Work

Yang Terindah

2:59 pm

Yang Terindah


Ok..Tajuk entry dah macam tajuk cite drama kat TV dah...cume isi kandungannya wallahualam terindah atau terburuk...huahuahua
Anyway...lame dah saye mem FREEZE kan diri tanpa menulis sebarang entry kan???
op cos lah...busy tahap dewa okes... (sabo je la)

Meh saye cite one by one....memula cite best + touching2 sket ea...ok...last week iaitu bersamaan dengan 23 SepTemBer 2012...my student (kelas sem 6A)-final sem student telah mengadakan farewell party...tak berapa nak farewell la...ni kire macam party thank u to puan ayu... sedey okey....

Memula plan cam nak makan2 je kat MEKDI...tetibe...diorang datang bawa.....HADIAH...bawak...KEK SECRET RECIPE Choc indulge ok...hmmm terharu gile... Rase nak nanges kat situ guling2...series terharu gile...Emir mmg syiok le dilayan oleh pari2 dan para2....hmm...korang mmg best la...meh layan gambo eh....

Anak2 saya yang best

Ini juga anak2 saya yang best

Ini my sayang yang somel

Buat muka comel ea???

Kek chumil untuk saya...terharu..sob sob

Eh...anak2 dara (saya termasuk gak ek???)

Ni kelas yang best...yang kecik didukung tu bukan classmate diorang ea

Okey...Citer terindah kedua adalah cite buruk sebennye...
Saya adalah busy woman...yang sanagt sibuk lagi menyibukkan...dan begitu sibuk sehingga tak sanggup menyibukkan lagi diri...(PAHAM x???)
Okey sbnnye...saya mmg terlalu sibuk...

tapi happy gile setelah mendapat sijil keputusan induksi UMUM...LULUS dengan kepujian 
(oh...mmg x mengharap LULUs dengan cemerlang pun)
Ini bermakna saya telah : LULUS peperiksaan perkhidmatan, LULUS dengan kepujian Induksi UMUM dan menghadiri diri ke Induksi Khusus dengan JAYANYA...
So bermakna saya boleh disahkan jawatan (habis probation)
-hello...kengkawan kat institut lain dah sah jawatan lame dah weh-
Ok...biar je...x kisah (dalam hati...Grrrrrr)

Oleh kerana saya bekerja di Institut ini (ADTEC BATU PAHAT)...so kene redha bahawa kena mengalami fasa tekanan perasaan xtra sblm disahkan jawatan...APAKAH???? jeng jeng jeng
Tuan Pengarah mintak 15 set WIM 
(eh???15 je ke???xcukup tu...tambah lagi boleh) 
dush dush dush mmg nak kena hantuk kat dinding sape tanya soalan bodoh camtu

X susah pun buat 15 set wim yang mengandungi 15 set Assignment sheet, 15 set Work sheet, 15 set Information sheet, 15 set lesson plan theory & 15 set lesson plan amali....ini bermaksud 15 set itu adalah bersamaan dengan =75set complete...(pengsan lagi)


Dengan motto 'I CAN DO IT" saya berusaha untuk menyiapkan segalanya yang mana due penghantaran adalah pada 27/09/2012

oh sebelum itu...pada 25/09/2012 adalah merupakan OPEN DAY ADTEC BATU PAHAT join with PPD Johor...so how do u feel???banyak kije???eh biasala tu...nama pun keje....
Pastu plak 25&26/09/2012 merupakan hari presentation project budak final year..so...saya adalah guru kelas merangkap penyedia dokumen JPK...
(Rajin anak mokcik ni...leh jadi bakal mertua...eh???)

DAN...Soalan final teori amali beserta skema jawapan juga TSO dan CLO, Silibus outline  dan lecture plan juga perlu dihantar pada akhir minggu ini iaitu : 28/9/2012 
(Err ada sape2 rase nak tumbuk saya sampai pengsan sekejap x?)

