cara terbaek Hilangkan Kebosanan & Stress

Cara Terbaek Hilangkan Kebosanan & Stress

Okey guys...ada pelbagai cara untuk hilangkan kebosanan (lebih2 lagi bila buat system asyik tak jedi) Nangess!!!
Pelbagai kaedah ye...
Mari kita sama2 praktikkan ye kawan2

1. Lompat2 umpama katak sambil menyanyi lagu gangnam style
Okey...kekdah ini boleh dipraktikkan di opis untuk menggembirakan hati...hahaha...tapi...pastikan kawan2 kat opis bukan jenis yang suka jadikan korang bahan.. (kat opis I mmg xbley...diorang ni mmg stok2 CNN and BERNAMA hokey)






2. Bukak FB sambil comment semua wall member
Hmm kekdah ni agak kurang praktikal...sebab kekadang membe2 lain lak comment kepada comment korang and jadi berjela...jadi complex and jadi xtra pening..so korang akan tambah stress dan bosan...huahuahua

3. G amek kunci kete...pg Jusco..(hamboi) 
ni kalo opis korang sepelaung jek ng JUSCO...kalo cam opis haku ni...jenuh lak nak naik highway bagai gi Jusco...adeh...cancel2.. 







4. Godek HP...download segala Application (game terutamanya) and main game
Hmm Idea ni cam menarik...tapi kekadang game tu kan menyakitkan hati hokey...ade ke patot...nampak simple tapi ko masih lagi KALAH...hahahaha....(yela2...mengaku la...aku la org yang selalu kalah main game)


5.Sms or whatsapp husband/wife
hmm menarik...tapi ...erk ada tapi ek???hehehe...ada la tapinye...ce bayangkan korangnye husband/wife tgh busy dizzy and x sompek pon nak reply atau tgk sms dr korang...Nangess!!! okey...tambah tensi lak kan???hahahaha





6. Pegi meja membe2..pastu kaco member2 yang konon2 busy wat keje
Eh...yang ni menarik.....tapi beware...kalo korang kena sejibik jangan salahkan den...den bg idea jek kot
cam emir jek tombamnye

7. Tgk movie...drama korea ke (eh??kita kan sedang pulaukan korea...sebab Ref korea cam hampeh)
Gambo ni mmg xbleh blah...
msti korang rase cam nak bg penumbuk kan???sila2
Eh bertenang ye..sila bertenang...jangan samakan Ref masa separuh akhir kedua piala AFF suzuki tu dengan artis2 korea ye (eh apehal pulak???)....aku x pon addicted ng korea okey..hahaha...cam best kan???mmg best...tapi kalo korang addicted...mmg masakla korang...sampai tahun depan pon keje trus tak siap...ha...pe cer???




8. Gi tido???
Hmm gud idea gak...tapi kan...tdo ni pon akan melemahkan neuron2 kat otak...Bgn tdo jek msti mamai and and and nak sambung tdo lagi 
(oh itu aku...korang aku x tau ye)

9. Tgk jozan, jambu, maharajalawak, atau yang sewaktu dgnnye...kat you tube
Wow...great Idea...best2...msti bleh gelak guling2...tapi...tapi...kalo tenet cam hampeh...pastu banyak buffer...adalah tambah tensi Okey...cancel



10. Update Blog...
Macam yang haku buat ni la....ni maksudnya dah bosan and tension tahap dewa...dari pagi wat system ni...mmg boleh buat aku pengsan guling2 sambil nangis la...apesal ade jek error...cube tukar perkataan ERROR tu jadi BERJAYA!! wah mesti haku happy and tak Berjaya update blog harini...sbnnye system ni yang salah okey...
Mau taknye...kalo time buat system and sytem cam hampeh banyak error...sampai balik umah pon bleh terbayang lagi coding...hadoi tolong la....Emir ajak tolis2 pon aku leh terbayang source code itew...oh no...MIMPI NGERI ni...
Nak makan icecream!!! (eh tibe2...xde kene mengena)..
Hahaha...tlg la jangan muntah hijeu yek

P/s :* mode: tensi ni...nak balik rumah boleh x bos???

0 comments:

Post a Comment