FamiLy Day 'Keluarga Besar Sayuti & Co.' Part 1

FamiLy Day 'Keluarga Besar Sayuti & Co.' Part 1

Setiap Tahun keluarga Besar Sayuti & Co. akan mengadakan family outing together ...Last 2 years kami buat kat PD (Teluk Kemang), Last year kami pegi jauh sikit...Pahang (Cherating)...and this year..kami having fun kat PD again...tapi Tanjung Tuan...

Okey...actually this time kami choose CAsa Rachado sebagai tempat penginapan...Since Jun kami dah survey...tempat cam okey..means included karaoke and BBQ Pit pun harga still berpatutan, pastu view pun boleh tahan....so kami decide untuk book di situ...
I am the organizer...which is booking the places and responsible for it...I was booked 3 apartment with 3 Bedroom and requested for ground floor apartment (since ada parents yang sudah berusia) and the marketing officer was promise to get it for us (since we are the first one booked for it)
So after confirmed with it...I pun rasa..'.hmmm..lega okay..'
But 2 weeks before our family day Holiday, the marketing officer call me and inform me that the reservation  have to be cancelled...I was very shocked to hear that and ask her to find the best solution for us...The reason is 'Government members was suddenly reserve for an event and they have to proceed for it just because government is their regular customer'...I am so disappointed...Ada aku kesah ng masalah korang???
But then my hubby try to negotiate with them and finally we got the apartment...

So..we arriving Teluk Kemang and having lunch together at about 1.00pm...so after lunch we going to Casa Rachado for check-In...sekali lagi they make a problems...Kami x dapat apartment ground floor....
What the Hell???...sebab Penuh...full-Booked (Okay...T.I.P.U) sbnnye ground floor masih kosong...I dah checked pun (keji okay...siap pegi checked)
Hmm xpela...malas nak gado (err my Sister-In-Law mmg bergado pun...ahaks...so I adalah happy...padan muka mereka)
hmm...so kami dapatla 3 apartment yang tak sebaris pun...cuma 2 apartment jek yang sebaris...(so apartment yang setingkat lagi diatas haruslah apartment saya...hokey fadan muka i)
........
Meh join I tgk gambar jap before meneruskan cite ni....penat lak nak refresh memory...erk...nak upgrade RAM la camni...


Okay ni la view pantai kat Casa Rachado

pas jek kami sampai and check in...haruslah berehat2 and menikmati keindahan alam...
I pun sibuk giler hamek gambo...ahaks...I like...(eh lupe nak bgtau...tema family day kali ni adalah MERAH...tapi sebahagian jek yang follow...xpe pun...janji best)
So tgk la...kemerahan MU kami berempat (me, hubby, emir & mak han)
We..

Buat Love...jadi x?

Emir & Mak Han

Anak mama

Dua2 buat Love x jadi...tgn emir pendek...wakaka

Kami Ber3
Pastu kami pun terus la menuju puncak ke Swimming Pool...Ingat malas nak berendam...tapi atas pujukan kakak2...so I pun Follow jek...
Hmm...Emir adalah sangat suka okes...pakaikan swimming suit...mmg boroi...lawak gilos..
pastu xmo dah naik...dok gian dalam pool tu...hadoi la anak mama
Emir and mama kat swimming pool

Eh???budak borroi
Jam dah hamir ke Pukul 7.00 mlm...sang suami2 masih main bola air dalam Pool. Dengan arang untuk BBQ yang x beli lagi...so me and my kakak ipar decide untuk pegi berdua beli semua stuff tu...
Sampai di Resort dah pukul 7.30mlm...berusaha mengangkut arang yang 8kg tu ke BBQ area...okey...mmg FENGSAN...
BBQ malam tu mmg enjoy sangat...dengan view yang cantek...maka mmg bestlah...
makanan sedap and banyak...semua menikmati dgn happy...tapi Emir dah mengantuk...so I adalah harus menidurkan budak bulat itu...so xde la join mereka2 berjimba2 di BBQ sampai ke malam...
Nikmatilah gambar BBQ ni yek...
FAmily ABg Im

Family abg Im lagi

Iman & Family Kak Long

Uish..bz ber BBQ

Pak Yang sedang membakar ayam...makan banyak eh?

Family Abg Lim

Pembakaran Ikan...yummy

Oh ini adalah bujang2(TIPU) perasan
Pas habis jek BBQ...diorang berpindah ke karaoke Room 
Sbnnye...I call receptionist pasal Karaoke booking...boleh plak diorang tak tau...okey nak marah boleh x???
Hmm finally we got it...(mmg slalu camtu kan???) hahahaha...
So karaoke room for us adalah dari pukul 11.00pm-12am
macam2 lagu diorang nyanyi...oh lupe...semua adalah boys...so bleyla nak cakap boy's nite...(ewah)
mase tu I adalah dah mimpi...


Pak Yang nyanyi lagu semut merah eh???

Tunggu turn nyanyi ke?

Ape ke susah sangat nak pilih lagu...cam nak exam jek

Wandy...patut la hujan...ko nyanyi rupanya...wakakaka

Tak Yah feeling sangat la Iman
Okey...for the next Day...I akan sambung in next Entry,,,tunggu tau

ADIOS!!!!!

1 comments:

ketikketok said...

".. to love is to care, to care we must share..."
get some and feel awesome at BBC MARDI Station CH39000

Post a Comment