Yeay!!!!siap (ayat poyo kan???) takde maknanya okes...saya sedikit lucky sbb saya telah menyiapkan CLO, Silibus outline  dan lecture plan awal2 lagi...
(sbbnye dah tau dah akan ade kije bertimpa2...)
so saya siapkan soalan beserta skema je la...tu pun rase nak pengsan...sbb x siap lagi...


Saya berusaha membuat WIM siap bawak balik umah...Then semalam (27/9/2012) ingat nak submit la...tetibe Timbalan pengarah remind soh tambah skema jawapan untuk assignment sheet (Eh tetibe tensen plak den dongar)

xpelah kan...mmg berdedikasi nih...sampai kul 1.00pm BFF kol ajak lunching...Dorin ada meeting kat sini and ajak I lunching together...oh bestnye ...windu ko dorin...
Sedang nak memulakan suapan pertama...my phoone ringging....
'Awak...saya xcident'...ok....lost my appetite...in sudden...But Alhamdullillah my hubby x pape...so I feel better...
(tapi mmg x lalu nak makan)
Kesian dorin...tgk saya dah macam tak tentu arah dah...die pun cecepat bergegas kengkonon nak pg jumpa member abg sharil (hubby die) 
Hmm dorin...so sorry dear...banyak sbnnye nak gossip...cheh

So saya call KJ untuk permission balik awal...then bergegas ke NUSAJAYA ...then...lihatlah my chumil saya what happen...


Okey...xpela...dah namanya dugaan Allah nak bagi...so xpela kan....Redha je... dan harini 28/09/2012...saya berusaha menyiapkan WIM seawal 7.30 pagi...
Dan akhirnya jam 11.00 am...saya telah berjaya mengahantarkannya pada Timbalan Pengarah sebelum dihantar pada Tuan Besar...Hadoi............

Anyway...minggu ini...minggu dugaan buat saya...
Dengan berkat kesabaran dan keredhaan...saya berjaya menyiapkan segalanya dengan tenang...Alhamdulillah





Family

Family Day Keluarga 'Dahlan'

3:52 pm

Family Day Keluarga 'Dahlan'


Ha... Laju je hupdate entry family day kuarga Dahlan kan???...hehe...banyak reason sbnnye...First top reason of course la tenet free and sangatla laju dengan menggunakan UNIFI...Promote jap ea...mmg sangat laju, pantas and best...."En. suami...saya mau unifi juga dirumah....silalah dengar  keluh kesah kak esah ni..." 

[ni haritu konon2 nak hupdated malam ahad...hasilnya adalah...ZZZzzzzz]

Haip...continue ng misi untuk entry family day ea....
Sbnnye sangat xcited for this event...sbbnye this is first time keluarga dahlan buat family day and dapat bg komitmen untuk stay together and berxtVt bersama2...
(actually susah nak kumpulkan kan semua bersama disebabkan oleh kesibukan org2 penting dikalangan semua anak2 Dahlan...so Saya adalah sangat appreciate dan berterima kasih pada family saya sbb berjaya involve in semua XTVT yang telah dirancang...)


And because of first timer...kami decide untuk buat family day diRumah Aca (my 2nd brother) di nilai impian Laman Jasmine...Just because Rumah banglo beliau ni sangatlah luas dan selesa untuk mengadakan pelbagai XTVT...so mmg pilihan yang tepat...
Saya adalah organizer untuk family day kali ni...(sy paling beriye...huhu)...Saya datang seawal lewat malam jumaat (14 Sept 2012)....Ami and Ajan decide untuk gerak pagi sabtu...so memula mmg dah ada tentatif program dimana we all akan start XTVT seawal 8.00am...but since 2 family decide untuk pg sabtu pagi...so kami try thinking untuk change the program...
Ni bergambar depan Pusat Kokurikulum

Ni nampak proper sket

Oh my hensem Zaki...

