Thursday, 12 April 2012

UnPredictabLe Life...

12:32 pm 0 Comments
UnPredictabLe Life...

Saya merupakan seorang anak kepada ibu saya yang sangat saya sayang...Isteri kepada suami yang sangat saya cintai, ibu kepada anak yang sangat saya kasihi, adik kepada 3 orang abg yang sangat saya hormati...
Saya dibesarkan dengan penuh kasih sayang and independent...Saya dibesarkan tanpa kasih sayang ayah...
My father was passed away 27 years ago...
Saya membesar sendirian...jarak umur abg2 saya dan saya juga agak jauh...jarak umur saya dan abg saya adalah 7 tahun...dan saya sering menjadi adik yang bersendirian dirumah.
Almost semua rumah di kampung tu pnah menjadi rumah persinggahan saya after balik sekolah (except my husband's house)


Tapi saya tak pnh lunch kat rumah org...(mak kate jangan lunch rumah org dan jangan susahkan org). Jadi walau lapar mane pon saya...saya akan tahan selagi mampu supaya tidak makan dirumah orang...
Saya sangat independent dari kecil...Setiap pagi saya kesekolah menumpang bas kilang Wearnes...dan saya akan sampai kesekolah setiap hari seawal jam 6.40pagi. Walau hujan ribut saya akan kesekolah dan setiap kali hujan jugalah saya akan menangis kesedihan melihat kawan2 dihantar oleh ibu dan ayah mereka kesekolah...saya melihat dari bangunan sekolah sebab seawal pagi saya dah membuka pagar sekolah...


Ibu saya bekerja di Kilang Nenas...beliau ada masa yang limited untuk menghantar saya kesekolah...saya memahaminya...beliau bukanlah manager atau supervisor...beliau hanyalah seorang operator pengeluaran bergaji borong yang hanya mendapat RM200 ++ gaji bulanan setiap bulan.
Beliau berusaha mengagihkan gaji beliau untuk membesarkan 4 orang anak yang ketika itu masih belajar. Walaupun kami dikategorikan sebagai orang yang kurang berada...kami tetap bahagia dan gembira sebagai sebuah keluarga...
Abang saya ketika itu masih belajar di Pusat Latihan Perubatan seremban (abg saya pertama), University Of Colombia United States(Abg saya kedua) dan Sek. Men. Sains Muar.(Abg saya ke3).. dan saya masih bersekolah rendah ketika itu...
Alhamdulillah...walaupun kami hidup dalam serba kekurangan...kami telah diberi didikan yang sempurna oleh ibu kami. 
'MY MOM IS THE MOST STRONGER WOMAN AND WONDER WOMAN IN D WORLD...'
dia sangat kuat dan tabah menjalani kehidupan sebagai seorang ibu tunggal...dalam mendidik anak2nya dan mengharungi susah payah kehidupan...saya sangat respect ibu saya....


As I am a daughter...I know my mom's well ...Saya tau die sedih, die bergolok bergadai demi anak2...She loves us so much.
Hubungan kami adik beradik adalah sangat rapat...we enjoy our lives...Hari raya yang serba kekurangan pun sangat interesting bagi kami...Semua kami buat bersama, Kami bahagia dengan kehidupan kami...Saya sangat sayang keluarga saya....Kami hanya ada motor...dengan motor itulah ibu hantar dan ambil saya dari sekolah (kalo bas xde)...dengan motor tu jugalah sebagai pengangkutan kami kemana2...what a wonderful life....


15 Tahun berlalu...semua telah berubah...

This is a wonderful woman: mum & harith
Kami semua telah berkeluarga dan bekerjaya...abg saya yang sulong telah menjadi penyelia pembantu perubatan di Hospital Pontian. Isterinya pula sebagai Jururawat Staff di Hospital yang sama. Beliau mempunyai 4 orang anak. 3 perempuan dan seorang lelaki...
My Eldest Bro Family : Ajan, Kak G & Emir
Abang saya kedua tidak kurang hebatnya...beliau telah menjadi specialist engineer di PETRONAS dan mempunyai isteri dan 3 orang anak. 2 Lelaki dan seorang perempuan. Beliau telah membeli sebuah rumah untuk ibu saya (rumah yang saya duduki sekarang). Alhamdulillah rezeki beliau mmg melimpah ruah...
My 2nd Bro Family: Aca, Kak Nim & Yaya


