JujuR Aku Dayus

JujuR Aku Dayus



Tajuk nampak cam seram mak!!...hahahaha tapi jangan tertipu hokey...Ini merupakan tajuk cite yang I tgk malam tadi kat Lappy...Dengan Mr. Hubby yang hemsem...sbnnaye cite tu ada kat hard disk dah berzaman...tapi saya adalah tak sompat nak tgk...malam tadi mmg pnt gile...tapi si gudut dah tdo so rehatllah sikit...so tgk hubby bukak cite tu...eh nampak best lak...so I pun join...

Meh I bagi synopsis cite ni ea...


Lisa (lakonan Nora Danish) merupakan anak org kaya yang telah kehilangan ibu dan dibesarkan oleh ayah and kaka jek 
(hokey ayat buku BM KBSR)
Lisa sangat liar bila meningkat dewasa since ayah die promise to her late mother untuk jaga Lisa dgn baik...tapi disebabkan x pnh dimarah die pun jadi liar (ayat tunggang langgang...sila paham2 jek...aku pun pening).Ayah die xtau nak wat camne kat Lisa ni....sampailah Lisa berkenalan ng Edree...


Edree ...Merupakan anak yatim piatu yang telah dibesarkan dirumah anak2 yatim bersama Aisah (Lakonan Irma Hasmi) ...Mereka pernah bertunang tapi terputus ditengah jalan kerana merasakan kasih sayang mereka adalah spt adik beradik...



So one day ni..Edree terlanggar Lisa didepan kedai ...Mase tu Lisa dengan bf die (lakonan x-bf abby abadi...ape kenama mamat ni...zul kot x silap...oh what ever...hanya watak kecik je..)
Then Edree pun cam tergamam...
(mgkin Lisa tu sun sangat la...eh mmg le cun okes...) so Edree pun spontaneous cakap 'someday I'll marry u'...wah...best gitew 
(pergh...en. hubby...meh la romatik ng I....-helo...apehal lak ni???tlg jangan potong cite bley x???)
Pastu Si Lisa ni pun berbaik ng si Edree and Edree berjaya finally memujuk ayah si Lisa untuk terima die as mennatu and mengubah Lisa menjadi seorang muslimah, isteri, dan anak yang baik...Alhamdulillah

Pas je diorang kawen, Edree ni dapat offer untuk keje kat Jepun...Die nak ajak Lisa...tapi Lisa ni sayang sangat kat Keje die...so Lisa xnak ikut 
(Kalo I lerr...pergh...mmg xkan tinggalkan suamiku tersayang...wajib ikut)
Pastu Edree pun pegi la Jepun tinggalkan si Lisa
One day...Edree ni balik...diam2 jek...nak wat seprise kat Lisa...sampai jek umah ...die nampak Lisa tgh tdo dengan xbf die tu (ala si zul tu la)
so Edree ni trus kuar bawak kete nangis2...and Accident...
Edree Koma...Siang malam Lisa yang jaga...sampai la Edree sihat...
Bile sihat, balik rumah je Edree mmg dingin habis ng Lisa...
Edree wat tak tau je ng Lisa...sampai la Lisa ingat Edree ada affair ng aisah..
So Lisa mintak Cerai....so ayah Lisa sangatla marah ng Edree...sbb Edree pnh janji nak jaga Lisa...
Ayah Lisa mintak Edree ceraikan Lisa...Tapi Edree ni sayang sangat sbnnye dgn Lisa...So die pun cakap
'saya sayang sangat dengan Lisa...Tapi xdapat menandingi sayang saya pada Allah'
Pergh...ayat mmg menusuk kalbu okey (Kredit pada pengarah cite ni)
Edree pun ceraikan Lisa dgn talak 1
Pastu Edree pun cite la kat semua org....termasuk Lisa, ayah Lisa.Mase die sampai rumah mase wat supprise tu...die nampak Lisa tgh tdo ng xbf die 
(zul keparat...eh apesal aku emo???)
Pastu die naik kete laju2 and xcident...die sedih sangat..
Tapi sbnnye adalah...
Lisa diperangkap oleh xbf die tu...die ajak keluar makan then die masukkan ubat tdo/khayal kat minuman Lisa...so Lisa adalah diperkosa...(cian kan)...
kebetulan masa tu la siEdree tu balik...so tu yang Edree nampak...
Then finally, mereka bersatu semula...sbb bukan salah Edree mahupun Lisa...
Si Zul tu yang  keparat (hokey...nape haku emo lagi nih?)
Oh sweet okes...


Cite die mmg seriously touching...(hokey I admit nangis berjurai2...wakaka)
Lakonan Beto mmg mantap...tetibe I teradmire lak kat die..
(Off Record...En. Hubby...I admire pada lakonan die jek...)
Juga Nora Danish...juga Irma Hasmi...oh Juga zul yang I cakap keparat sebab geram tu...
huhuhuhu...

Moral Of the story...
1. Kena jadi isteri solehah...baik...jaga suami...terima suami seadanya....
2.Jangan keluar rumah tanpa izin suami (macam sllau buat jek...g kdai bli lauk kna bgtau sbnnye tau...)
3.Berusaha menjadi suami/isteri yang baik untuk pasangan
4.Jangan sangka buruk kat orang. Kita kena tau cite sbnar
5.Sayangilah isteri/suami sebanyaknya...sweetnye la hai

Sebenanye saya dalah jarang dapat tgk cite and menghayati cite...
(malas okey nak tercongok lame2 dpn TV)
Then ni la cite yang I bagi 5 bintang...(eh???wakakaka)

0 comments:

Post a Comment