Emir

WeeKend Sihat =)

1:15 pm

WeeKend Sihat =)

Hamboi2...hrni entry package ke hape ni...
Padahal kepala tengah berat sebelah kanan...xtau la kenapa... =(
Nak cite pasal emir yang sangat hepi berehat2 diweekend hari....
hmm saje nak krangkan berat...hahahahaha...mama kejam

Hubby

Time kasih juta2 billion Lemon

11:43 am

Time kasih juta2 billion Lemon


Perkataan maaf, terima kasih...untuk satu perkara yang sangat bermakna amat2la sukar untuk diluahkan...
Rasanya mmg lumrah kot macam tu..
Seriously...saya sangat berterima kasih yang amat2 kepada org yang sangat saya sayang...hmmm nak cakap face to face segan ...malu...cam nak lempang2 diri ini...huahuahua...

Pernah tak korang demam x baik2 (macam saye ni la...dah masuk 2 minggu lbh tak vaek2 lagi) apeke kuatnye la virus ni....
Setiap kali saya batok and tak boleh tdo malam...setiap kali itu jugalah suami saya bangun dan temankan saya...
setiap kali saya tido sambil duduk...setiap kali itulah beliau bangun duduk dan ampu saya dengan tangan beliau...
Setiap kali saya sakit kepala dan tak boleh tido...setiap kali itulah beliau bangun dan temankan saya sambil memicit kepala saya...
walaupun esoknya hari bekerja...tak pernah sekali pun beliau mengeluh...



saya...sangat terharu....dahlah saya selalu buat salah....rasa nak lempang muka ni laju2...hmmmm

Time kasih suamiku...saya malu la nak cakap depan2...(pengsan)
sayang awak  sangat2....juta2...billion...million...trillion sangat










Holiday with Luv

2012 Year End Holiday (Cite lapuk)

11:19 am

2012 Year End Holiday (Cite lapuk)

okey...sbnnye dah cite kan kisah percutian kami ke MORIB...eh ke belum ek???lupe la...lately sibuk plus demam...plus...pnat macam2 hal nak handle...
Anyway...kami bercuti almost a week..ke KL...morib is one of the main places la yang kami pegi..
mmg heaven sbb ada jakuzi dalam bilik...(eh sebab tu je ke???) hahaha
takdela...yang best sbb bercuti dgn anak and suami ber3...mmgla heaven giler...
Banyak gambar percutian kami...
silalah layan ye...

-

-
Percutian di MORIB

Jakuzi yang emir suke

Dinner di MoriB

Then kami pegi ke RAWANG berjumpe myBFF sidot...(eh tambah lagi BFFF) banyak sangat F nyer...
rumah beliau adalah di....'jauhhhhhh'
'senang giler' nak jumpa...hahhahahaha (boleh tak???)
Tapi disebabkan kehebatan kami mencari rumah ko sidot...finally kami jumpa tanpa banyak kali menelefon kamu...
(sape la yang design jalam umah ko tu ek...cube ikut sequence number kan senang) hahahahaha
pastu kami lepak kat JUSCO...mereka belanja kami SECRET RECIPE....yummy...
Thanks sidot and Hisham...korang balik lagi sekali nant kitorang treat korang kat kedai Wak MAsad ea....huahuahua

-
-
-
-
With sidot @JUSCO

Pastu kami lepak kat rumah abg Im =) (abg zaki)
Kami mmg suke lepak sana...hahhahahaha...
Selain melawat sedara mara (sogo dan sbgnye) kami juga melawat Alamanda...
mase tu la si emir marah mama...
Masa tu kat Alamanda...
kami nak makan kat Food court...
Pastu ayah emir pg la carikkan mama makanan sementara mama dok jaga emir kat tmpat duduk...
Disebabkan emir tak dapat ikut ayah maka beliau adalah marah ok...
so die pun marah sambil cakap kuat2
"Cicak...amek ayu ni" hadoi la....orang2 sekeliling semua gelakkan we olls...
mmg la awak ni emir...nak kene geget...!!!

-
-
-
Best Ever

Percutian ini adalah terindah...Love it Dear

Anak mama =)

Hahaha...Gaduh ng ayah

Anak Ayah

Frenz

Selamat Bertunang SahabatKu

10:52 am

Selamat Bertunang SahabatKu

Finally...my fellow frenz...merangkap bestties friend to my hubby was decided to being engaged!!!
We are so excited to hear that...And on 6th January 2013...kami mengikut rombongan cek kiah ke ULU tiram untuk majlis pertunangan..

Zahir Ismail...congrate to U...finally...kamu bertemu juga bidadari kamu!!
Kami bertiga (eh Emir pun join gak??) tumpang gembira atas kegembiraan kamu...

