Mari BerJimba

Berjimba-Jimba

A day before Ramadhan we decided to visit Melaka...hmm last minutes decision making due to exhausted energy after finished such a lot of work few weeks later...
Hmm actually kami nak bawak budak somel gudut2 tu ke Zoo...before this kojenye asyik tgk bird,,cat...dog...so hopefully zoo bley tambah sket knowledge gudut2 cumil tu about animals...
We start our journey after Maghrib and have a dinner at RnR Machap...Mama was start 'dedar' and feel xselesa dgn selesema yang baru nak bermula...Emir of course happy dippy dapat jalan...same goes to ayah...
We arriving Melaka at about 10.45pm and checked up at Hotel Seri Malaysia....
Because of Standard Room was full..We have to choose Family Room.hmm the price??? actually Family room rates is RM200.00, but because of I am a gov servant, I got a discount..almost 26%...alhamdulillah...
Our room is 212...The room is quite ok...comfortable.But yes....saya demam that nite...
Saya menggigil and badan panas je...saya sangat tak selesa tido...saya hug my hubby tight still menggigil...sampaila kepagi...budak tecik bangun and start bekerja....
Kami checked out kul 10.00am and trus pg ke zoo...Emir look blur but he actually excited tengok animal2 tu...even saya tak sihat tapi seriously saya happy sangat tengok Emir and My hubby Happy camtu...

Then after one hour pusing2 (naik trem) we going to Bandaraya Melaka...naik boat cruise...mmg dream sangat nak naik since cruise tu launch few years later but kali ni dapat gak naik...alhamdulillah...


Emir look x bape happy je sebab kami pegang die...die sibuk nak dilepaskan sbb best tgk air...oh no dear...it's dangerous...seriously...
Then kami pon pegi ke Dtaran Pahlawan...hmm tapi x beli ape pon sbb x bape nak best pada kami la...so  kami pon decided to go Jusco before balik...
My hubby beli 3 pasang suar raya...hehehe...lagipon en. somi saya mmg jarang menyopping untuk diri sendiri...apalah kiranya sekali sekala shopping untuk diri dia...
and our Emir...sibuk sangat study
bizi kan?

tgh study ni....
hehe...kami bertolak balik kul 4.30...
Pukul 7.00 alhamdulillah dah sampai rumah....oh esok start 1 Ramadhan....sangat suke =)

0 comments:

Post a Comment