Bersyukurlah.....

Bersyukurlah.....

Entry kali ni just untuk mengingati diri sendiri...kalo ada yang rasa that's good for u too Alhamdulillah...but for me..biarlah ianya jadikan peringatan untuk diri sendiri...

Bukan susah nak mengungkapkan rasa kesyukuran...Tapi tu la...mmg ianya agak sukar untuk kita xpresskan...dan ianya sukar untuk kita ungkapkan...padahal kesyukuran itulah  adalah rasa terima Kasih kepada Allah...

Kenapa yek...manusia tak pernah puas dengan seadanya yang dimilikinya....
Kenapa yek manusia sering mengeluh bila dapat sesuatu yang tak memuaskan hatinya...padahal mungkin orang lain telah bertungkus lumus untuk memuaskan hatinya....Wallahualam....

Ya Allah...Jauhkanlah sifat itu dariku....
Jadikanlah aku, keluargaku dan seluruh kaum muslimin dan muslimat hambamu yang sentiasa bersyukur....

Me: Nape wahai hati???nape bersedih hati je??
Hati : Mungkin kurangnya rasa syukur...buat hati sendiri bersedih....wallahualam

0 comments:

Post a Comment