Nur Safrina Waris...Tahniah ....jaga kawan baik kami elok2 tau...mmg cerewet yang amat mamat tu... =)
jangan layan sangat...hahahaha

anyway...to both of u...big congrate from us...and waiting for ur invitation card this coming May =)

Rombongan sampai

Sekitar majlis pertunangan

Jamuan makan

Antara barang hantaran

Majlis sarung cincin

Si cantik manis

AVOID

Mind Setting @ Ubat Besar Gilak???

4:28 pm

Mind Setting @ Ubat Besar Gilak???

Disebabkan dah masuk hari ke-7 tak bahek2 lagi demam, selsema batuk and sakit tekak...I adalah tensi okes...
Tak tau harini asal rase worse giler...sampai rase nak tumbang, pening and nak tdo jek...padahal sepatutnya its getting better la kan???so...rehat jek ajak member (tenkiu Aida & hana) menemani ke KLINIK yang BAGUS giler...just nak dapatkan ubat yang superb

Memule dak2 ni kate pg klinik Azlina...diorang kate bagus...yes...aku pnh pegi mase kena kencing kotor dulu (macam2 btol penyakit makcik ni kan?)
Pastu dapat parking lak tuh...pergh...mmg best...TAPI...doctor takde...okey fine...

So meneruskan misi ke KLINIK NUR...ramai giler (cam org nepal yang baru nak wat med. check up)...then hape lagi...berebut masuk supaya mereka tak overtake aku (keji gile...tak sihat pun keji kot...wakaka)
oh rupanya mereka tak perlu pon jumpe doc...so dalam 5 minutes jek ade slang omputih sebut my name untuk masuk room1...(klinik tu canggih manggih...panggil patient pun siap guna spelling sound system)
ok..biar la cane pun...yang penting
-
-
Bile masuk jek...doctor pompuan...(don't know her name)...
She try to checked me...tapi dari jauh...(takot terjangkit la tu...pastu xnak pakai mask lak tu...eii...very the menggeramkan)
Pastu die cakap "kalo makin teruk, g hospital pg amek darah"
hmm dalam hati whispering "doc...I datang jumpa u sbb takmo pg hospital ler...."
boleh gitew???
Tapi seb bek doc tu cakap nak bagi antibiotik yang terbaek...
so ape lagi...suke la I
hopefully bleh recover cepat...azab tau tak sihat ni...
nak tgk tahap kebesaran antibiotiknye???
hamek ko


mmg besar...and menyebabkan mind ku menyettingkan dirinya agar baik cepat...yes baik cepat!!!

Balik jek opis terus menelan ubat and trus rase sihat (okey tipu)
terus buat2 sihat supaya virus tu psyco...hahha...gilak psyco ayat haku...
msti ko takut kan virus2 semua...

Muka poyo...sila muntah


Entry Longgok =)

10:22 am

Entry Longgok =)

Hi Uolls...
Lame tak bermuka belog..lately quite busy with so many things...rasanya nak pengsan pastu bangun semula and pengsan lagi...Alah...bukan banyak mane pun keje...siap bleh berbelog bagai....cume dateline yang bertimpa2...kelas2 yang berbanyak2...assignment budak yang kene settle...ditambah lak ng DEMAM...hadoi...mmg berbaloi2

DEMAM

Okey..meh cite pasal demam dulu ek...
Demam akibat???Terjangkit oleh Emir...walhal Emir tak demam...cume batuk and selsema manja...
But then virus yang attached to me tu bukan nak manja2 jek...malah menyakitkan sendi...menghilangkan suara...mengaktifkan pembengkakkan tnsil...oh I hate u much...
Malam jek mulalah badan start sakit2...ni penangan virus lah ni...pastu ada satu malam tu batuk kuar darah...terkojut den...so ape lagi...terus awake hubby and mintak tlg sbb sakit n takut...so hubby bangun soh kunyah AIS...lega sket la...barulah leh tdo sket...
Pastu lak ada hati nak berjimba2 ke JUSCO...kate en. hubby mane tau pg JUSCO mama sihat..
Tapi...jap je sihatnye...tetibe peluh sejuk membasahi badan.. I felt like going to faint...
Yes...so Ajak en. hubby balik...huhu...(ada hati sungguh...tak

so sampai harini....I adalah masih tidak bersuara...Oh My Prada....!!!! nanges


KELAS...KELAS..KELLAS ko JAH

Okey...pegi plak ke kisah kelas...
Series babe...mmg busy muzy dizzi dengan kelas...
Mau taknye...sem ni MQA running sekali dengan SKM...
Agak messy otakku memikirkan hal kelas yang kekadang dipenuhi oleh aktiviti2 macam2(seminar bagai)
means...kitorang sbg pengajar kene ganti kelas bebudak yang dah hilang dek kerana seminar bagai...(its not fair) muka x puas ati
Dengan suara cap itik yang sedikit2 kuar tak kuar ni...gagahlah jugak haku nak mengajar....
Punyalah nak menghabiskan silibus kan kan kan


Wah...kepala I adalah senoneng nih...
next time sambung lagi ea


Ada apa dengan 2013 ???

