Luka Dilukai...

Luka Dilukai...

Cheh tajuk entry tak menahan...luka dilukai bagai...hahaha...mmg la I terluka...oleh encik pisau pemotong daging...
Sape2 x kenal en.pisau pemotong daging
...inilah ghupanya...besar ok...habis my thumb
hmmm insiden tersebut berlaku jam 8.14minit pagi 24June 2012...Peristiwa berdarah itu berlaku kat umah...huhu...(kat umah pon bleh berlaku kemalangan ok...harap maklum) 
Ok...citenye camni...pagi ahad tu bangun awal pagi...sementara emir bucuk and incik hubby tersayang masih dibuai mimpi...(takde awal sangat pon...kul 8.00 pagi jek). Then borak2 la ng mak...so amek la ayam dalam freezer...nak defrost malas lak....tgk cam dah x bape nak keras...so saya pon amek le pisau pemotong daging untuk men'chop' ayam untuk dijadikan aksesori kepada mee hoon goreng...Sesambil berborak saya pon men 'chop' en. ayam tersebut...

ni setelah mendapat rawatan...
sambil pegi membeli lauk pauk dipasar tani
tetibe....eh...salah chop lak...my thumb was bleeding...so saya pun mintak encik emak mengambilkan tisu dapur untuk mengelap darah...that time saya tak tau lak yang sebahagian kuku telah terhapus...alamak ngerinye nak remind balik...hmmm..then saya trus rase pening...because of banyak sangat darah...tapi saya bgtau en. emak untuk naik ke bilik mengambil ubat kuning (ubat luka)...

Sesampai dibilik...saya trus panggil incik hubby..' abg tolong saya bleh tak???tangan saya luka terkena pisau' then secara mamainya die pun bangun and suh saya basuh dulu luka tu...saya x pasan pun keadaan tangan sudah begitu banyak dilimpahi darah...then saya terasa pening dan nak muntah...nak ter 'beri' pun ada juga...then saya trus masuk blek (kang lelama kat toilet nant tergolek kat toilet lagi payah nak layan) ...sesampai di depan en. hubby drah trus deras mengalir...saya ampung guna tangan...' abg...kite cam nak muntah...abg tlg kite ni cane darah xnak berenti' blom sempat en. hubby jwb saya dah masuk toilet muntah plak...then masuk lagi bilik .
'abg...kite dah tak  larat'
.......................................................................................................................................................
Trus hilang....dengar en. hubby panggil2...emir jerit2...tapi saya menjerit diorang x dengar...
hmmm dalam 20 minit camtu en. hubby cube angkat saya bawak turun ke bawah...sambil beliau memimpin emir...saya sedar ok...tapi saya cam takde kudrat untuk bergerak....'nape ni'i'm whispered

Sampai dibawah emak mula membebel...saya dengar cume xleh nak respond...' Kena sikit dah lembik...benda2 tu nak wat ape nant???bukan budak kecik lagi...dah ade anak...kalau anak luka macamana???mata kemana entah.potong ayam sikit dah potong tangan'
saya hanya mampu menistiskan airmata...saya langsung xleh respond...saya sangat lemah...

Ye..mmg sikit je luka...tapi bukan saya nak macam tu...bukan saya nak jadi lemah camtu...saya tak tau kenapa saya mcm tu...sedihnya Allah je tau...saya mmg sedih...sangat sedih...saya tak perlukan belaian...tak perlukan org prihatin pun pada saya...atau simpati...cukuplah tanpa kata-kata...bagi saya tenang dan boleh kembali normal....Kemarahan mmg buat saya sedih...tapi...saya tak ambil hati...Emak tetap ratu hati saya....(ye...saya sedih sekarang)
...........................................


Saya gagahkan diri bangun walau dalam keadaan hoyong hayang...saya teruskan juga niat suci memasak sarapan mee hun goreng pagi tu...seriously...saya tak tau ape rase ntah mee hun itu...tapi tgk emak and en. hubby makan dengan selera...kecuali saya...saya sedih dan really pain...selera itu mati serta merta...
Tapi saya adalah saya...saya masih boleh tersenyum walaupun luka dan dilukai....




P/s: * Kepada semua org2 yang sangat saya sayangi...terima kasih kerana jadi permata hati saya.....Maaf sebab saya selalu menyusahkan......
         En. Hubby : Time kasih sbb jadi doctor peribadi saya, jaga saya, bersusah payah untuk saya
         Emak : Time kasih sbb menjadikan saya matang ...
         

0 comments:

Post a Comment