#Saya diuji lagi...Part 1

#Saya diuji lagi...part 1

Its a test.....again...for me..
Last Thursday (Teachers Day)...Saya on duty buat exam amali student saya...
Disebabkan semua lab mekatronik agak kekurangan dari segi peripheral computer...so I'm decided o used CBT lab (elektroniks ) punya lab sebagai tempat exam...
Disebabkan hubby still in MC season...He offer me to send me up...dengan berbesar hati I is setuju...(eceh..macam nak menikah pulok)
So sampai je...without take any breakfast, I set up the lab....
since i came up in to the lab je...one smell yang memang biasa dilalui...but then macam kuat dari biasa...
Hmm okey je...org kate dah imune...
So tepat 840 am...1st group pon sitting for their practical exam...

Suddenly my throats feel uncomfortable and headache...
I dont know why but I assumed its a normal condition when I'm rushing doing many things before...sebba sebelum tu I run to admin to collect the final practical xam question.
Semakin lama semakin worse....tapi saya cube be strong...
Sampai satu tahap saya minta panadol pada Aida supaya saya dapat bertahan sampai ke petang...

Slot Petang pulak one group lagi....saya terpaksa shortagekan masa exam student sebab rasa badan semakin lemah dan tak tentu arah...
pukul 4.00 ptg semua student clear...
My mind macam tak  boleh nak focus atau berfungsi...
Saya masuk ofis and off air cond...
I SMS my hubby to pick me up kat tempat die send me pg td...selalunye kalo die amek...die akan amek di tempat punch card...
Tapi that day saya memang tak boleh bertahan....

Balik sampai rumah saya terus terbaring disofa dan....ZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
----------------------------------------------------------------------
(SAYA TIDAK SEDARKAN DIRI)
menurut cerita hubby and mak saya...

Bila hubby sapu muka saya dengan air dan selawat...saya sedar dan...
Saya meracau...menangis...bercakap macam2...and its not me...
Abang saya datang dan pujuk ke hospital
Saya kehospital tanpa sedar tapi boleh berjalan sendiri..(wow...how strong am I)
Dan....
Setelah 2 jam di wad kecemasan....drip water..finally saya sedar....

#Doc : Hi Aidayu...are u okey??
*me: I'm okey...
#Doc: Badan sakit2???are you?
*me: Yes. why doc?
#Doc: Okey actually ur temp is 40 degree...so your body will cramp and u will get pain. the whole body.
*me: oh...(blur okey...baru sedar kot)
#Doc: And u are dehidrated as well...
*me: Oh thank U doc...

boleh kan thank u kat doc...sbnnye...mmg blur...hahahhaha..
Alhamdulillah...saya sedar....
cube bayangkan kalo Allah tarik nikmat tu...Nauzubillah...
-
-
-
-
The next two days...I admit emergency ward again...
sebab ape???
Okey...next entry okey...
Batery lappy dah habis...muahahahaha

7 comments:

eddy said...

tu la tido x cuci kaki kan dh kena sampuk...

ayza ukashah... said...

tu sbb ko bwk antu gunung pulai.

Anonymous said...

semoga cepat sembuh dan kembali bertugas... next week dah teori exam...

Fizah said...

hohohoii sohabat...assalamualaikum!! ;))))

ayza ukashah... said...

thank u...doakan saye sihat cepat =)

ayza ukashah... said...

fiza...lame x dengar cite ko

Fizah said...

ahaha..aku biasa jek..ko asal smp hypo segala? stress keje ke? apapun semoga bertabah dan segera sembuh!! =)

Post a Comment