Kisah Domam Emir Part2

Kisah Domam Emir Part2

Ni hanya gambar semata...nampak x persamaan mereka...wakakaka

Hai all....Sorry morry okes...lame dah tak mengupdated blog...I adalah busy okes...T.I.P.U...sebenanye I adalah bercoti...bleh menghupdate blog adalah diopis jek...kalo kat umah nak buat benda lain mmg payah le dek non...
And mmg la busy sket...sbb nak key in carry mark student plus tanda paper student yang gile banyak... (ha padan muka...sape soh rajin sangat bagi assignment bebanyak???)

Hokey...ni sambungan cite domam si Emir gudut2...
Sejak pendemaman beliau...Emir adalah xmo minum susu @ makan...saya adalah susah hati okeh...
Susu kalo buat 6oz...die minum 1oz jek...tu pon secara paksaan....
kekadang langsung xnak minum susu...die buat gaya2 nak muntahlah bagai...
susah hati saya...sangat susah hati tgk anak bujang macam tu...
Pipi yang dulu tombam pun dah berkurangan ketembamannya...
nampak letih jek main...
hati mama sayu la hai...

So I pun try search kat tenet...why my kids lost his appetite in this sudden???
So banyak la comment and feedback yang I read about it and mostly mommy yang ada problem2 ni decide to choose formula milk...
so after discuss with my dear hubby, I pun decide untuk change it...
Before this I used FrisoLac...then try beli NAN...he totally XNAK...so I pun pegi kedai baby and ask about the best Formula milk untuk toddler yang lose appetite.
So advisor tu advice us to try SUSTAGEN Junior 1+ chocolate flavour....

Sampai rumah..I adalah xcited gile nak buat susu tu...asyik cakap jek ng Emir sepanjang jalan...'Emir...see mam bought new milk for you...chocolate milk...'
So dila bayangkan apakah respond bodak itu???
Okeh...sila bayangkan...Emir adalah buat bodo jek....cheh...majuk I rase tau...

Pastu tetibe Emir mintak susu...ayat die msti camni ' Atu...atuuuu...atuuu..'
so sila faham...bukan hantu atau satu...tapu susu....
so saya buatle susu baru tu...dengan harapan habis la die minum

Alhamdulillah...die minum dgn seronok and habis sebotol...
I adalah sangat suke hokey....
so we decide to totally change it....

So skarang dah cergas dah...
main pon  hepi jek...
mama pun hepi la sayang...
love u thousand times tau



0 comments:

Post a Comment