MY BFF...ahaks...

MY BFF...ahaks...


Semua org ada BFF kan???same goes to me.. =)
BFF saye semua santek2 and cun2 belaka...dan juga baik belaka...sangat best...
Nak bekenalan x???meh cni...I cite one by one...

Okey...1st kite berkenalan ng BFFF I sejak kecil dari bangku sekolah...
Nama dia sidot A.K.A Rashidah Abd Rahman...
Comel jek dak ni...cun...+ Putih melepak...lagi mase kecik dulu...
(ko ade keturunan cina kan???eh ke aku tertambah2 story org lain lak...)
Kitorang mmg closed dr kecik....
sbnnye kitorang kawan ber3..tapi selalunya kami berdua je la closed lbh...sbb yang lagi sorang tu sangat low profile and kami sangatlah jarang jumpe...
Even saye kat JOHOR and sidot nun di KEYELLL tapi rasenye cam kerap gak jumpe...
kami mmg slalu berjumpa di alam maya cyber jek...
Die la yang slalu mendengar keluh kesah kak esah ni...
selalu yang layan kalo time kemengantukan yang x dapat dibendung
selalu layan kepalo gilo den...
Minah ni mmg best gilos...dari 1 topik kitorang bual..bley meleret sampai ke planet lain...series...mmg best...
slalu kalo kitorang jumpe and bw anak and suami...sang suami2 kami kompom x paham apa yang kami bualkan...
sebab tetibe dah lompat ke topik yang berbeza2...mmg best...
Kalo cite pasal minah ni...mmg 10 hari 10 malam pun x habis...
mase single mingle dulu...die slalu lepak umah saya...
hmmm bestnye dot zaman muda2 dulu...hehehehe
Oh...cik kiah ni bekerja sebagai ape ek???(eh ape nama penjawatan ko ek???) dulu bekerja kat AXIATA...tetibe CELCOM lak cilok ko kan skarang...eh tetibe aku kompius...
Taapi kije Flexi gak...Kul 10 tetibe baru muncul...(saya adalah jelez okes)

Ni la minah yang i cite tu...with her hubby...eh skarg die dah ada additional hand bag okes

Jom kite bergerak lagi...melihat siapakah BFFF ku lagi lagi dan lagi...
Yeay!!! DORIN A.K.A Norina Shaharanee 
(Dorin...dari dulu mmg aku suke nama ayah ko kan???hahaha)
Dorin ni kawan seflatlet (masa kat UKM RAHIM KAJAI) se kuliah, sekelas, semotor, seponteng (eh ni oFF record ok) se'makan', se 'lepak',se'pg tgk wayang' dan banyak se se se dan se lagi hokey...
Banyak sungguh kenangan bersama Dorin ni...
Comel jek minah ni...cute miut gitew 
(i kan suke kengkawan ng org santek2...eh???)
Sempoi...sesuke hati jek...easy going (ecehceh)
Kekadang kami memonteng bersama (oh itu kelas tamadun okey )
Dan kami pnh menangis bersama akibat makanan berbuka jatuh dilopak air 
(pnh cite nih...kat sini )
Then pnh tdo dikelas bersama...(aku la yang slalu tido...ko tlg kejut...hak hak hak)
dan selalu menjadi teman ku dikala susah dan senang..
Dorin kawen ng abg sharil (YDP Kolej Rahim kajai zaman tu) 
KELLLASSS ko dorin...
hak hak hak....
ske tgk ko hepi skarang...dan dah pandai masakan pelik2...takde pelik pon...tapi mungkin exotic pada ko kot dulu...wakakaka 
(credit to abg sharil...berjaya mengubah habitat pemakanan makcik ni)
Si cantik manis ni bekerja sebagai Assistant MAnager 
(hamek ko..besar pangkat tau...)kat TM (telekom Mesia)
Giler Flexi kije minah ni...slalu travel siap bawak anak and somi...syiok betol la...jelez i tau...sib bek ada intention nak datang jumpa aku...hahahahaha

Ha...kan comel tu....Uqael...kalo rase tersepit...sila tolak lembaga  kiri dan kanan awak tau..heheh

