Turun KL lagi kiteeee

Turun KL lagi kiteeee

Sorry U olls..I is memang busy dizzy and quite meminggirkan en.blog...sian en.blog...I meminggirkan U...
Tapi x bermaksud pun nak berbuat demikian...
But Saya is Busy gileer...
Dek kerana boring asyik wat kije...so harini saya stop doing my job yang menggunung...
Saya adalah mahukan ketenanagan...(poyo kan??)


Banyak nak story morykan disini okes...mane ek nak mulakan dulu???hmmm hmmm hmmm
Okey2...

last weekend we olls pegi lagi turun KL (nape mesti turun and tak disebut naik ek??)
Reason : memenuhi jemputan perkahwinan sepupu hubby merangkap sepupu I la juga kan??
Majlis diadakan di Dewan orang ramai..
Memang jemputan tak berapa ramai sebab majlis tersebut diadakan xpress jek...
Even majlis kecil2-an...tapi we are enjoying the moment tau...
mau taknye...jumpe sedara mara kan???bukan selalu jumpa
Even we olls baru jek kawen dalam 3 tahun...tapi punye la meriah bile jumpe sedara mara hubby...dah macam kawen 40 tahun okey...
Sebabnye...kite kena berpegang pada satu prinsip...
Kita baik dengan orang orang akan baik dengan kita...tak perlu nak berkira...
Maka, jalinan kekeluargaan tu akan lebih erat...

Kami pergi konvoi dengan family abg eman dan balik pula konvoi dengan family abg eman dan wandy...
Kami berhenti rehat di R&R jejantas Ayer Keroh (tu mmg port hentian family kami...)
Reason: Ada Al-Ikhsan...(kan kan kan????)
Kami masuk Highway dah hampir ke pukul 7.00ptg dan sampai ke R&R Jejantas Ayer Keroh around 8.30mlm. Sementara menunggu yang lain solat...Saya adalah ditugaskan untuk menjaga anak2 kecil termasuklah anakku bersama wandy
Wandy mendukung si Wafiy sementara I is menjaga Emir, Izzham dan Fahim..
Nak dijadikan cerita...Fahim boleh berlari dari Al-Ikhsan menuju ke jalan...Saya assume die akan stop la...biasa la budak2 msti akan stop kalo jauh dari parents...
Tapi sangkaan I is meleset...Fahim non-stop berlari...Apo lagi den???comeh2...
Takkan nak ssoh wandy yang sedang mengandung 8 bulan sambil mendukung anak berlari mendapatkan wafiy???(adi...aku assume je...wakakaka)
Maka sepantas gaban la den berlari dengan High Heels okes...sambil membwa henbeg berbatu blog...so banyak beban...Tapi...berusaha berlari sambil menjerit 
"Adi...ko jagakan anak aku"
ayat cam nak g berperang...
walaupun larian kurang memberangsangkan...Tapi finally dapat grab tangan Fahim...
Alhamdulillah...
Yang kete2 ni pun satu...hentian kot...xpayahlah nak bawak laju2...haish...hangin gua la ng kete2 takde civic ni...beli honda civic kang baru tau...(eh...ape kene mengena???)...

So...ianya pengalaman yang agak mencomehkan I okey...
Okey...penat bebel...hahahaha

0 comments:

Post a Comment