Teringat & Terkenang

Teringat & Terkenang


Selamat HAri RAya....Untuk Arwah Abah saya
Ni bukan entry sedih2 tau...tapi saya teringatkan arwah ayah saya...Setiap kali saya dengar lagu Raya...half way je saya trus sedih...ade la bait2 kata yang mmg touching.....dan setiap kali itu juga la saya teringkan arwah abah...

Kalau la arwah abah ada lagi sekarang ni...msti abah happy dengan kejayaan kami semua...msti  abah bangga dengan kebahagiaan anak2 abah...
Abah...
Anak2 abah semua dah berjaya...Ajan dah ada 4 org anak yang comel2 dan cute2...isteri ajan pun comel je...dah ada rumah sendiri...kerjaya alhamdulillah membanggakan kami sekeluarga....walaupun masa pemergian abah dulu ajan yang paling terasa sbb dia anak sulong...tapi...alhamdulillah ajan berjaya menjadi abg kami yang paling best dan bertanggungjawab.

Aca pun sama...Aca belikan mak rumah...Aca dah balik dari oversea dan kerja kat petronas...Level2 Bos2 camtu...Aca dah ada 3 org anak...mmg somel and cute2 gak...She has a brilliant wife walaupun tak bekerja...ada  degree tapi jadi fulltime housewife yang educated...Anak abah yang sorang tu mmg kenyang and cukup sempurna la...ada isteri yang fully jaga die...seronoknye la hai...hehehehe

Ami...Ami anak abah yang paling rajin...Alhamdulillah Ami dah balik dari buat PHD kat France...jadi tahun ni meriahlah sikit ade ami sekeluarga...Ami la satu2nya dalam kuarga kite yang berjaya mendapatkan PHD...yang lain mcm tak berapa nak rajin...(terutamanya Ayu) hihihi....Ami dah ada 2 org anak yang somel2 juga....isterinya pun comel...org dekat je...bekerja sebagai guru...

Ayu anak abah paling cute ni...(cheewah) hahaha...bukan kanak2 lagi...dah adult tau...Ayu dah kawen dengan jejaka pilihan...org kampung gak...hensem tau abah...Penyayang pun cam abah...Baik pun cam abah...Cume anak abah ni jek...manja terlebih sket...Alhamdulillah menantu abah yang sorang tu pandai control anak abah ni..Ayu ada sorang anak yang comel gudut2...Alhamdulillah Ayu dah berjaya mendapat kerjaya Impian Ayu...mungkin mmg Ayu dilahirkan untuk mendidik...Ayu suke kerjaya Ayu sekarang tau abah....My lovely husband kerja sebagai Jurutera...Alhamdulillah...walaupun taklah kaya tapi kehidupan kami sederhana...

Kalau abah ada lagi...msti abah rasa hasil2 kami...jangan risau tau...kami selalu membahagiakan mak...KAmi berusaha memenuhi segala permintaan mak...Walaupun kadang2 mak tak terang2an meminta...kami juga akan cube memenuhi. KAlo abah ada lagi msti abah bangga dengan kami...msti abah rasa bahagia...dan mesti kuarga kite bertambah2 happy kan....
Tapi Allah lebih sayangkan Abah...Kami semua doakan abah damai disana...bahagia dan sentiasa dibawah lindungan-NYA.
-ALFATEHAH untuk abah-


0 comments:

Post a Comment