Harimau Malaya Vs Gajah Merah


Harimau Malaya Vs Gajah Merah

Hai Uolls...cam lama jek tak hupdate blog ni kan??hmm lately busy with sub2 job yang feningkan kepala...baru nak berjimba cuti2 sempena student cuti but then kije2 sampingan adalah banyak...so before bercuti2 malaysia...better I completekan segala kije...

Okey...sape tgk perlawanan between gajah merah dengan Harimau Malaya untuk Piala Suzuki AFF ahad lepas ???hokey mmg best kan???sentap pun ada bila bola hampir masuk gol...Tapi x masuk...hahahaha...
And...U know what???? we olls tengok LIVE kat Stadium Bukit Jalil!!!!...hokey..mmg sangagt excited mak...

Anyway sbnnye tujuan asal nak pick up mak kat umah my 2nd bro kat nilai...but then die xjd balik...tapi kitorang dah buat plan nak pg tgk bola...
so last week aen @ Zahir dah confirm tix for 4pax (sape zahir ni???okey kalo lupe sape mamat ni...I ada cite kat entry ni dolu.....^__^ ) since beliau ada 'kaki' nak beli kan...so sangatlah mudah dapat tix.
Err.....4 Pax???sape jek??? hokey...en.hubby bought for me & him...and aen bought for him & tetttt...hahahhaha..
Memula takde orang nak tlg jaga my little Duddy Emir since kami tak jadi pick up mak kat umah my 2nd bro.....so saya suruh hubby pg je la dengan aen ...and saya akan jaga dak comel tu... tapi my hubby sangat harap yang saya join diorang...so my hubby pun terus jek la call abg Im (abg hubby) dgn harapan...bley la tumpangkn emir kat umah abg Im...(kira cam dok asrama la camtu...hehehe....)..Then Abg Im setuju...and finally I pun join ley diorang pg tgk bola...
makan @ JJ equine

Emir capture this...

Kami gerak dari Pontian pukul 10.00pgi and sampai ke KL lbh kurang pukul 1.00tghari...Then kami pick-up 'kawan' Aen...pastu pegi makan kat Jusco equine kat seri kembangan.Pas makan kami pun bergerak ke rumah abg Im untuk hantar Emir masuk asrama...memandangkan ramai pari2 dan dayang2...so mama adalah senang hati untuk memasukkan Emir ke asrama...kalo x, msti mama riso2 jek....so nanti jadi x best g tgk bola...
Pas jek solat, kami bergerak ke Stadium Bukit Jalil...
Since nak elakkan jem, kami melalui MEX highway...mmg senang...but then keluar je susur Bukit Jalil...dah start jem...wallaweh...so kami pun buat je keje gile...u-turn and lalu jalan bertentangan and terus ke LRT Seri petaling...I soh my hubby park kat stesen LRT Seri Petaling supaya senang nak keluar nanti...then I pun beli token untuk pegi dan balik..
Alamak...cam dating gitew...jalan ng hubby...holding hands...(suweetnye...lame tak wat kije2 dating begitu...kalo ada emir kompom die soh mama hold tangan die...hahaha)
alo lo comel...hehehehe
hamboi
Pastu kami dapat special boarding pass...kate staff Rapid tu...special boarding pass ni digunakan untuk malam nant masa nak balik...pemegang boarding pass jek yang dibenarkan naik LRT ke seri Petaling...kalo xde boarding pass...maka silalah berasak2 naik LRT ke sungai besi then patah balik...(Thank U staff rapid bagi I boarding pass)
Sbnnaye Stesen LRT Seri petaling dengan stadium dekat jek...jalan kaki pun x berapa nak penat...but then selagi ada perkhidmatan LRT yang lbh memudahkan...apa salahnya gunakan betul x??? 
We are together

Then jam baru menunjukkan pukul 5.45 ptg...and hujan adalah semakin lebat...hubby nak beli baju malaysia warna biru sbb xnak sama ng aen yang pakai baju malaysia kaler kuning...
So pas beli...kami pun meneruskan misi masuk stadium sbb dah lebat sangat hujan...I pun dah basah kuyup...Sblm masuk stadium we olls pg toilet untuk salin baju...wallaweh...banjir gile nak masuk toilet...so hubby cancel nak masuk toilet...die salin kat luar jek...alamak...i cane lak???xkan nak salin kat luar gak???so I pun buatla aksi spiderman...sib bek la pintu besi attached kat pintu masuk toilet pompuan...so I pun panjat le...wakakaka...berjaya...kalo jatuh mmg kena gelak okes...siap ade pakcik yang tegur..'awak ni spiderwoman ke???' hokey x kelakar okes...I adalah berusaha taw...xyah bayak cite...dahlah sejuk...basah kuyup nih...
ewah2 ko aen...