4:36 pm

Ada apa dengan  2013 ??? 

Hai korang...hmm lately mmg busy...tak sempat pun nak mencelah ke belog...
Sibuk dengan student, class, Emir bersakitan mata and FIL yang sakit...
Yes...I'm quite fatigue...more than tired...Tapi rasa lega bila tgk mr.hubby nampak ceria, ank manja si emir tu semakin sihat tak melepek saje, student2 bersemangat nak belajar and semua kerja bertimbun semakin berkurangan sebab dah mula mengorganize diri ditahun baru...
Mungkin ini salah satu dari azam tahun 2013 yang masih belum lagi terpikir2 dek kerana kerja yang banyak dan masa yang sangat terhad...

Apa yang penting sbnnye adalah keredhaan dalam bekerja...Jalankan tugasan harian kerana ALLAH...
Tipu la kalo takde blues monday...maniac wednesday and heaven saturday kan???
hehhe...Tapi since student dah masuk sem baru ni...rase tak la sunyi sangat...
Kadang lawak gak bebudak ni....ada masa Masya Allah sangat menggeramkan...
Takblehlah nak marah budak dah besar....
Psyco jek dak2 ni...Insya Allah...kita akan dihormati...bukan ditakuti...

Ape lak serius benar ni???hadoi la...
hmm lupe nak cite...
In a year 2013...My FIL telah mengalami sakit yang agak teruk...beliau telah dipindahkan dari Hospital Pontian ke Hospital Johor akibat jantung tak stable...glucose yang tinggi, Blood pressure juga tinggi dan peparu dimasuki air...and I know my Hubby was really worry about him...And as a wife I try to console and tenangkan hubby...juga bantu yang mana mampu...
Since this is first time I ever felt like have my own dad...so its better I take this opportunity untuk menunaikan tanggungjawab sebagai anak yang mana tak pernah saya tunaikan kepada ayah saya sendiri...
Kalau abah ada lagi..I'll do everything to u...same goes to mum...
So hopefully adalah rezki me, hubby and emir bertemu di Jannah nant...(berangan kan??)

I am so dissappointed dengan kakitangan HSA especially Doctor...
The Doctor was so arrogant...(sbbnye takleh nak judge camtu..) Faham kot mmg la doctor busy on doing such many things and rushing2...
But then please la...be nice and try to build up the human sense...
Kadang2 doctor taknak LAYAN patient or waris patient even waris mmg sepatutnya tau condition patient...
As simple example...Last time I was met one of neuro specialist doctor which is responsible to my FIL.
I was waiting for her almost 4 hours and suddenly she cames...she just ignore me and keep silent when I was asking about my FIL condition.
Then I still catch her even she is busy in treating others patient..
After I give some data and evidence regarding the disease...she suddenly stop writing and give me an explanation about my FIL condition...
Thats me...I try search google and learn some of the side effect and symptom about the disease...It just an effort that I assume will be help me to get to know about my FIL condition.
YES IT WORKS!!!

But then...how about others patient????Are they should have some extra knowledge to know what they have to know???
Please...Doctors out there...
Sensitive sket pada orang lain...
Just to remind me and others.... 





AZAM BARUUUU

4:48 pm

AZAM BARUUUU

Tipu jek entry tu...mane ade azam baru...
hahha...busy gile ni...
sok sambung ah...

ok jangan baca kalo tensi dengan ayat diatas...
SEKIAN

Emir

Anak Bujang mama

9:32 am

Anak Bujang Mama

Hi Olls...
Okey yang sebenarnye saya adalah busy...sangat busy...busy lagi....dan sleepy...
Tapi nak jugak Update blog...rindu la blog ni....
Okey...sbnnye lately mmg jarang menjengah ke muka pintu en. blog...
My FIL sakit...kat Hospital Sultanah Aminah...
So kami banyak travel and balik early morning...(1-2pagi)
mmg sleepy and tired...
But faham juga...e. hubby sedey...so kna la bagi support....

hmm tahun 2013 ni...bermakna anak bujang saya berusia 2 tahun...ha...kejap kan masa berlalu.....
Yang bestnye si Emir yang berusia 1 tahun 11 bulan ni...
BAAAAYAK CAKAP...ada org cakap (ramai org cakap) dia punya mulut is mirror to mama...wakaka (tak vaek tau)
Bile borak mau terkekek2 haku golak...hadoi la awak ni...laawak okes...

