Hobby & Interest...

Hobby & Interest...


Mase kecik dulu mesti cikgu kat sekolah suke tanya...apa hobi and cite2 kite kan kan kan???
(ha...jangan nak cakap tak ...mmg kompom...tu adalah favourite question oleh cikgu2 sekolah rendah esp)
so dengan gaya comel msti jawapan yang top dijawab oleh bebudak sekolah adalah...
Cita2: doktor, guru, Polis, tentera
Hobi : Mengumpul stem,memancing, membantu ibu bapa menyiram pokok (ayat gile skema hokey)

Takde pulak bebudak ni nak cakap..."cita2 nak jadi engineer ke, lecturer ke, counselor ke, stewardess ke, kan???" 
(okey ni cite2 i mase kecik dulu..cume kang bila cikgu tny sebut cam advance...nanti cikgu nangis guling2...atau tanya lebih2....untuk itu marilah menjawab berjemaah bahawa cita2 saya adalah doktor...) 
eh tapi mmg suke gak jadi doktor tu sbnnye...

Hobi lak...takde lak yang nak jawab...hobi g travel ke...bowling ke...futsal ke...erkk shopping ke...hehehe...
(hagak2 la kan...budak primary school nak soh imagine travel bagai...mmg takde kot kan???)

Okey...hobby ng interest tu lain tau... 
hobby is a regular activity or interest that is undertaken for pleasure, typically done during one's leisure time. 
Interest is desire to want to know, learn about something

Hobi saya lak adalah...cooking!!!! yeay...
Mmg dah lame pun mmg suke masak...sib baik la dapat incik somi yang suke makan...
Resepi makanan paling malas adalah..diet yang lengkap..ada sayur,sambal, lauk...so ape sekalipun masakan msti ada diet yang lengkap (this is my hubby requirement)
waktu kerajinan...saya masakla nasi tomato ke...nasi ayam ke...and so so on...

Hmm kalo cite bab interest (ni bukan interest bank dalam membuat pinjaman okes...)
okey...I love to shopping!!!...tak tak tak Off Record "abang...ni tipu jek la..kite kan suke window shopping je" ahaks...
I love travelling...Ye...betul enjoy sungguh menjalankan diri saye...paling best pun pg KL...ramai umah sedara mara (sogo..MV, Pavilion..eh???)
hik hik hik...

hokey2...
Net time jumpe lagi makcik merepek ok

0 comments:

Post a Comment