Yang Terindah

Yang Terindah


Ok..Tajuk entry dah macam tajuk cite drama kat TV dah...cume isi kandungannya wallahualam terindah atau terburuk...huahuahua
Anyway...lame dah saye mem FREEZE kan diri tanpa menulis sebarang entry kan???
op cos lah...busy tahap dewa okes... (sabo je la)

Meh saye cite one by one....memula cite best + touching2 sket ea...ok...last week iaitu bersamaan dengan 23 SepTemBer 2012...my student (kelas sem 6A)-final sem student telah mengadakan farewell party...tak berapa nak farewell la...ni kire macam party thank u to puan ayu... sedey okey....

Memula plan cam nak makan2 je kat MEKDI...tetibe...diorang datang bawa.....HADIAH...bawak...KEK SECRET RECIPE Choc indulge ok...hmmm terharu gile... Rase nak nanges kat situ guling2...series terharu gile...Emir mmg syiok le dilayan oleh pari2 dan para2....hmm...korang mmg best la...meh layan gambo eh....

Anak2 saya yang best

Ini juga anak2 saya yang best

Ini my sayang yang somel

Buat muka comel ea???

Kek chumil untuk saya...terharu..sob sob

Eh...anak2 dara (saya termasuk gak ek???)

Ni kelas yang best...yang kecik didukung tu bukan classmate diorang ea

Okey...Citer terindah kedua adalah cite buruk sebennye...
Saya adalah busy woman...yang sanagt sibuk lagi menyibukkan...dan begitu sibuk sehingga tak sanggup menyibukkan lagi diri...(PAHAM x???)
Okey sbnnye...saya mmg terlalu sibuk...

tapi happy gile setelah mendapat sijil keputusan induksi UMUM...LULUS dengan kepujian 
(oh...mmg x mengharap LULUs dengan cemerlang pun)
Ini bermakna saya telah : LULUS peperiksaan perkhidmatan, LULUS dengan kepujian Induksi UMUM dan menghadiri diri ke Induksi Khusus dengan JAYANYA...
So bermakna saya boleh disahkan jawatan (habis probation)
-hello...kengkawan kat institut lain dah sah jawatan lame dah weh-
Ok...biar je...x kisah (dalam hati...Grrrrrr)

Oleh kerana saya bekerja di Institut ini (ADTEC BATU PAHAT)...so kene redha bahawa kena mengalami fasa tekanan perasaan xtra sblm disahkan jawatan...APAKAH???? jeng jeng jeng
Tuan Pengarah mintak 15 set WIM 
(eh???15 je ke???xcukup tu...tambah lagi boleh) 
dush dush dush mmg nak kena hantuk kat dinding sape tanya soalan bodoh camtu

X susah pun buat 15 set wim yang mengandungi 15 set Assignment sheet, 15 set Work sheet, 15 set Information sheet, 15 set lesson plan theory & 15 set lesson plan amali....ini bermaksud 15 set itu adalah bersamaan dengan =75set complete...(pengsan lagi)


Dengan motto 'I CAN DO IT" saya berusaha untuk menyiapkan segalanya yang mana due penghantaran adalah pada 27/09/2012

oh sebelum itu...pada 25/09/2012 adalah merupakan OPEN DAY ADTEC BATU PAHAT join with PPD Johor...so how do u feel???banyak kije???eh biasala tu...nama pun keje....
Pastu plak 25&26/09/2012 merupakan hari presentation project budak final year..so...saya adalah guru kelas merangkap penyedia dokumen JPK...
(Rajin anak mokcik ni...leh jadi bakal mertua...eh???)

DAN...Soalan final teori amali beserta skema jawapan juga TSO dan CLO, Silibus outline  dan lecture plan juga perlu dihantar pada akhir minggu ini iaitu : 28/9/2012 
(Err ada sape2 rase nak tumbuk saya sampai pengsan sekejap x?)

Yeay!!!!siap (ayat poyo kan???) takde maknanya okes...saya sedikit lucky sbb saya telah menyiapkan CLO, Silibus outline  dan lecture plan awal2 lagi...
(sbbnye dah tau dah akan ade kije bertimpa2...)
so saya siapkan soalan beserta skema je la...tu pun rase nak pengsan...sbb x siap lagi...


Saya berusaha membuat WIM siap bawak balik umah...Then semalam (27/9/2012) ingat nak submit la...tetibe Timbalan pengarah remind soh tambah skema jawapan untuk assignment sheet (Eh tetibe tensen plak den dongar)

xpelah kan...mmg berdedikasi nih...sampai kul 1.00pm BFF kol ajak lunching...Dorin ada meeting kat sini and ajak I lunching together...oh bestnye ...windu ko dorin...
Sedang nak memulakan suapan pertama...my phoone ringging....
'Awak...saya xcident'...ok....lost my appetite...in sudden...But Alhamdullillah my hubby x pape...so I feel better...
(tapi mmg x lalu nak makan)
Kesian dorin...tgk saya dah macam tak tentu arah dah...die pun cecepat bergegas kengkonon nak pg jumpa member abg sharil (hubby die) 
Hmm dorin...so sorry dear...banyak sbnnye nak gossip...cheh

So saya call KJ untuk permission balik awal...then bergegas ke NUSAJAYA ...then...lihatlah my chumil saya what happen...


Okey...xpela...dah namanya dugaan Allah nak bagi...so xpela kan....Redha je... dan harini 28/09/2012...saya berusaha menyiapkan WIM seawal 7.30 pagi...
Dan akhirnya jam 11.00 am...saya telah berjaya mengahantarkannya pada Timbalan Pengarah sebelum dihantar pada Tuan Besar...Hadoi............

Anyway...minggu ini...minggu dugaan buat saya...
Dengan berkat kesabaran dan keredhaan...saya berjaya menyiapkan segalanya dengan tenang...Alhamdulillah





0 comments:

Post a Comment