Sayang Kamu Ketat-ketat


Sayang Kamu Ketat-ketat


Tak sangka la...budak bolat ni dah membesar dengan hebat...bijak...comel...oh xdilupa...COMOT gittu...

Bile mama balik kije je...Budak bolat sudah membuat muka shomel sambil kejar mama...lari dengan kesungguhan..
(Hadoi la...geram gile tgk awak ni la)


Pastu bile nampak Pak Long datang awak start le nak ikot pak Long g amek kakak Isha school...pastu trus balik umah pak Long and xmo balik umah...
Kekadang mama soh ayah yang on d way balik amek awak skali...kekadang mama yang g amek...tapi awak kompom2 la nangis guling2 kan?? xmo balik punya pasal....
Hahaha...

Emir2...nape la awak shumil sangat...


Awak sekarang suke mengajuk cakap orang...few words jugak la yang awak dah pandai cakap...(disebabkan sifat ajukan awak tu la) hehehe








Awak skarang suke sangat makan ayam...
(bagi drum stick seketoi...selamat la....jep je habis...)

Awak sekarang dah pandai follow instruction...nama awak pun Emir (yang mengikut perintah) so u are willing to follow my instruction without any complaint...hahaha...
ala...biasa mama suruh pun mama akan cakap "Emir...ha...susu dah habis kan...botol letak mane???please put in the sink.".... hmm see??? msti ada word 'Please or tolong'...itu bukan arahan namanya kan kan kan...(kena pandai psyco anak2 nih)...
pastu awk bangun kedek2 pg meja...menyakat mama kengkonon awak nak letak botol atas meja...then bila mama said "Emir...tu bukan sink" awak gelak2 and trus g dapur and CAMPAK botol itu kedalam sink 'GEDEGANG!!'...
then awak msti clap hand...and mama too...

Awak sekarang suke usik mama...suke tickle2 mama...nak ajak main la tu..hehehehe

Awak sekarang dah rapat ng ayah...mama sangat suke sangat2 ...

Awak sekarang dah pandai ajak naik bilik...bile kul 9.30pm jek awak start tarik mama & ayah naik bilik...even we all nak tengok TV pon kami akan naik juga untuk tdokan awak...tapi sampai je atas awak ajak main2 gomol2 dulu...then baru mintak susu...habis susu sebotol start la tdo

Awak sekarang pandai bangun malam and simpan botol susu  dalam beg susu then sambung tdo...lawak btol...mama tgk je tau

Awak mmg suka mengalah kan...bila ada org rampas mainan awak..awak akan redha...(GUD BOY)...
Pernah sekali nenek yang EMO...mase tu kitorang gi BILLION...mama biasala...cari tudung (aww..I Like)...then Emir ajak nenek main mainan yang berbentuk2 masukkan duit baru leh nyanyi2 tu...
(ape tah specific name menatang tu)
Ada 4 bijik semua benda tu...so Emir pick yang bentuk otromen...
then ada 2 org adik beradik dalam umur 2-4 tahun ni nak main juga..
so die tolak2 Emir soh pg tempat lain...
so Emir turun and pg kat mainan bentuk airoplane...then budak ni x puashati gak...die g kat Emir and marah tolak2 soh turun sebab budak tu nak main kat aeroplane tu gak...
then Emir dgn redha turun lagi and pg kat mainan yang bentuk kete...
Eh...budak ni x puashati lagi...die tolak emir lagi...Then what happen??? 
jeng jeng jeng...
-






-









-








-

Nenek adalah EMO okey...nenek bley sound dak tu 
"Ko ingat ni mainan bapak ko punye???"
sekali bapak budak tu ada kat situ da...
hadoi la nenek ni...wakakaka...mmg best la nenek...I Like....
Emir tgk nenek die EMO trus die tarik g tempat lain...
(alahai dak comel...awak ni...baik hati sangat la...ni msti ikut perangai ayah...kalo ikut mama...mama dah fire dah budak berdua tu)
Nenek cite kat mama...mama leh gelak guling2...
"ma ni...cakap x pandang2 tau...kesian bapak die"
jawapan nenek mmg best "ha...padan muka bapak die" 
hahahahahaha hadoi nenek lawak..
Ha ni la contoh mainan tu

Emir Sayang...

Mama mmg x manjakan awak sangat (tu pun awak dah manja)
Mama mmg suke bila awak berdikari....
Mama suke bila awak jadi tabah...tenang dan penyabar....

Mengalah bukan kalah ye sayang...tapi org yang mengalah tu la org yang paling berjaya sbnnye...

(mama kurang berjaya ok...slalu xmo kalah...wakakaka)

Mama and ayah bangga dan sangat 
bersyukur ada anak cam awak...
kami sayang awak ketat2 sayang....

MMmmmmmuah....

Love u so much

Sama besar la dik




Mari berenang bersama emir


I LOVE U DEAR






0 comments:

Post a Comment