Emir

# Hai La anak.....

10:11 am

# Hai La anak.....

Mama dan bam bam

Hai Olls...lama dah tak bermuka belog...I is busy with...class...kije2 lain yang bergunung ganang, kursus lagi...haish...manyak nye...
Loving ni
Tapi...setiap kali jam menghampiri pukul 5pm...hati I is bermunge-munge hokey...maunye tak...balik mesti nak jumpe si pengarang jantung I (debab dobot Emir Bupasyah *mama suke called ur name bupasyah kan???)

Sejak berusia 2 tahun ++ ni...Emir semakin bijak dan terlalu banyak idea...kadang2...hilang juga kesabaran dibuatnya...tapi, kerana anak yang disayangi...nak marah???memang jauh la sekali..apa yang boleh saya buat...peluk...dan say to him that we love him so much...and..he can do.../ or can't do this /that...
Itulah anak...Penat mana pun kita balik keje...bila anak happy kita akan menjadi happy juga...hilang segala penat...
Penat mane pun...bila si anak request ajak keluar...Yes...we will try to fullfill his request...
hehehehe

Emir sangat suka cat
Sekarang bile malam jek soh mama cite bed time story...
Pas habis je cite mama akan remind emir macam2...terutamanya supaya Emir menjadi anak yang baik dan soleh dan sentiasa taat pada Allah, mama, ayah...
pas jek habis cite..Emir akan terus amek bantal and kiss mama...then die akan tdo trus....
ala suweet la anak manja mama ni...nak kene geget x???
hehehehe

Emir dan ayah
Emir sangat suke main dengan ayah sekarang kan???heheheh...somel lagi awak ni...tapi paling best bile tgk awak berdua tdo sama2...Masya Allah...somelnye wak bedua ni...geram mama...gaya pun nak sama...hahahahah


Emir look kat cat

Eh...mama & ayah emir


Emir Disaster








Weekend mania

Turun KL lagi kiteeee

11:32 am

Turun KL lagi kiteeee

Sorry U olls..I is memang busy dizzy and quite meminggirkan en.blog...sian en.blog...I meminggirkan U...
Tapi x bermaksud pun nak berbuat demikian...
But Saya is Busy gileer...
Dek kerana boring asyik wat kije...so harini saya stop doing my job yang menggunung...
Saya adalah mahukan ketenanagan...(poyo kan??)


Banyak nak story morykan disini okes...mane ek nak mulakan dulu???hmmm hmmm hmmm
Okey2...

last weekend we olls pegi lagi turun KL (nape mesti turun and tak disebut naik ek??)
Reason : memenuhi jemputan perkahwinan sepupu hubby merangkap sepupu I la juga kan??
Majlis diadakan di Dewan orang ramai..
Memang jemputan tak berapa ramai sebab majlis tersebut diadakan xpress jek...
Even majlis kecil2-an...tapi we are enjoying the moment tau...
mau taknye...jumpe sedara mara kan???bukan selalu jumpa
Even we olls baru jek kawen dalam 3 tahun...tapi punye la meriah bile jumpe sedara mara hubby...dah macam kawen 40 tahun okey...
Sebabnye...kite kena berpegang pada satu prinsip...
Kita baik dengan orang orang akan baik dengan kita...tak perlu nak berkira...
Maka, jalinan kekeluargaan tu akan lebih erat...

Kami pergi konvoi dengan family abg eman dan balik pula konvoi dengan family abg eman dan wandy...
Kami berhenti rehat di R&R jejantas Ayer Keroh (tu mmg port hentian family kami...)
Reason: Ada Al-Ikhsan...(kan kan kan????)
Kami masuk Highway dah hampir ke pukul 7.00ptg dan sampai ke R&R Jejantas Ayer Keroh around 8.30mlm. Sementara menunggu yang lain solat...Saya adalah ditugaskan untuk menjaga anak2 kecil termasuklah anakku bersama wandy
Wandy mendukung si Wafiy sementara I is menjaga Emir, Izzham dan Fahim..
Nak dijadikan cerita...Fahim boleh berlari dari Al-Ikhsan menuju ke jalan...Saya assume die akan stop la...biasa la budak2 msti akan stop kalo jauh dari parents...
Tapi sangkaan I is meleset...Fahim non-stop berlari...Apo lagi den???comeh2...
Takkan nak ssoh wandy yang sedang mengandung 8 bulan sambil mendukung anak berlari mendapatkan wafiy???(adi...aku assume je...wakakaka)
Maka sepantas gaban la den berlari dengan High Heels okes...sambil membwa henbeg berbatu blog...so banyak beban...Tapi...berusaha berlari sambil menjerit 
"Adi...ko jagakan anak aku"
ayat cam nak g berperang...
walaupun larian kurang memberangsangkan...Tapi finally dapat grab tangan Fahim...
Alhamdulillah...
Yang kete2 ni pun satu...hentian kot...xpayahlah nak bawak laju2...haish...hangin gua la ng kete2 takde civic ni...beli honda civic kang baru tau...(eh...ape kene mengena???)...

So...ianya pengalaman yang agak mencomehkan I okey...
Okey...penat bebel...hahahaha

Weekend mania

Dating???ahaks...cam zaman muda mudi la

2:01 pm

Dating???ahaks...cam zaman muda mudi la

Hi Olls....hmm..last week memang busy tahap gaban...even student cuti sepanjang last two weeks pun saya tak dapat bercuti disebabkan kerja2 yang sangat banyak untuk disettle mettle kan...
So, I'm decided untuk amek CTR (Cuti Tanpa Rekod) dimana ianya merupakan cuti berganti during pegi CITEX kat ILP Ledang mase bulan Feb haritu...pada end of March yang lepas...
Memang awal2 dah decide nak amek cuti 28-1April 2013...lagi pulak kami ada jemputan majlis perkahwinan anak sepupu di Key Ell...so take this chance untuk bercuti2

Kami bergerak dari Johor seawal jam 2.30ptg Sabtu dan tiba di nilai (rumah abg) pukul 6.00ptg...
Memandangkan si Emir sibuk nak main cat yang gebu2...so kami decide untuk tinggal Emir disana sementara kami....DATING!!!!hahahaha

Wow...pretty good dating kat Alamanda...sbb rase cam OK la....nak kate cam crowded sangat tu tak jugak...OK la kan...we holding hands together and jalan2...(tau tak...kalo ada budak somel tu..harusla mintak dukung or mama mengear die berlari kan???)
hehehe...
Its AWESOME....
#hubby...can we have a date again???hehehhehehe

hmmm..kat rumah abg saya ada student xchange dari japan...
Nama die OOta Kako..
This is kako
Baru 11 years old...comel jek cam sara (anak sdara I)
She's not fluence in English sbb kat Japan blaja English in early secondary school (not early la kan???)
So kami berkomunikasi umpama ayam and itik...hahahahaha
But Kako ni sweet and sporting...She loves Emir so much...die ada adik 2 tahun gak cam emir...cume die kata "not Muru.Emir muru"
Muru=Bulat/tembam
hahahaha..anak mama mmg muru...

Hmm Ahad tu kami ke jemputan kawen ...Majlis diadakan di dalam dewan Masjid...
Disebabkan majlis untuk 2 pasang mempelai...so its too crowded for me...and really...Panas...mungkin sbb terlalu ramai orang...So we olls lepak jek salam masjid and solat zuhur sekali...

alamak...dah nak kul 2 ptg la..
Later On saya akan update lagi ea...nak masuk kelas dah..ptg ni nak mengajar amali...so kena well prepared..
=)

Bye 







Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images