Hikmah sebalik Musibah

Hikmah sebalik Musibah

Hi ....hmm agak lama tak bermuka blog...since lepas xcident...banyak benda nak settle...sementelahan masih in trauma mood..(eh ada ea mood trauma??) hehehe
lately mmg malas sangat nak tulis blog...sbb masih teringat peristiwa xcident bila time typing...xtau la nape...
Masuk minggu kedua ni agak okey sikit la...dah mula organize kije semula...

Banyak hikmah sebalik musibah...Musibah ni mungkin satu peringatan dan penghapus dosa...
Dengan musibah2 yang diterima...banyak hikmah yang Allah sembunyikan sbnnye...
Antaranya...Inilah hikmah yang menjadikan kita lebih matang...dan lebih kuat menghadapi dugaan hidup =)
Alhamdulillah...

Emir pulak semakin manja lately...
Pantang ada ruang sikit...mama la yang dikejarnya...
Means...saya menjadi semakin kuat dari segi mental and physical...
Physicallnya is ...sekarang lebih kuat mendukung sang cumil Emir yang berjisim hampir 16kg...sambil masak, sambil berjalan dan buat kije...
Kalo xdapat dukung...kompom guling2 die nangis....

Dan...semakin baik berkawan dgn ayah (alhamdulillah)
Main game bersama...tak kira dimana saja...dalam kete...kat atas katil ke...
Tapi kalo dah gadoh tu...aduhai la anak and ayah...mama yang pening...


Both of them mmg penghibur hati saya...
Kalo tak si anak yang dengki ayah...ayah pulak dengki si anak...
memang selalu buat mama tersenyum dengan keletah awak berdua...




Syukur Allah masih beri peluang untuk saya dan keluarga mengecapi kehidupan yang indah...
Emir dan hubbylah merupakan kekuatan saya ...
Love them both so much...

0 comments:

Post a Comment