Then kami masuk ke Stadium bukit jalil...
Dapat seat yang agak strategik la...nak kuar snang...nampak segala padang mmg jelaslah...mmg terVAEK okes...

eh sape hensem ni???
Tapi yang agak mengecewakan about stadium yang gah tu adalah...takde meintenance kot...bumbung adalah bocor...few seat yang tak boleh langsung nak duduk unless ko pakai payung atau baju hujan atau mmg rela berhujan...
So my seat ni takdela bocor...tapi maybe ada koyak sket bumbung die...then bertitik2 air jatuh kat atas kepala I, kepala   hubby, 'kawan' aen and aen juga...
Dan...yang paling I sedey is...bley staff stadium bawah penyodok air...and sodonk ar kat PADANG...wakakkaa...mmg lawak gilos okes...asal x bawak cangkul bang???...hadoi...bile fikir2 balik...banyak kot duit dapat dari perlawanan2 yang dah berlangsung kat situ...ce kira...RM40x80,000org penonton = RM3.2juta okes...adakah itu amaun yang kecil???takkan hanya mampu beli penyodok air???walhal korang bleh buat pembaikpulihan padang...
Encem pak aji
Pastu pemain main licin, jatuh2, bley cakap 'amende main cam tu???sket2 jatuh' sendiri mau ingat la bro....
(okey...ruangan emosi terlebih sudah tamat...sila teruskan)



Wah lambang harimau malaya dah kuar

Okey...ni mmmg cantik...tapi sepah

Penjual air...sibuk juga
Dah start asap kan

Lagu kebangsaan Thai
Okey...mmg panas bontot I tunggu pukul 8 mlm ...tapi paling best is...bile nak start tu....
lagu negaraku
Nyanyian lagu negaraku mmg semnagt gile babeng...mungkin in my life...this is my first time nyanyi lagu negaraku paling bersemangat...wakakaka...
First half Malaysia banyak peluang...tapi sentap mak...mungkin belum panas...lagipun hujan belum lagi berhenti masa tu...dan pasukan thailand juga kelihatan bukanlah lawan yang sengit untuk malaysia waktu tu...and I sendiri rasa sangat teruja bila pasukan sorak malaysia buat pelbagai sorakan...gaya bagai...mmg best gilos
ada nyanyi lagu semboyan...(lagu tentera tu) mmg best la...mungkin ni la pengalaman yang best dan bersemnagt bila kita mewakili sorakan negara untuk something yang besar kan...
sorak best


Pastu masa rehat 2nd half...semua penonton buat ombak...mmg lawo gile and best giler...Boley kan penonton thailand join the club...wakakaka...mmg best giler okes...
2nd half ...malaysia leading...!!!

sorak beriye

sukenye awak

Masa Gol tu...mmg semua org menjerit giler...and ada satu insiden lawak giler...
My hubby tersepak org depan...siap dapat cop mohor tapak kasut kat badan budak tu...
cop mohor nih...hehehe

Hadoi la abg ni...lawak sungguh...kitorang mmg gelak tak hengat....
Tak lama pastu Thailand menyamai mata...bile goal je penonton Thailand bersorak giler and semua penyokong malaysia adlah diam and sunyi...wow...apakah situasi ni...sangat menakjubkan...pastu barulah pasukan sorak malaysia memulakan sorakan bagi tambah semnagt pemain malaysia...
Kami keluar seawal minit ke 89:20...sebab kitorang tau akan ada masa tambahan maybe sampai 10 minit kot since banyak hal berlaku sepanjang pemainan...yang paling xleh blah...ada penyokong malaysia yang pancar laser kat keeper Thailand (be professional la kawan...takkan nak memalukan negara sendiri kot)
so kami pun keluar and terus ke stesen LRT...yup...boarding pass kami digunakan...di stesen bertentangan mmg org berasak2 disitu...Alhamdulillah..kami terselamat dari asakan itu...
kowang saje
Encemla cyg

Sampai di parking pun masih blm ramai org...so kami terus naik kete and lalu dpn bukit jalil untuk naik semula ke MEX highway...laluan mmg sangat smooth...takde jem langsung...hujan masih lagi bersisa (ayat novel ke hape???)
Sampai kat umah abg Im emir setia menanti and hug mama tight...(rindu sangatla tu)...pastu kami terus solat and bertolak balik ke johor...masa tu jam menunjukkan ke 12am...
Sampai di ayer keroh hubby dah mengantuk...emir pun tido...aen lagi dah berdengkur...so..I take over my hubby and drive sampai ke machap...
Seriously penat...tapi since jam dah menunjukkan pukul 2...I mmg nak cepat sampai supaya dapat merehatkan badan...maklumlah...nak keje isnin tu kan...
Sampai kat rumah pukul 4.00 pagi...and kami tdo dengan lena...

......................................................................................................................

Next time kalo ada lagi mmg kami nak pg tgk...kalo bawak emir pun best sbb ramai jek bawak anak... =)


2 comments:

Anonymous said...

Pretty great post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really loved surfing around your blog posts.
In any case I will be subscribing for your rss feed
and I am hoping you write again very soon!

Stop by my web-site ... face book of sex

Anonymous said...



My website :: local dating

Post a Comment