ala comel la...

ADIOSSSSSSSSS!!!!

*P/S: Tgh tensi buat HRMIS(SKT) ia adalah tensi okes....takde mood sangat nak hupdate blog.keje banyak giler babe, WIM tak buat lagi, sistem x sentuh lagi, sistem ADUAN x buat lagi, final paper blm tanda...blm masuk markah dalam sistem...24-30 Disember nak cuti....boleh x I buat bodo jek????
 

AyzaUkasyah Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang