FamiLy Day 'Keluarga Besar Sayuti & Co.' Part 2

FamiLy Day 'Keluarga Besar Sayuti & Co.' Part 2

Hai kembali kita bersama Mak Jemah....Mari kite meneruskan usaha untuk sambungan entry semalam...iaitu cerita tentang family day keluarga sayuti & Co...eh...lupe nak cakap...sbnnye tarikh percutian kami adalah pada 1&2 Disember yang lalu...Wow...wonderful December...hmm Bulan cinta I...(eh apesal pulak???oh...okeh2...Bulan pernikahan we olls okes)

Day-2 :....Seawal pagi kami bangun...hmmm fresh gile rase (T.I.P.U) mane ada rase pape pun...sebab dok sibuk jek nak g amek gambo...
My hubby and Wandy adalah berusaha untuk amek gambo sun rises...tapi....5 minit jek matahari tu muncul...Pastu awan mendung mula kembali menjelma (ayat x hagak2...novel ke hape?)
Maka...kiciwalah sang suami I berserta Al-Wandy...
So ape lagi...we olls hamek gambo jek la...hik hik hik...
Pastu tak lame tu nampak boat membawa banana boat...(hadoi...seawal 7.30 pagi ko dah sibuk nak carik customer...bagi ler customer breakfast dolu ke...lepak2 dulu ke...) Then my hubby soh cina boat tu datang 1 hour lagi sebab kitorang mau bersantap okes...
ANd dibawah ni...adalah gambo2 sebelum ber breakfast....

Gediks btol makcik kiah ni...

Manja sket bolehlah bang ek

Oh...my best ever kakak ipar...eh biras...

Emir with his Blackberry...ewah...sbnnye abg gujik nye...

Emir merenung masa depan 'hmmm bile nak men air laut ni'

eh???masamnye muka adik???muka ayah jek ceria dukung dak gendut ni

Happy family (family abg Im)

Hola2...anak bujang sapa ni???available lagi nih...

Alo lo comey2 anak2 dara kak long...sape2 nak mintak number sila call makcik die dulu untuk filtering okes

'ko ada???' glamer giler gambo u olls

Mak...what are u looking for???erk...sbnnye mak berbisik 'apesal la anak2 aku ni semua cam kanak2'

Hasil kerja hubby...sape2 nak amek order bley berurusan dgn I okes

Wandy...ko beriye kan???jadik ke tuh???

Hokey...after semua ada kami menuju puncak ke SAMBA Cafe...
Nak tau ape comment untuk cafe ni???
Okey...mmg worse giler...
Masa kitorang sampai around pukul 8.05am...makanan adalah DAH HABIS...boleh camtu???bengang giler kot...so..ramai la yang cam complaint2 xde makanan (hey guys...kate banyak organize big event from gov...But then why is ur management is so poor???)
Dahle breakfast yang ada cuma NASI LEMAK ONLY....with desert (watermelon & honey dew) side dishes-Bubur & bread toast...
Hadoi la korang ni...baik I masak sendiri lagi sodap...
Anyway...pas semua org bising2 complaint...so they decide untuk masak mee goreng pantas....Pastu sampai2 jek masin...wakakaka...(hubby yang makan)
Kurang selera we olls tau...Please la improve yek....
We olls ape lagi bergossip je la pasal ke 'worse'an management resort tu...
siap cakap kuat2 bagi staff die dengar (Keji gile kan???)

See???masing2 minum jek...sian korang. xselera ek

Okey...bergossip jek kan???hehehehe

Ha...ni lagi minah gossip berdua...hik hik

Okey...mmg poyo gambo budak 2 org ni

sama gaya...ewah2...makcik2 kiah ni

hamboi...possing kemain
Pas jek settle makan...kami pun memulakan operasi...operasi menjamu mata dengan naik banana boat...
kitorang amek 2 trip...since banana boat tu muat 7 org jek...
Lagipun kitorang takmo banana boat yang sentap2 tu...
(bukan takot okes...tapi we olls malas basah2 nak check out kan harini)
So org lelaki yang first trip naik...(eh tapi kak Long join mereka...dasyat kan???)
Mereka adalah...Hubby I, wandy, Abg Din, Abg Im, Kak Long, a. eman..eh 6 orang jek la...since Rae xmo join 
(alahai...hati ko comel la Rae...takot eh???hahahaha)

So pas mereka habis...we olls lak yang continue....(group ladies gitew,...)
Kami adalah : me, kak nana, kak jun, adah, jana, kinah & Mak HAn...
Memang best giler...tak laju pon....cam sanatai2 jek...
Manakala My hubby control budak2 naik atas boat...Izham and Hanifah...
Untuk naik banana boat...bayaran adalah RM10/pax yek kawan2...
Tapi nak lebih thrill...sile pg area Teluk Kemang...sekali die sentap...mmg kelaut babe....
Pas settle jek...kami continue ke swimming Pool...
Sang suami2 haruslah pegi main bola air lagi....alahai....

