Monday, 24 June 2013

#Outstation&BerJimBa????

12:00 pm 0 Comments
#Outstation&BerJimBa????

Wah...tittle tak berhagak ....huhuhu...
Hokey2...meh I cite...
Last week suddenly I is kene pegi outstation kat ADTEC Shah Alam pada 12-14 Jun 2013...
Since dah few times refuse untuk pegi keje luar...so this time Saya pun berbesar hati untuk pegi (SANGAT OKEY)
Tapi dengan Syarat ye en. Bos : I nak bercuti pada 17Jun2013 ye en. Bos....Nak spend masa with my hubby yang I tinggalkan dirumah...

Saya decide untuk stay umah my brother yang dok kat nilai nun...since dok situ my son and my mum pun happy la sket kan...bley la main kat halaman rumah sambil kejar sikucing2 yang gebus itu...

Seawal 3.30pg saya bertolak dari Pontian....dengan sang arjuna Emir Ukasyah & my mum...
Giler tabah okey...I dahlah demam...so cube fikirkan...apekah perasaannye???okey sila abaikan
Drive non-stop sampai kat ayer keroh baru stop jap...dalam 5 minit je...beli air dan makanan (perut I is berkeroncong okeh)
Pastu continue driving sampai ke nilai...Tepat 6.30pg....sampai...so total perjalanan is 3 Jam
WHAT?????begitu lajus okey...eleh...takde la laju pon....cume jalan memang clear gile...maklumla pagi kan??
Si gendut pun bangun gak ...pastu tgk2 kete je katenye...sambil duduk dipangku nenek...(SUWEET)

Smapi dinilai...saya memang flat...tumbang jap...sebelum bangun semula untuk continue perjalanan ke ADTEC SHAH ALAM...
Percaya atau tak...I have no idea nak ke ADTEC SHAH ALAM...mane la pulak jalan nak ke sana???
tapi since ramai member disana sini...so roger saje kengkawan...
Finally berjaya...
TAPI..............................................................
Sebenanye  I is very doubt nak masuk simpang yang ada signboard ADTEC SHAH ALAM...

"Biar betik ada ADTEC dalam ni...ni kedai potong kete" hatiku berbisik...cheewah
Tapi gagahkan jua masuk jek simpang tu....

Masya Allah...kagum sungguh la...ade pulak ADTEC SHAH ALAM dalam tempat macam ni...
hokey...first imppression memang hampeh la kan...sib bek la tak berapa nak lama stay kat sana...
Jalan kota kemuning tu scary jugak la untuk org2 somel cam I ni...nervous okes...

2nd Day terjadi satu peristiwa yang agak menyedihkan jugak la...
Tayar sicomel Latio is pecah...so I terpaksa la mencari kedai yang available mencarikan special series tyre 205:17:50...
Begitu banyak kedai yang saya pegi akhirnya tak jumpa gak series tayar tu...yang ade pun YOKOHAMA...
mahal okey...sejibik jek RM470...oh no no no...
So terpaksala bertukar ke series 215:17:45.....
Dan terpaksa bertukar 2 bijik....so xpela...janji next time tak susah nak cari series yang sama kan....

So 3rd Day jek...awal sikit habis keje...and saya terus bergegas pick up my BFFFF...Shidot....kat stesen komuter Shah alam....
So pastu kami berjimba2 jap and best giler lepak lunching together...

Dan Paling Tak Sabar....nak jumpa....En. Boyfieeee saya the next day

************************************************************************
My boypren I datang!!!!! naik flight gitew....
Pastu emir mestila hover xcited to pick up ayah die....
Mane taknye kan...ayah datang naik flight....hehehehehe...
Pastu...emir tanya
"bila emir nak naik kapal ayu???"
hokey...tersodak mama...
Mama bagi senyuman paling mesra kemudiannya

Kami pastu terus menuju ke KLCC...untuk membawa si somel gendut ke AQUARIA
sampai2 je belum bukak pun AQUARIA tu...
Tapi disebabkan takmo berasak2...kami gerak je awal

Tepat 10.30pg Aquaria dibuka....yes....
My hubby beli tiket RM38/person (adult)
Tapi Emir FOC(less than 3 years)

So mulalah pengembaraan ke dalam Aquaria....
Emir quite enjoy tengok ikan2 and some other reptilia...
Sampai la satu tahap die penat nak jalan so mintak mama dukung....hehehehehe

Kami kuar dari Aquaria aroun jam 12tghari and terus menuju ke SOGO..hamboi

Kami ke SOGO just membeli baju emir jek...hehehehehe...
Dapatla 3 helai seluar dan 2 helai baju...
nant mama and ayah beli lagi ea cayang...

Pastu jek...kami pun pulang menuju ke Jalan yang benar...muahahaha...
Enjoy bersama bertiga...
SAYANG HUBBY & EMIR sangat2....



Thursday, 6 June 2013

I am new in using product "NATURACTOR"= *BEST!!*

3:11 pm 3 Comments
I am new in using "NATURACTOR"= *BEST!!*

Hokey2...1st time nak cite about make up2 bagai...selama ni tak berapa nak kisah pun...
But since my age semakin increased dan tak decreased...so rasenye kene ada perubahan sikit kot...

Okey...I is ter influence dengan one of my frenz...MEK NON...a.k.a Nik Ainun...
(mek non...sila kembang hidung)
She telling me about Naturactor product
Hokey...sbnnye before this memang selalu search kat tenet about product2 make up ni dan memang selalu baca about naturactor...
But then takot nak cube sebab banyak FAKE dan made in China...
Oh I is takut okes...
But then setelah di suggestkan oleh mek non...dan beliau mensuggestkan this link...
owner die adalah Mrs Zunita Ramli 
so setelah pikir pro and cons and bace segala bagai testimoni...
I am decided untuk membeli NATURACTOR PRESSED POWDER...code #441
(nampak disitu...budget muka fair skin giller la kan??)muahahaha

Delivery mmg cepat...yang bestnye Mrs Zunita Ramli sangatla cepat mengepos barang2 yang diorder...
Means takde la nak kumpul order baru nak pos...
mmg superb la...