Abg saya ketiga juga sangat berjaya. Baru sahaja menerima segulung PHD...
Beliau merupakan pensyarah di UTHM dan mempunyai seorang isteri yang bekerja sebagai guru dan 2 org anak lelaki yang cute miut
My3rd Bro Family: Ami, kak Yanti, Akmal & Aqil


Saya???Alhamdulillah...telah berkahwin. Bekerja di ADTEC batu pahat sebagai pensyarah . Mempunyai seorang suami yang sangat penyayang, bekerja sebagai Jurutera di Flextronics...dan mempunyai seorang anak lelaki yang somel .
My Family : Zaki, ayu & Emir
Boy's in d family : Amirul, Ilham, Harith, Emir (akmal & Aqil not in pic)


Gurls in d Family : Hazerina, Yaya, Isha & Liya






Best Woman In d family 
































Allah dah tuliskan perjalanan hidup kite...sebenanya ianya sangatlah unpredictable...Tapi Alhamdulillah...Allah dah berikan yang terbaik untuk keluarga saya dan saya sangat bersyukur diatas nikmatmu Ya Allah...

Monday, 9 April 2012

Having a Quarter Year Holiday

12:36 pm 0 Comments
Having a Quarter Year Holiday

Sape la yang tak suke berjalan2 kan...pelik la tu bile ade org yang declare 'oh...I hate enjoy and having holiday with family'...harusla sangat pelik....
Me??op cos la suke...cume IF I have a choice...I want to have an enjoy holiday with only 3 of us..me...my hubby & my derie sonny...
But since we are having a holiday with family...so xpela...still enjoy the momment... We yang dimaksudkan adalah...family abg Im, family abg Eman, adik naha and our family...so 3 family total...jumlah nye adalah 13 person...We are going to Sunway Lagoon...wet places to have fun...we really hope that the weather is GOOD and we can enjoy ourselves there...
Seawal pagi kami dah bergerak ke sunway lagoon...dengan harapan takla beratur panjang sangat...oh no...rupanya still panjang...hahahahahaha
Kami terus ke kaunter and buying a ticket...semua org dapat tag...no no...like a watch...but very soft to wear it...
except my dear emir...die adelah bermuka masam sebaik saje sampai...WHY??? oh sebab panas... (he need aircond) no no no dear..blejar sket berpanas...we are in Malaysia...not  KUTUB SELATAN ok...
kami amek package amusement park, wild park and wet park..need xtra...u have to pay more...so we take a minimum package only...tu pon harga die ....hmmm


mahal kan???hmm agak la ...so kami amek yang 3Park tu je...tu la ratenye...so kami berdua punye rege cume RM120 je...Emir not need to pay for entrance...(blum cukup umur)
sesampai je muke emir dah masam..(sebabnye die br bangun tdo =)
Lek ar bro...masam mencuka
Semasa menunggu pembelian ticket tu kami sempat la nak berposing...sket2 jek...hehehe...banyak sebenanye gambo...tapi ade dalam camera...next time la baru upload...lupe nak bawak tadi =)
mak usu, izham,emir,mama,kak cik & abg jik
Kami sekeluarga


Emir boring gak tu
Firstly kami pg ke amusement park...kire dry park la situ...Ok gak la...x basah...hahahhaa...saye main 3 permainan je...banyak yang x bukak...lagipun saya main ng emir yang tomei...x sanggup nak tinggal budak bucuk tu lame2
Saye main  Cowboy swagger , Flume Ride ng ade la satu benda x adventure langsung

Then kami lak pg ke water park.....kat situ main air je pon...ng emir....(gambo next time i upload ok...)
Emir & bear2 & Mama

Ni suke sangat main air

Ni ape ek namenye...saye x main...jg emir gut2

Family best

Eiii awak x pakai baju

Sayang anak mama ni

Mama alone ni ayah...

Naik escalator

Naik kuda tapi muka masam...ayah je happy

kuda lagi sambil emir masam

Nila sunway wildlife

Ticketing counter...pose sket

Kami bertiga dekat ng bird

Clown with emir

Last skali g wildlife park...cam x best sangat...busuk ok...pastu nak balik tu naik la tomahawk tu...mmg adventures...nak pengsan...hahhahaha

so layan gambo la ea....
Ape agaknya yang dibualkan mereka ni ek?

kami bertiga best =)


P/S :* Thank You dearhubby and emir...mama love u so much...To abg im, kak jun, haziq, kinah, kak cik, hanifah,abg eman, kak nana and izham...thanks for make this momment happy....love u all

Exam Lagi???

