Kami Ke ZOOOOOOOOOoooo

Kami Ke ZOOOOOOOOOoooo

Last 2 week...on Thaipusam punya holiday...kami decide untuk bawa si kecil tonet tu ke Zoo Johor...
Eh nape Zoo???tidak Legoland...Or Kitty Land???or USS???
Okey ye U olls...bukanlah nak kedek sangat ng anak...But since Emir just going Turn to 2 this coming 25th February 2013...so rasanya beliau adalah belum lagi appreciate what is actually kitty land or games yang ada kat Legoland..
Emir setakat ni sangat menjiwai animals2 and creatures2 yang ada sekeliling dia...
Contohnye cicak...bile je nampak lizard...pergh cam nampak Emas okey...so...ape lagi...kami pun bawak la emir ke zoo...
Last year kami pnah bawa die ke Zoo Melaka...Rasanya pernah diceritakan
Mase tu muka die adalah xde perasaan hokey...stone giller tengok semua animals...even tgk gajah besar pun mg slumber gilak...mama die yang lebih xcited...wakaka (itu mmg selalu berlaku) Mungkin sbb mase tu die baru 18 bulan...so blm cukup matured untuk xcited lebih2 (boley ek camtu)

Si budak gendut di Zoo


But this time Emir nampak lebih happy...ceria and xcited to ask us...mane bird??snake???tiger?? & etc (penat nak taip satu2 )
dan kali ni juga pegi Zoo Johor yang tak berapa nak besar...so tak berapa la nak penat (pnat juga sbnnye)
Binatang takde la banyak mane...sekadar bolehlah daripada takde...
Lion/singa die mmg sedang tdo yang bersungguh. siap baring betul tu...(hamboi penat sangat gamaknya)
Monyet2 dan ungka2 adalah peramah yang amat...poney die paling best sbb mmg friendly giler...bley pegang2 kepala die ...Mase ni...emir agak geli2 gitew..
Merak??hmm ni la perangai die...suke enterprem lebih...nampak hubby bawak kamera jek...mulalah die nak mengembang...mmg santek
Badak air???oh...beliau mmg xmo kuar dari air...mmg that day agak panas...tapi takkan nak berendam jek kot badak???
Ular??yup...ular sangat active and tak tdo..since nenek emir adalah penakut ng ular, maka mama ajak je nenek emir melawat ular...hahahaha...pastu nenek msti cakap  "nanti mak mimpi ular"...hahahaha..org kate mimpi ular ada org nak pinang....ha.....takot nenek!!! hahahahaha
And few types of bird yang ada sangat mengujakan Emir...
Binatang2 yang suke melaram

Oh ni kumpulan binatang yang menyendiri2

Harimau tu ng unta tgk boring tahap gaban
Emir berusaha pegang bulu poney...jinak giler


Emir sangat hepi but then muka die merah giller...mengalahkan org putih...lawak btol dak gendut sorang tu...
Pastu mama bli aiskrim...Oh mstilah Emir yang tukang perabih...
Kami berada di Zoo around 1 hour je...pastu kami pun blah...terus ke Danga City mall untuk belikan internal HD lappy wandy yang dah kong =)
Pastu terus menuju puncak ke....Cowboy mall (kat Kulai)
Kat sini mmg best (untuk penggemar periuk and kuali bagai)
And That's I am...saya mmg suke...tapi beli periuk 2 bijik jek...wakakakaka

Pastu barulah kami pulang kerumah dengan gembira...
(hokey,,ni cam karangan budak darjah 6)
Xpe...yang penting berjaya mengatasi kemalasan menghupdated belog... =)

Emir and mama comel


0 comments:

Post a Comment