Mencari Baju Merah..& kena marah...cett

Mencari Baju Merah..& kena marah...cett



Tajuk entry cam sesuai je...cam pantun 2 kerat kan???hahahhaha.
Semalam kitorang berusaha untuk pegi ke Jusco Bukit Indah...Since hubby sampai rumah dari tempat kije pukul 8.00 malam so kami terus menuju puncak ke JJ Bukit Indahlah...So sampai di JJ Bukit Indah almost 9.00pm...Emir sepanjang jalan tido bukan main lagi...mama ubah kedudukan pun buat xtau jek...Ini menandakan beliau adalah penat giller main kat rumah Pak Long semalam petang bersama sepupunye...(ok paham)
Pastu sampai2 je...I trus jek kejut Emir...
"emir...bangun sayang...kite dah sampai ni"...
hokey...die adalah buat muka tak tau juga...hadoi...buat2 xsedar ea...
So ape bleh buat...I adalah bukak pintu kete and bisik kat telinga die...'Emir...kita dah sampai Jusco"
Ok...guess what??? he suddenly open his eyes and smile...
'mmg propa la ini budak' 
Takde sikit ciri2 nak nangis langsung...
Cube die bangun dah sampai rumah...kompom melalak tak hengat...haish!!...
Hubby pun cakap camni 'Amboi emir...cergas terus ek??'
Jawapan emir adalah 'APE??' dengan muka tak bersalah...hokey...

So kami terus jek pegi ke food court since perut masih belum beralas..
(ayat tak bleh blah)
Hubby order nasi ayam penyet and me order kuew tiow cantonese...
(no chilies anymore)...
So since dah malam maybe la...kami kena buat bayaran di kaunter before amek makanan...

Hokey...I adalah sangat dissappointed dengan cashier JJ Bukit Indah bahagian food court tu last nite...
Kasar and garang gile...siap marah sebab tak tunggu die kira tambahan tax tapi dah bagi dulu duit nak bayar...hadoi...pening okey...tak kisahlah kalo I nak bg duit dulu pun...bukan bagi cukup2 pun...ur job is kira jumlah harga mknnn + tax and bagi balance...kan settle...tak yah lah nak marah bagai kan??? u just ruin my mood la...
So habis la part tu...then dapat resit so nak amek makanan kat kaunter makanan...sampai my turn jek I pun terus je la amek makanan I...tetibe ade sorang minah ni cakap 'hey itu saya punya'...hadoi...terpinga2 lak haku ni..pakcik yang tukang masak tu trus laju je cakap tu haku yang punya sbb no chilies...tapi pompuan tu x puashati...
'ni saya punya...sbb tak pedas...untuk makan bersama anak'...saya jawab dgn sopan gitew...then minah tu leh cam marah lak 'habis saya punya mana???'...sblm jadi perang sabil...better I blah dengan laju...
So Hubby pun cam bengang bile I cite pasal both person yang annoying tu...tapi before my hubby buat perkara2 pelik ...I trus je menenagkan beliau...
'biar je la...janji dapat makan'...
Then I pun makan dengan takde feel sbb macam2 hal kan,,,,

Hadoi...nak makan pun azab da...trus terbayang makan kat umah dengan heaven tanpa perlu beratur (err tapi lebih heaven if cooked by mum...wakakaka...cet hampeh ayat)

Pastu bergegas trus untuk mencari baju merah sang anak bujang tu dulu...tapi suddenly hubby cakap blom withdraw duit...
Hokey...bley tak imagine...siapakah yang perlu me withdraw duit finally???
Yes...tepat sekali...its me....
Ha..ni lagi satu complaint untuk JJ Bukit Indah..Why not U olls attached ATM machine dekat few wings instead of only one side wings jek...kalo parking area south wing...nak kena pegi ke north wing tu hazab hokey...
Okey...pastu bergegas lari ke level 2 untuk cari baju gendut...
Get it!!! but then Emir trus berlari ke arah toys area...
(Mari pengsan sambil buat2 tak tau)

Pastu kami pegi lak ke level 1 (hokey JJ bukit indah ada 2 level je kot) ground, 1st floor, 2nd floor...
I adalah cari baju...tapi x jumpa...okey padan muka I...besok jek carik kat AL-ikhsan...hokey...

Pastu kami balik dengan gembira...tak...TIPU...balik dengan penat sebab I kena dukung si gendut...
Siap bley borak2 ntahape2 ng dak kecik tu...lawak gile layan die borak...
Balik Umah baru si gendut tu tido...
Tu pun selepas menggomol mama...hadoi...badan mama sakit semua dik...
Huhuhuhu


0 comments:

Post a Comment