FrisoL@c & PepTan


FrisoL@c & PepTan

FriSoL@C

Ha...this is two different entry actually okes...
First I wana telling U guys about Frisolac...
Frisolac ni ape???Makanan???alat kecantikan???Oh no no no...not For adult...ni untuk si kenit bunch2 ...
Frisolac telah digunakan oleh emir sejak awal kelahirannya (ayat xbleh blah)
Since emir start minum Formula Milk...We introduce him S26...ada la sebulan minum, macam kurang sesuai untuk emir since kurang kelawasan...so We change pelbagai susu...ada gak penah cite dalam entry ni 'susu'
Then kami beralih kepada FRISOLAC...kalo perasan kat TV ada iklan kartun chomel lompat2 (sebab tu emir suke lompat2...cume berat sket jek...)hehehhe
Sebenanye Formula milk ni  mengikut kesesuaian anak kita...kadang2 tak sesuai...kadang2 sesuai...kadang2 kena spending banyak jugak untuk try the best milk untuk anak kita...(mau x nye...kena beli susu pack besar punya 500-700gram...sekarang dah xde nak jual starter pack lagi)...
so takpe janji anak sihat okes
 (tapi tu ayat org yang boleh menampung keperluan susu anak yang mahal...ape ce pulak org yang kurang kemampuan dari segi itu???so syarikat pengeluaran susu kenalah alert sket....kuarkanlah stock starter pack supaya tiada pembaziran disitu...)
Frisolac ni ada 4 step...
Step 1 : untuk baby lahir -1year
Step 2 : baby 6mth-1year
Step 3: Baby 1 Year - 3 Year
Step 4 : 3 Year -9 Year
So Emir sekarang dah berada dalam range step 3...Harga susu ni pulak adalah mengikut step2....semakin besar semakin murah 
(xde la mahal sangat...murah sehingget dua jek)
Harga Friso mengikut harga pasaran kedai baby 
(Hup Heng...eh biar betol nama kedai tu...hap seng kot...ah yang penting kedai baby kat PONTIAN )
Step 1 : RM42.50 (650gram)
Step 2 : RM40.20 (650gram)
Step 3: RM61.50 (650gram X2) means RM30.75 untuk 650gram-berbaloi ok
Step 4 : RM56.00 (650gramX2) means RM28 untuk 650gram-lagi berbaloi ok...



Agak mahal sbnanye susu ni...tapi xleh la nak lawan harga susu2 mahal seperti Enfagrow and  S26Gold...Harga Friso ni kalo tgk betul2 lebih kurang harga susu Anmum...
 Mmg mahal sket la..Emir sebulan susu die 6-8 kotak susu step3 so menyamai RM492.00 (hamek ko...cam ni sampai emir besar la mama x dapek nak meraso SKII...eh???apehal pulak???wakakaka)
Tapi anything for u dear...janji awak hepi and sihat...
Hmm tgk la badan sekarang...makan xde la banyak...tapi alahai...cam makan yis lebih...(dalam friso ada letak yis ke?hehehehe)
Friso ni nampak serasi untuk emir yang cute miut...somel dan encem...i'll continuing it...
sistem perkumuhan nampaknya cam ok...semua pun ok...
Best lah Frisolac....Love u Emir...


PePt@N

Peptan ni menatang apelak ni???hmm cam jarang mendengar kan apekah ini???
Hokey2...ini adalah collagen dust...pure dari marine hydrolisist.

100% fish collagen manufactured by Rousselot, France.
Pure Collagen Dust was certified with Halal and the manufacturing 
processes comply with the rules and regulations of Halal.
To be sprinkled in food, drinks and your skincare product.
Use the bio-enzymatic hydrolysis technology to obtain small molecule 
collagen. It helps in the maintenance and repair of skin, promote skin 
firmness and moisture.
Cam dah nampak okey sket kulit ni kan
Okey2...saya start guna mende ni sebulan yang lalu...and its working!!!
sblm ni before seminggu saya nak 'peot' encik jerawat adalah rajin muncul...(sorry i tak tunggu u okes...haish)
so bestnya collagen dust ni...once a week saya wat mask...baunya adalah sangat ikan....tapi pastu...encik jerawat mengecut dan mengecut...alhamdulillah...so I Love it...
makan stgh sudu ng juice pon okey je...rase je x meloyakan...means boleh la ditelan...hehehehe...
Lets try untuk result yang Best...hehehe =)


Ce tgk ng emir...same x?

Masa ni baru en. jerawat dah nak baik...cube bezakan ng kulit akak sblah...eheheheh (sowi kak G)







2 comments:

Anonymous said...

Berkongsi sesuqtu berkenaan susu S26:

pengeluarnya adalah Wyeth di mana syarikat ini juga mengeluarkan vitamin tidak halal centrum

http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1520&postdays=0&postorder=asc&start=0

ayza ukashah... said...

Thank U for the info anyway =)

Post a Comment