Impressive!!! seawal 8.06pagi...2 family tu telah pun selamat sampai ke nilai....and we have to proceed with our 1st plan....iaitu...SWIMMING................
Kami swimming kat PUSAT KOKURIKULUM PRESINT 11 PUTRAJAYA....cam sekolah2 kan???hahaha...tapi tmpat tu best tau.....mmg tmpat bersukan yang best...dan paling best adalah Emir masuk gak dalam pool dan die paling kelako ...kaki terkapai2 nak kejar kawan2..hadoi...somel la awak ni botak...
Tapi PUSAT KoKURIKULUM tu hanya open 9-11am then closed sampai kul 2pm then akan buka kembali 2-4 pm and begitulah seterusnya...so agak tergesa2 jugalah kami bermandi manda...tapi tetap best okey...saye  yang konon2 hanya mahu cecah air akhirnya mandi juga...(nak jaga emir...alasan bijak)
Emir Mama and ayah

Si Kecik berenang

Wah terkepot2 nak kejar kengkawan ye emir

Bestnye kowang

Ami main air kat tempat kanak2



Ala2 anak ayah somel

wanita comel...wakaka...telinga bleh bernanah dengar kan???

Aksi stunt my cayang

Aksi stunt hubby

Abg saya yang encem

Lepas tu kami decide untuk lunching...kat mane ek???hmmm follow je la the leader (Aca)...oh...perjalanan menuju ke ALAMANDA (I like!!!)...dan menuju lagi...menuju lagi ke....BLACK CANYON???? yummy sedap dan..mahal okes...tapi En. Shahrizal Dahlan Belanja...Alhamdulillah...best tu...ade org nak belanja...(kalo la tau ade org nak belanja...saye dah bleh makan besar okes)
Here we are

Ami...

Ni reramai kat black canyon

Somel kan mama

Ni ayah yang hamek gambo

3 kanak2 comel
Ayah & kawannya

Ayah minum shumil
Emir with dayang2 lelaki

Nanges xmo hamek gambo
Sibulat botak
Dak comel tido
Mak LOng comel
Okey2...pastu kami pon pulang ke Nilai Impian Laman jasmine untuk berehat2 sementara menunggu game perlawanan badminton antara keluarga dijalankan...
Semua kaum Adam berehat (TIDO sbnnye ye) manakala semua kaum hawa (me, kak nim, kak G and kak yanti) pegi shopping again kat TESCO...(sbnnye beli kek for surprise birthday party  icha)
Then sambil menyelam...marilah sopping seluar dan baju emir barang selai 2....cheh...ayat x menahan...hahahahaha



Pastu kami trus siap2 untuk bersukan...yeay!!!!!
Perlawanan dimulakan dgn team family Pak Long Vs Team Family Aca...diikuti oleh Team Family Ami Vs Team family Zaki...Ternyata Pak Long mmg Pak Long...so he won the game...(tu sbb kesian je tu...cheh2) hahahaha
Then kami main bola beracun...gile ah game ni...cam nak pengsan haku...susah siot nak menang...encik somi yang buat saya terkeluar sbbnye beliau yang melempar bola tersebut ke pewut ku...adeh...senak mak!




Ni ...Ling Ki Vs Le Chong Ham
Ha...nampak???Gaya Lee Chong YUUUU

7.15pm kami kena siap berkumpul untuk solat maghrib berjemaah dilaman rumah....
I'm so xcited ....Kami sit together and solat bersama...seriusly perasaan sedih, happy and sebak pun ada...seronok x terhingga...Ajan was lead the solah...Dan diikuti oleh tahlil untuk arwah abah... (Abah...u must be pround and happy to see us...)

Malam tu kami trus buat BBQ Party and kami makan2 and buat beday party...yang paling best adalah ..........saya adalah MC dalam majlis tersebut...sangat best okey...so meh layan gambo....


BBQ Kambing

Besday Icha



Emir mengepak

Hadiah besday Icha

Hadiah untuk mak

Bersemnagt okes

Loving couple....mane emir???

Ni antara makanannya

Mata bersinar2 nampak kek sedap

Mak Long and me
Ha ni semua anak2...saya paling chumil kan

Ewah2 menantu ni semua pompuan kecuali encik suami saya

Sibulat comel



Anyway..this event is the best event that we ever had together...Thank You guys for give fully support untuk family day ni...next time kite buat tempat lain ea...



LOVE U ALL SO MUCH OKES


Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images