Menu Kemalasan Sang Isteri....

Menu Kemalasan Sang Isteri....

Hmm...bile cite bab menu kemalasan sang isteri ...maka haruslah melihat dan menuding kearahku....
Yup...minggu ini adalah agak malas nak memasak...

Reason 1 : Penat disebabkan bebanan keje di opis 
(adoi...msti memember opis kate ....Boleh Blah!!!)

Reason 2 : Balik kije Emir wat ragam ajak men je 
(takdo maknonye...Emir dah melepak kat umah pak Long sambil guling2 nangis kalo ajak balik)

Reason 3 : Minggu ni mmg mood malas sket...ehehehe 
(ha...kan senang kalo mengaku :| )


So balik keje masak simple dimple je sepanjang minggu ni...mari kite lihat...apakah menu itew

-



-




-




ye...inilah menu 2 hari lepas...

Asam Pedas ikan pari + sayur bening sayur meranti + ikan kembung goreng & Tumis kubis...

Very the light menu kan??? huhu...nama pun menu org malas...nak buek cano???


dan semalam punya menu adalah.......

-



-




-




-






-








Ha...ni dia...super duper malas ni namanya...

Ayam goreng serai + sayur bening asam terung + sayur tumis + sambal udang...

Untuk menu makanan sang suami I haruslah ada diet lengkap...
I mean sayur, lauk and sambal...

So rasenye cam dah lengkap cume agak simple wal dimple jek kan...

dan...inilah hasil yang tinggal selepas waktu makan



Ha ni la baki yang tinggal...sambal udang tinggal 2 ketul isinya...ayam goreng tinggal seketul...and sayur tumis tinggal seciput...

Tips memasak : hmm kalo nak masakan kita sedap...I ada tips tau...tips ni mmg jarang2 nak share...ehehehe....

Takde tips ape pun....sbnnye kalo nak masakan kite sedap...
silalah masak dengan rasa KASIH SAYANG 
(Shidot...haku bagi tips ni untuk ko )

Pastu mmg confirm masakan sedap


Cube memasak dikala hati sakit (Gado2 manja ng Mr. Hubby...)
Mmg rase masakan ade je tak kena...
Kang tak masal anak makan pun kuarkan semula...(Punyala x sedap)
Wakakakaka

Hokey2...selamat beramal....

hehehehe

0 comments:

Post a Comment