JANGAN TEGUR...EMIR

JANGAN TEGUR...EMIR

Hokey2...ni bukan expose mistik ye...tapi sikit2 la...
hehe...tu la...kalo orang tua kate tu mmg kene dengar...orang tua kate jangan kuar waktu maghrib since ade banyak benda yang kita tak nampak...
Ha...tapi kan...sekarang ni ianya susah nak cakap sbnnye...Cube bayangkan...ramai orang kije yang travel jauh2...even kuar before magrib dari opis but then menempuh jem bagai and sampai rumah kompom la waktu magrib. Sang anak ni pulak dah seharian tak jumpa mak bapak die kompom2...rindu gilos ng parents...so ape lagi nampak mak bapak die balik harusla menerpa...tak kira la ape yang mengikut mak bapak die...benda nampak ataupun xnampak...

Tapi yang penting si Emir mengalami situasi itu last week...
Satu hari tu...Mr. Hubby balik keje...betul2 waktu magrib...Then Emir terus je menerpa...and suddenly terus menangis tannpa henti. Jarang die begitu and buat kami rase worry yang amat...pastu die nampak takut jek...malam tu kerap die bangun and nangis kejap2...
Pastu esok harinya tengah busy2 tahap gaban, tetibe mak kol...
Mak kate emir ni nampak ayah kat dinding...pastu takut2 dan nangis ....
(I adalah mula riso...dok PK2 cemana)
so call Pak Long Emir (my elder bro) die ade pengalaman dengan benda2 mistik ni and die pun cakap nant bawak pg jumpa Ustaz yang ubatkan die...
So pukul 5ptg je terus la I bergegas balik.
Malam je, pas maghrib terus jek pegi rumah Ustaz tu...
Tak lame tu Ustaz tu terus pegi amek wudhuk, and baca macam2 surah (antaranya yang dapat didengar...surah al insyirah, ayat kursi and lain2) 
Lame la jugak...almost 45 minutes la camtu...
Yang pelik tu si Emir memula merengek2...tapi tetibe terus tido tanpa disuruh...kat atas sofa rumah ustaz tu...hmmm pelik sangat...selalu kalo nak tdo tu...gatal sini la...gatal sana la...ni senang la pulak tidonye...
Pas siap tu...Ustaz tu keluar bawa 2 biji kemenyan...

Katanya :
" Sebiji letak dibawah bantal dan sebiji lagi rendam dan buat mandi"
"Jangan dilangkah...ini ayat quran..."
"Air minarel pun berisi kemenyan...sapukan muka anak dan ayah...baca selawat...Insya Allah"
dan katanya "budak ni demam..." walaupun die tak sentuh emir walaupun sikit....
"ada terganggu sikit budak ni"
Masya Allah...Hebatnya Ustaz ni...

Tak lame tu kami pun minta diri untuk pulang dan Emir terus lena sampai ke pagi...Bangun minum susu tengah malam pun tidak...alhamdulillah...semoga anak mama sihat... =)

0 comments:

Post a Comment