Wah...si cantik manis..."adik manisss" helena...nama cam omputih kan??? ade la iras ompotih...lagi2 skarg dok negara ompotih...
(dengan nada jeles...hahahahaha...dorin ajar...tipu jek..peace dorin)
Nama penuh adalah NoORHelena Binti Razali
Ni la  kawanku yang sopan santun, lemah gemalai, eh x comot la...comel, kreatif, bersifat keibuan...
Helen juga sama kolej ng saya...kitorang slalu buat mesyuarat PINTU...best tau...
Banyak gak benda yang boleh dipelajari dari helen si budak bijak pandai ni...
(sbb tu la bely buat PHD...hebat kan makcik kiah ni...i jeles lagi tau...plus tumpang VANGGA ng kamu)
Helen kawen ng INJURED(bukan nama sebenar)...anak pakcik sulong...ha...hebat tak haku ingat nama FIL ko Len???ehehehe...
Jap...lupe lak nama sebenar INJURED...x silap aku Saiful Akla kan kan kan???
Si Injured ni boleh tahan diam jugak la...pandai gak ko ngorat helen...(eh ape aku melalut da)
Sekarang Helen kije ng UKM...budak terror kan...mstila pensyarah hokey...
Tapi kini beliau sedang melanjutkan pelajaran ke AUCKLAND...hmm sedey...nak hang out okey...jom!!!

Eh??asal ko ade gambar xtra???(aku cilok dari FB ko...thank  u ek)

Dan...akhirnya bertemulah kite ng Puan PIOT (bukan nama sebenar ) 
A.K A Noraini Ahmad 
(eh baru pasan, nama ko cam nama bekas ketua putri umno malaysia kan ???selingan ni hokey...aku main agak je...bukan kenal pon ahli politik)
Si comel ni putih ...eh bukan nama kucing  ye...si Aini ni putih dan comel...ha,...baru betul
Aini ni baru jek balik dari German...baru x baru sangatla...
Ni pun stok2 budak bijak pandai...masa tahun 3 kat UKM dulu ada program ke German...and Aini terpilh...so Tahniah frenz...(eh nape ayat cam pasrah???)
Hahahaha
Dan paling tak sangka Aini kawen ng kawa Se MRSM dgn saye...Naha namanya....
Ayo yo what a small world kan???
dulu kitorang sllau g hang out sesama...tgk wayang kan kan kan kalo dah habis kelas...windunya zaman itew...
Yot...Jom kite hang out lagik...
hik hik
Aini skarang penjawat awam (ape ke skemanya ayat ni)
PTD hokey...okey la msti x tau PTD ape kan??? (PEGAWAI TADBIR & DIPLOMATIK)
hokey...cube berdiplomatik ng Aini...kompom best...hak hak hak (merepek dah ni)
Ha... Ni la Naha...Aini and Hannah...hehehe somel ek
Hmm tu je la kot cite tentang BFFFF ku...
Yang penting diorang mmg best hokey...
LOVE U ALL..


P/S : Jom g jenjalan together2....hmm Dorin sila buat plan...ni ayat arahan...Regards Helen (hehehe...Len...aku guna nama ko tau)

4 comments:

helyn@kla said...

Tergelak2 aku cabe entry ko ni yue! haha. sambil konon2 buat keje smpi bace blog. dh la pkul 2am kt sini. terkezut plak si kecik tu tdo ;p.. suka bace kisah2 zmn muda mudi ni. terasa muda kejap. nt aku blk kita jmpe ek. ko dtg key elllll btau leee ;p

ayza ukashah... said...

hehe.haku rndu kt korg la.hmmm

dorin said...

kahkahkah...aku tak perasan langsung entry ko ni..aku pun dok tergelak2 baca sambil tahan kenc...pastu dah la cilok gambar kat fb..DASARRR...hahaha... anyway really miss all that toooo....

ayza ukashah... said...

hahaha...okey what ade inisiatif aku nak cilok kat FB...kalo aku letak gamo comot2 korang zaman dolu2 kang hape ce lak...hak hak hak...anyway ko mmg comot...hehehehe

Post a Comment