Emir Si comel gendut

Emir Si comel gendut

Bile dah ada anak camni la...asyik nak wat entry pasal anak jek...sebab budak kecik ni keletah die...mmg tak bleh blah...lagi2 macam emir tu...baru nak belajar cakap...Kira kalo keje 8 jam sehari, 1 jam tu mmg aku peruntukan untuk tgk muka sang anak di FB,lappy,screen komputer, screen Hp & atas meja...ha...kalo bleh smua tmpat ada gambar gendut tu...gewam mama..







Emir sekarang bukan main keletah die...paling mama salute, emir ni suke sangat dengan Buku, pen...last word will be 'tuyis'..(*tuyis=tulis)...even haritu kitorang g KL pun...on d way tu berhenti kat R&R semata2 beli pen untuk si comel tu...sanggup tak tdo semata2 nak tulis...(oh..lupa...mama yang melukis kan???pastu non stop soh mama lukis sampai xde idea...hahahaha)

Sejak meningkat usianya beserta beratnye ni...semakin manja dan semakin suke tdo dalam pelukan mama..kalo mama pakai selimut sanggup bukak selimut mama and golek2 pegi paksa mama hug die..(hadoi la apa peel awak ni) 
walaupun pukul 2-3pg...TERVAEK kan???Tapi mama pun suke...sebab emir ni huggiest ...best sangat...

Emir ni kategori kanak2 yang behave sebenanye...means I can handle him even while driving...
Ce bayangkan last week I bawak die alone ke JB...hubby after kije terus ke JB (ada farewell party mase tu)...
Then emir mmg sangat behave...
wah...hebat mama
Dan...kami bawa emir tgk Bola kat stadium larkin...hamboi...behave giler. dok lepak jek kat kerusi...
hmm gud boy la somel...

Ha ni mase kat stadium...
tak habis2 soh mama capture gambo die
Siap cakap 'pat aaa pat'
Emir pantang tengok HP mama...haruslah nak main...nak godek2...
Even balik kije pon Hp yang ditanya dolu
'Apon....apoooonnn' (*Apon =HP)
Paling best adalah dengar nursery rhymes...
kat dalam kete we olls mmg lagu2 toddler saje yek...kekadang mama and ayah together menyanyi...
hamboi emir....syok la kamu

Emir dah pandai mengusik...sape lagi mangsa die kalo bukan mama dan nenek...
Tapi nenek is mangsa Tegar...hahahaha sian nenek

Ayah mithali berusaha menukar pampers gendut
He is going turn to '2' this coming February...
I still remember on his first-born day...
The happier day  that we (me & hubby) ever had together...
I love u son...love u so much...
Love u too hubby...

0 comments:

Post a Comment