Rutin di Bulan Ramadhan...

Rutin di Bulan Ramadhan...

Hmm Ramadhan kali ni mmg best sesangat...rutin saya agak berbeza dari Ramadhan sebelum ini...
Setiap kali balik keje saya memasak...(walopun sampai umah kul 6 ptg...tp aktiviti memasak adalah jadi rutin utama)
kalo x pon...singgah kat bazar Ramadhan and beli air atau kuih barang semacam dua...

Selepas makan berbuka dengan kenyang disamping melayan si boyot tutis tu...kami bersolat jemaah bersama...tu pun cam kurang khusyuk sebab dak tecit tu suke wat aksi pelbagai dan menggerunkan okes...
Then kami kekadang kuar untuk membawa dak tecit tu jenjalan jap supaya dapat tido dengan best tanpa majuk2...
Dan sejurus balik and tido...sebab sok pagi nak bangun awal

Seawal 4.15am dah bangun and panaskan lauk pauk....
kendian kejut Mr Hubby untuk bersahur...
Dak tecit tu kompom x bangun...menantuk kate die tau....

Then pas sahur dalam kul 5pg camtu...pastu ape lagi...sambung titon sampai kul 6.10 minit pg pun jadila....
Then bangun and bersiap untuk koje...

Pas bersiap kiss budak bucut ng ayah bucut...then mama g kije ng mantuknye....
Im drive to work for about one hour journey...
Masya Allah...mantuk kekadang tau...
Then ape lagi...menjerit sekuat hati...hihi..

hmmm tu je la kot...k bai

0 comments:

Post a Comment