2 hari lepas, balik kije saye trus menuju ke tempat kije e.hubby untk pick up hubby and pg ke hospital together...
Then I adalah bawak si Bulat tu...
Memula worry die takmo duk diam...
Eh...tak la...Behave sangat okes...siap borak2 lawk jek

Emir : ayu...ayu...ayu...eh...mama....ooo mama...
(sambil golak2 haku jawab...adeh)
Mama : ye sayang
Emir : u-epah nanges...huuuu huuuu huuu (Huzaifah : kawan seasuhan mennagis...huuu huuu huu bunyi die)
Mama ; yeke??? adik kaco ea?
Emir : tak....adik aik...(adik baik)
Mama : hamboi puji diri...hahahhaha...

Nampak x???ikut ayah la tu....suke puji diri...(eleh mama pun sama)

Emir : atok ane? (atok mana?)
Mama : Atok sakit sayang...kat hospital
Emir : Ohhh neno neno neno (buat bunyi ambulance)
Hadoi...gelak guling2 mama...paham je awak kan???

Emir suke minum susu tak habis...msti die tinggalkan 1oz dalam botol die...
hmm kadang2 mama terpaksa rasuah...rasuah kecil2lan jek..

Mama : emir...habiskanlah susu ni...
Emir: Anak (taknak)...nak pen (emir mmg suke menulis...dalam kete pun mintak pen)
Mama:Okey camni...kalo adik habiskan susu...mama belikan pen
Emir : hmmm hmmm (sempat plak berfikir...cett)
mama : cemana???okey x?
Emir : Okey 
(sambil habiskan susu)
Emir: dah abish...ni mama...
(so mama kene stop the car kat kedai and beli pen as a reward)

kalo hari2 camni, leh jadi stationery kete mama ni sayang

hmmm...mmg lawak dak busuk ni...
selalu wat mama gelak...
kadang cium mama sebb geram kot tgk mama...pastu geget mama sket...hadoi...
nant mama gomol awak ....
Eh...gugurlll



Budak Gendut...sayang awak


Muhasabah

Real Life...Please happy...

4:17 pm

Real Life...Please happy...

Sincerely...in early 2013...I still have no determination for my life...
There are a lots of things to do ...I mean my office work...
There are a lots of things to think...
(it sounds like I'm facing some problems...)

Nope...That's wrong...I am not..

I do happy with my life....
I am a positive thinker...
I can be a rational person...

but I'm not a naive person...
Silent doesn't mean failed...down...wrong...
But silent means...RESPECT....LOVE and WONDERFUL

Dear Allah...
Please give me a strength...
To be more matured, rational, positive, happy life...

Ameen.. 

Weekday mania

New Year Vs Lathe Machine (ade kene mengena ke??)

2:14 pm

New Year Vs Lathe Machine (ade kene mengena ke??)

Hai Uolls...Lame kan tak hupdate ape2 entry...anyway last week we olls sbnnye baru balik dari LONNNGGGG HOLIDAY...just 3 of us..mmg enjoy...Tapi next time la ek I cerite...sbb sbnnye saje jek ni dah lama tak menjengah ke blog...then Terindu lak..ecewahhh

Pastu...New Year??? Hai Happy new year...ape azam tahun ni???hmm belum fikir...Boleh tak camtu???
Sebab...on 1st January 2013...(Johor adalah bukan public holiday ea...kami amek awal muharam)
Ok continue...On 1st January 2013 kami masuk ke BENGKEL KONVESIONAL (mmg besties okes)
Untuk menjalankan aktiviti mengikir mata alat untuk lathe machine....So far takde la susah...cume kije ni quite messy..comot2 and busuk sket...
But it seems good to release your tension okes...trust me....
hmm pnat jugak la...balik mmg flat habis...huhu
hmmm

harini sambung lagi....untuk test mata alat kat mesin larik /lathe machine tu...
Anyway...I am the 1st woman ever yang siap dolu...
hmmm biasala la...punye la perangai buruk gile takmo kalah ng lelaki...camni la gayanya....

so layan je la gambar ea
Okey...mata alat tersebut adalah panas gile okes

Dua2 ni bos saye 

Ni nak memasang benda kerja

Usaha Tangga Kejayaan

Hasilnya tahan luka...hahaha...padan muka den

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images