Happy 3rd Anniversary to us!!!

Happy 3rd Anniversary to us!!!

12.12.12...Memang cun giler tarikh kan???...orang lain sebok la sangat nak bernikah beramai2 bagai sempena nak amek tarikh cun tu...walhal tarikh tu sekali je dalam 100 tahun...lagi pulak mane ada tarikh best camtu lagi selepas no 12...Ade ke 13.13.13???ha...xde kan??wakaka...(ayat keji gile makcik ni kan???)

Okey...ada apa dengan 12.12.12???
Orang lain takde pape pun...tapi pada we olls mmg ada....
YES!!! our anniversary!!! erk...3rd anniversary...
dolu kitorang kawen pada 12.12.09 and now 12.12.12...so genap 3 tahun...

This year konon2 I adalah nak buat suprise untuk Mr. hubby...
And seperti biasa la...I mmg suke air tangan sendiri...BUT tahun ni x buat kek hasil air tangan sendiri yek...Saya adalah bekerja...and x menyempat nak buat kek bagai...oleh itu, hasil air peluh tangan yang berjaya dihasilkan adalah.........

CARD anniversary wishes for hubby...

Beriye okey...Padahal keje kat opis adalah melambak...WIM belum siap, tanda paper final belum siap, masuk markah belum siap, ada seminar bagai dan kursus semua ...tapi disebabkan saya adalah SUPERWIFE so saya berjaya menghasilkan sebuah kad anniversary untuk Mr. Hubby ...(walaopun org kate x santek...but ada I kesah???hahahaha ayat kejam)

Tengahari 11.12.12...saya berusaha pegi ke BP MALL (lunch hour okey)...ditemani oleh mummy Aida (Thank U Aida...jasamu dikenang.hehehe)...untuk membeli silver Ring yang diukir nama hubby & me.... for dearest hubby...
pastu bergegas balik opis and buat keje...selewat 4.30ptg saya adalah memulakan misi membuat kad...Sebelum pukul 5 ptg saya telah berjaya menyiapkannye!!!! gile pantas.
Balik keje tu, I adalah pegi membeli 2 biji cup cake strawberry...

* Idea awal : Nak buat suprise untuk en. hubby...kejut pukul 12tghmalam 12.12.12 and letak kad, silver ring and 2 cup cake with candle atas pinggan ...Wah romantik...wakakaka


So malam tu tdo awal...sebab gendut sibuk ajak tdo seawal 10.30mlm...tgk hubby pun mengantuk je...okey la trus pg tdo...
I telah setkan jam...pukul 11.50mlm. dengan harapan nak wat preparation untuk suprise malam tu...
So jam menunjukkan 11.50 mlm...alarm berbunyi...
~alamak...mengantuk la pulak...postponed esok pagi jek la~
Boleh gitu????wakakaka...(ROMANTIK SANGATLA AKU NI KAN????) hampeh ek???

Pagi soknye bangun awal...(dengan harapan nak setup lilin bagai)
Sekali basuh2 botol susu emir sambil masukkan baju emir dalam school bag untuk dibawa ke rumah baby sitter, masukkan baju dalam washing machine...pastu tgk jam..Ha????dah pukul 6.40am??? OMG!!! hape lagi...mane yang sempat jek la...hamek cincin dalam henbeg, hamek kad yang disembunyikan kat *gobok (gobok is almari) mak , and cup cake dalam fridge...letak jek gaya ape ntah...janji letak...
Then slowly letak kat gobok sebelah katil...(eh...mr. hubby tdo tak hengat...x sedar kot)
so I adalah kejut die untuk salam2 nak g koje...(die bleh siap tgk jam..."eh???x pg lagi???")...
Then sambil tersengih..."nak pegi la ni"...siap bersalam jek...zass terus bergegas keluar pintu and rushing pg keje...
(OK...AGAIN...ROMANTIK SANGATLA MAKCIK NI KAN???) mission failed...

Pg kije dengan tergolak dalam kete memikirkan 'I am so x romantic hokey...'
Sampai kat ADTEC got whatssapp from hubby

'Tq for the delicious breakfast today. (hamek ko...selama ni x pnh buat breakfast kan???maaf atas kekurangan ini en.suamiku). Tq for the lovely ring, fit to my finger nicely. Thanks for everything, Happy 3rd anniversary. I love u so much'
(hati I adalah berbunga2 hokey)

Malam tu we olls pegi DATING BERTIGA...wakaka(Dating la sangat)...padahal makan je kat Very Good tomyam...
Warung jek tepi jalan...tapi rase cam sweet giler babe...
X kisahlah kalo U olls rase cam ntahape2 celebrate anniversary kat warung ..
Hmm pada kite la....apa yang penting bukan tmpat hebat atau hotel mana kite pg untuk celebrate hari bahagia kite bersama suami tersayang atau percutian ke tempat mewah mana sekalipun yang boleh mengukur kasih sayang antara kami...Tapi...Quality kami bersama...kasih sayang yang kami ikat bersama dan kebahagiaan kami tu yang penting...

Emir wish kat we olls...
pi...eyi...ayah...ayu... (hokey..pnat mama ajar tau...word hujung jek awak berjaya tangkap...haish)

P/S:*12.12.12: happy 3rd anniversary my beloved hubby Zaki Mohd.semoga hbgn ksh syg kte kekal hingga ke Jannah,dimurahkan rezki,dan sentiasa dbwh lindungan Allah.semoga kebahagiaan sentiasa milik kte sekeluarga.


0 comments:

Post a Comment