Ha...ni first trip dah start belayar

Ni dah kene campak dah...air berkocak jek yang nampak...nak snap mase diorang disentap x sempat...

ha...mereka berenang2 disitu...sila ketepian pantai yek

Hai...seronok borak...xmo naik darat ke?

2nd trip mula nak gerak...hehehe

Okey...mase ni semua tgh tgk Wandy merepek...

Izzham and hanifah naik boat

See santai kan???sempat lagi lambai2...

Perbincangan hangat....sape nak join 2 trip banana boat???

Cik Roi kite sibuk nak ke Pool....

Sementara tunggu turn naik banan boat...harusla main air laut...

Rae ni mmg hati kecik...main air jek maunya...cheh


Kami posing2 sblm naik banana boat-wandi kengkonon muka garang...yarks-

mama emir comel x???series kanak2

Pak Yang Bertapa

Anak2 pendekar serta cucu pendekar show their skills

Okey dah lakonan tu...mangsa yang baju biru tu ke???

Loving couple Ever

Ni jet ski...skali naik 15 minit RM75...x berbaloi okey
Our lovely family...

Mari meluku Wandy

Loving couple gak...ahaks...
Pas habis berjimba...kami naik ke apartment and terus berkemas2...nak kena check out pukul 12.00tghari..(takde makna...kami check out almost 2.00pm) marah punya pasal ng management diorang kan???
hehehhehehe
Kami semua ada destinasi masing2 pastu...
Family abg Lim-ke melaka(ada wedding invitation)
Family kak Long sebhagian -balik Johor
Family A.eman- Balik Johor (bawak mak& bapak)
Family K.Long sebhagian lagi -pg KL
Family Abg Im-Balik Kl
Family Zaki-Jelan2 ke KL

Tapi kami singgah lunching dulu kat tepi jalan...ape ke nama warung tu...tapi Laksa die mmg sedap...(kate hubby I x sedap...tp pada I sedap la jugak...)
Warung ni xde nasi2 semua berjenis mee...so makan je la ape yang ada...I makan ABC...yummy...sedap okes (punya la lama teringin...finally got it!!!)

Seronok family kak Long makan ek

Ni anak dara berdua...makan jek suke ek

Wandi, Lina & wifi (nama sebenar WAFI)

Wow...bapak makan ABC???hamboi!

Eeh sedondon la makcik and pakcik ni...ewah

Mee kari

Nampak ABC i makan???we olls join family abg Im

Ni meja family abg eman, mak han and bapak dan emak

Lina & wafi geram...yummm
And kami meneruskan perjalanan. Las destination sebelum berpecah is AL-IKHSAN (eh macam tak masuk dalam tentatif program ek???hehehehe)
Biasala...we olls window shopping jek...tapi ada yang beriye shopping sakan...hehehe...almaklumlah sale 50-70%...fuyooo mata kelabu kan???sila jangan terpedaya...
Hehehe..
Emir standard la...masuk AL IKHSAN...terus jek hormon semangat berkobar die meningkat...enjoy gile mamat tu...hehehehe...

Hik hik...model  AL-IKHSAN...

Nampak keceriaan beliau...fengsan mama

ala2 comey naura dengan mak jun

Fahim pun bukan main hepi lagi
7887...sape ni???

Gendut tujuk peyut

Okey2...tau dah...kat AL-IKHSAN mmg awak suka baring2
 Pas jek settle me'window' shopping...kami terus jek ke destinasi masing2....
.................................................................................Tamatlah Percutian keluarga Sayuti &co untuk Tahun 2012

To all : Thank you for all cooperation and fully support due to this family day arrangement & million thanks and sorry for any lack or problems during the family day...
Thank you again and Love U all so much
See u again next year!!!!

0 comments:

Post a Comment