Tak kenal Maka Tak cinta

Tak kenal Maka Tak cinta



Hmm saya adalah mama kepada Emir Ukasyah Bin Mohd Zaki..Berusia lewat 20-an (x bape nak lewat la)
Isteri kepada si Gorgeous Mohd Zaki Bin Mohd Sayuti...
Bekerja di salah sebuah Institut yang org x berapa nak recognize iaitu Pusat Latihan Teknologi Tinggi -ADTEC_-Batu Pahat dibawah kementerian Sumber Manusia
 (sedey ok)


SITUASI:

<UNKNOWN> : Keje mana?
<ME> : ADTEC Batu Pahat
<UNKNOWN> : Ha????Kilang ape tu????
<ME> : T____T (dalam hati menyumpah je..eh tak la...beristifar)

KARAKTOR:

1. Peramah yang amat  : 



Orang kate x knal maka x cinte (sape org yang kate tu ek???) hmm kalo dah knal baru tau kan kan kan???so marilah berkenalan...mau x???tapi ianya mmg biasa berlaku....
ye ye...btol tu...slalu org meng'underestimatekan' diriku ini....ade kate "Sombong gilak minah ni" -hokey2...sombong ni...padahal kalo betul2 kenal den ni ha...hamek ko... berborak x hengat...
(sbb tu hubby mase awal2 kawen dulu selamber jek  tinggal saye bersendirian untuk beramah mesra dgn sanak sedara beliau...bila ditanya 'nape tinggal kite sorang?' jawapan beliau adalah 'ala...awak campak mane pun hidup...jap g borak sakan kan?....' )
sambil tersengih...mengaku je la....tu pun siap kna panggil 2, 3 kali baru dgr...sbb sibuk sangat borak x hengat .......Off record
 (emir...ni bukan attitude sebenar ur mom...actually ur mom ni sopan, pemalu dan manja)
 dush3X...boleh blah

2. Periang 


Ye ke???biar betik...agak la kot sbb mmg suke bergolak tawa...its really coloring my life okes...kalo kat opis pon koje bergolak je...ade saje makhluh2 Allah yang suke nyakat saye...apekehe la korang ek...mmg suke nyakat haku ke hape...adoi...tensi i tau...hmm kate opismate
 'Org mmg suke nyakat ko Yu...ko tu suke gelak hepi je cam takde masalah...hari2 senyum...jarang aku tgk ko masam'....
Guys...kalo sekalipun saya ada masalah...saya akan cube berusaha untuk kelihatan OK...supaya saya dapat menggembirakan hati semua org...
Camtu gak ng mr Hubby... I try to make u happy tau...even pnt pun I try to..even terasa hati pun I try to hide (sket la) ...then I want u happy to be with me...we are happy...(Eh???asal dah macam sedey2 lak ni...hadoi..stop2...please)

3. Suke masak...

yeay!!! mmg saya suke masak...(padahal bukanlah pandai masak mane pun..) cume hobby saya adalah memasak..hmm hari2 mmg berlauk pauk je dirumah...
Ada orang pnh tanye "Yu, ko tau ke bentuk bawang tu cemana?".....hmm agak biadap kn soalan tersebut???tapi tau je la i mmg malas nak ambik pusing benda2 remeh ni...so what am i answer ???
"hmm x pasti la bentuk die...kekadang spherical...kekadang berbagai bentuk kot " hokey jawapan terbaek...macam haku x pnh pegang kan???
Haha...please la don't underestimate me...

4. Suke sopping

Ahaks...I like this...mmg suker i...ape jek pon yang dishoppingkan???padahal cume window shopping je kot...tapi mmg suke okes...I mmg suke gilos...jenjalan..lepak2...hadoi...hobby tu...
And luckily saya mendapat Mr. Hubby yang best tahap panda...sbb beliau juga suke jalan...we oll slalu jalan untuk menghiburkan hati...
even last week pas Si Putih terxcident for 2nd time in a month...kami menenagkan fikiran dengan lepak kat jusco barang sejam 2...layankan si Emir main bendalah bergerak and yang boleh menyanyi tu...x hengat apekenamanya

Hokey...banyak lagi untuk mendescribekan diri ini...selebihnya biarlah rahsia..
(ececeh...cm lagu siti nurhaliza plak kan...)
hmm anyway...just to be me...
Smile
Peace


0 comments:

Post a Comment