12:06 pm 0 Comments
Exam Lagi????

Ye...ye...saye exam lagi...boring ok exam jek...kali ni kalo x lulus mmg saya naik JPA...Penat tau I menulis...serius...sama cam skema....
So please la those yang menanda paper...bacela dan tandala dgn betul...dont pick randomly ea...
Penat mokcik tau...sib baik pas exam nak g bergumbira...sedap sket hati I...
wkakakaka

Ni la slip exam ku

BerSukan MenamBah Kesabaran

11:48 am 0 Comments
Bersukan MeNambah Kesabaran

Hai...Hmm lame rasenye x update ape2 entry kat belog ini...hmmm quite busy lately dgn few things yang WAJIB diharungi...cheewah...(ayat begitu poyo nampaknya)

First nak cite pasal sukan...sukan yang agak penat dan memessykan otak dan hampir menensionkan...
ermmm...i force myself to attend the sport carnival (disebabkan minat begitu mendalam terhadap sukan) dan saya juga hanya redha masuk satu je sukan memandangkan takmo stay lame2 di MERSING (sukan berlangsung di ILP MERSING) kerana saya pegi bersama encik emak dan encik emir saje...Encik suami kene kije and saye pon tak la memaksa beliau mengikutinye (kalo beliau pegi...kompom stress like me)

Ahad 5.30petang saye mule bergerak ke mersing melalui kota tinggi dan mengambil masa about 2Hour ++ (hujan). Luckily my Emir sleep along the way...
Saya sampai lbh kurang pukul 7.30pm dan trus check in kat embassy hotel (ekcelli hotel ni not recommended for those yang mementingkan keselesaan...for those yang terdesak like me...highly recommended...hahahaha)

So the next morning we going to the ILP Mersing seawal jam 6.30am...Emir and my mum saya tumpangkan di kuarters kawan saya sementara saya bersukan...

Sampai je di tapak sukan after breakfast... I see my name put in reserve player list...i'm quite dissappointed actually because I knew I will play at least one game because of I am only reserve player not main player...I keep thinking about bertapa tabahnya saya driving alone untuk bertanding dalam pertandingan tu but then saya terpaksa menunggu je (JIKA DIPERLUKAN) so how your feel...??? baik g koje kan..???dapat aircond, tak sunburn...itulah yang bermain didalam benak hati (pergh ayat...cam novellis)

We actually have a coach (not handbag coach ok) ...opps... imported coach okes...Institut lain pon takde coach tau...we all je ade...(muka bangga tak???) tapi because of her la kami bertiga takbleh main...sape kami bertiga tu??? oh tu kawan2 saya yang tak kurang hebat bermain netball sebenarnya...tapi since adenye coach tu...kami diletakkan dibawah reserve player list....xpe2 its ok...1st game she won't let me play...but for the 2nd game she give me chances to play for the match but bersyarat okey (jangan nak lari2 sangat, jangan buat masalah, jangan langgar orang..bla bla bla) adoiii hangin gua...apekenela makcik ni...kalo x bagi main cakap...gua pon malas la...nak balik jek rase...tapi member merayu2 soh main...saya pg juga...untuk ADTEC...

Sampai la separuh akhir...lawan ng HQ..makcik tu merayu soh saya main...saya ingat nak blah je...dah petang...nak sampai umah kol bape...???tapi disebabkan kesian mainla gak...takpela kan...kesian ADTEC ok...then berjaya akhirnya...ADTEC BP dapat masuk final..Alhamdulillah...(saya pun balik dengan hati yang lega...at least tanggungjawab saya terlaksana sebagai RESERVE PLAYER...so the next day bagi la MAIN PLAYER main pulak )

Hati sakit bercampur puashati...sekurang2nya banyak jasa saya...hope next year i'll be more matured untuk menangani makluk itu(cheh cam alien) hahahaha

P/S:* TAHNIAH kepada netballers ADTECBP dapat Naib Juara =)

Follow Us @soratemplates