Full Utilize...la sangat...

Full Utilize...la sangat...

Sbnnye harini adalah busy day...tired and fatigue day....
Tapi macam kelihatan biasa kepenatan disamping saya kn????hehe...org slalu cakap
 "ala,biasa la tu...ko kn mmg x reti dok diam"
Hehe...itu mmg fakta la...cume sometimes...letih sikit la...

Okey berbalik pd cite td...nape la kononnye full utilize sangat tu???
Anyway...sbnnye malam tadi I adalah menyiapkan website untuk kg parit sikom...sebab...kononnye (bukan konon la) kampung parit sikom ni masuk ADC (bukan Analog and Digital Converter okes) tapi Anugerah Desa Cemerlang...
Bukanla penduduk kampung takde kepakaran untuk wat web yang menyebbkan haku lak menyibuk2 nak buat...But sejarah tumbesaranku adalah di Kampung Parit sikom itulah menyebabkan timbulnya niat untuk membuat amal jariah menambah pahala yang kurang berada ni....
So balik dari Balairaya kampung Pt Sikom (buat web kat balairaya kg tu) selewat jam 12.30mlm...Pastu gitu gini...pukul 1.00pagi baru la tido...
Hmm...very the fenat kan..

Tengah syiok tido, tetibe terkejut ada budak menjerit 
(la...rupanya emir menjerit)
'eh???tapi asal la gelap semacam??? Yes...gud JOB TNB...its blackout'
Emir start meragam2 dek kerana kepanasan...so I decided untuk bukak tingkap sementara emir ditepuk oleh si ayah...
Then barula sejuk sikit and I try to continue peniduran yang baru sekejapan tu...
Tetibe....Emir again merengek2...
Then...

Hubby : Awak bukak tingkap ea???
Me : aah...sejuk sikit kot...sian adik
Hubby: Tapi nyamuk masuk...maybe(tipu sangat cakap omputih-maybe pagi2..wakaka) emir kene gigit nyamuk kot
Me: Alamak...yeke...hmm cane yek???
Hubby : Jomla tido dalam kete...sian die
(Oh My Coach!!! jawabnya badan I sakit le jawabnye tdo duduk ni)
Tapi kesian Emir and hubby...Hubby pun sure mengantuk...so xpela berkorban sket...

Emir tension sangat bile tdonya terganggu and he suddenly menangis kuat gile...
Nasib baik dah ada dalam kete so neighbour seme xde la terkojut kan???hehehe
Hubby drive around Taman je untuk tdo kan Emir...while me berusaha menidurkan Emir dengan pelbagai gaya...
Baringkan pun xnak...letak dibahu pun taknak (mmg la tak selesa...bahu mama kamu ni dahla sup tulang)
so mcm2 kaedah dan skill mama gunakan untuk tdokan emir...Finally die terlelap and ayah juga...and me...

tak sampai seminit pun...tetibe..
Tingkap kete diketuk Orang...
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
la...mak rupanya yang ketuk...
Mak : Lampu dah hidup (sambil tunjuk pada lampu car porch)
Me: Okey2...hmm abang...mama settle bilik dulu ye...
Terus belari keluar and naik bilik...
Sembur Ridsect kat seluruh bilik and tutup jap...pastu siapkan susu emir siap2 supaya sat g nak susu tak le melalak lagi...Emir dah le pantang kalo susu lambat
Pastu...terus panggil emir and hubby...
Bile tgk hubby cam penat...(sian hubby)
I decide untuk dukung emir walaupun Allah je tau bertapa tak laratnye nak mendaki anak tangga...
Sempat la melirik ke jam didepan tangga 

'Its 5.15am...I'm whispering'

Then trus amek selimut and berusaha untuk tdo....
Emir pulak merengek2 mintak garu2 badan die...mintak tepuk2...(Masya Allah...dugaan sungguh)
Almost 5.30am baru dapat lelap...

Rasa macam baru je lelap...alarm hp berbunyi

'La...dah 5.45pg'
...tdo lagi 15 minit and terus bangun untuk bersiap g kije.

Sampai Opis...macam biasalah ...banyak suprise for me...
(kije yang bertimbun2...)
so sampai sekarang masih belum rehat...

~mate I adalah mantuk sekarang~

0 comments:

Post a Comment