Since almost a week guna mmg best la...
Sebab tak berdebu dan memang rase light giller kat muka...
Ingat macam tak pakai ape2 compact powder...tapi ianya sebenanye dah mencover segala parut en.jerawat yang muncul bile waktu bendera bertukar merah...
So...I is sangat la berpuashati ken...

hokey...ni la gambo pressed powder yang I guna tu...

#code 441

Ni saye tukar span yang lebih mudah digunakan...hehehehe
So pada sesape yang berminat nak muke nampak kurang oily and lebih natural...bertukarlah kepada naturactor...Tapi make sure beli yang original pulak...

Hokey...pasni nak try plak octard yang dikatakan best tu...tapi beli pun mestila i tak beli foundation...sebab nye...memang kurang pakai foundation bagai ni...selama ni mmg guna compact powder je kot...

Pastu lak nak try SKII...kat blog http://naturactorcollections-zunitaramli.blogspot.com 
pun ada jual SKII yang original from Japan...tapi kene kira budget gak...kih kih kih...
So nak try trial die dulu...hehehhee...



Hokey2...selamat mencuba...

#Holiday yang fenat & Sesak

9:22 am 0 Comments
#Holiday yang fenat & Sesak

Hi olls...dah lama I tak berMuka belog...why???ok2 let me eksplain ea...ekceli last week I is busy with student punye exam, marking paper and so so on...
So pas settle everything...I adalah pegi merehatkan badan....rehat la sangat....
Hokey...sebenanye I is melayankan mak2 yong yang mengidam mau bercuti ke Cameron sebelum mereka deliver...
Yang sorang deliver 9 July and yang sorang lagi 20 July...
Hamboi...U olls berkejar2an ea???
hehehe...

So far kami gerak dari rumah seawal jam 3.00 pagi (gile tabah kan???)
pastu stop kat machap and fill the fuel dulu...
pastu baru start gerak non-stop sampai ke seremban, solat subuh and breakfast
We then continue our journey menuju ke R&R dengkil to waiting for family ayah Mi..
And we are leading the konvoi.
Tapi bile dah nak sampai exit nilai je...mata I is mula layu and sepoi2 je mau lelap...
Tapi tetibe tersedar...dalam hati whispering..."eh asal abg terus???xmasuk ELITE?"

#me : abg...nape terus?bukan kene masuk ELITE ke?
*hubby: Eh??aah la...cemana ni??cemana saya bleh tak perasan...saya ingat exit nilai tadi
#me: Takpe jangan panik...kite masuk kajang, terus SKVE...tapi kene kol abg Im soh tunggu kat Saujana la
*Hubby: oh...ok2...

So...nampak disitu???ada penyelesaian terbaik jika tersalah jalan...muahahaha

So...pastu berenti kat  hentian sebelah MIFOS...untuk jumpa ayah mi (abg Im)
Pas berenti jap...kami terus continue our journey ke Cameron melalui simpang Pulai...

It took about 3 hours (+-) and we arrived,,,,eh sori ek...bukan sampai cameron...sampai EXIT simpang Pulai (adeh panas punggung okes)
Pastu naik ke cameron about 2 hours gak la...
Sebabnye is JAMMED
tensi I tau...tapi takde la heavy sangat...cume since i dah lapo...so rase this is a very long journey hokey...

hokey...kami sbnnye reserve DESA ATHURIUM
Which is a strategic places la...in between tanah rata & brinchang
We took only less than 8 minutes to brinchang and 5 minutes to Tanah Rata...
very affordable...dan berbaloi2...dengan harga apartment RM250 per apartment...
Kami sewa 2 apartment and RM500...
Berbaloi gile la diwaktu cuti sekolah kan???
Apa yang best Apartment ni adalah...ianya lengkap dengan segala bagai barang dan keperluan harian
Contoh : dapur, kuali, periuk, pinggan, mangkuk, and so so on...

So kami berehat sehingga jam 5.00 ptg kat apartment tu...sebab abg2 driver semua berehat2 sampai mendodoikan mata...maklumlah...hujan renyai2...mmg best la kan untuk tido...

So pukul 5.30pgt...kami bersedia keluar menuju ke pasar malam brinchang..
Hokey...memang sojuk...memule cam rilek2...tapi since dah hujan...memang sejuk hokey..
Cume Emir si bujang gendut tu je tak mau pakai sweater langsung...gewam mama tau...

Pastu parking punye la payah giler...kami parking kat belakang hotel Rossa Passadena
(Its remind us about 3 years ago...hotel tu la kami stay during honeymun season...ecewah...)
Tengah feeling2 tetibe ada sorang budak menyelit kat tengah seat kete...
Cheh...terus tido kat arm rest...hadoi la anak mama...
Mama kene mendukung sampai kat P.malam brincahang...(fengsan mama)

Disebabkan kapasiti manusia yang ramai...I is takde mud untuk membeli ape2...just beli strawberi cokolat jek...sket jek...untuk makan2...pastu bersedia untuk blah dari tempat crowded tu menuju ke kedai makan...
My perut is sudah lapo okes...

Kami dinner kat tanah rata...okey la makan tom yam + nasi+telur+sayur+udang untuk dua set affordable untuk 15 orang berharga RM90++
So okey la kan....
Pastu kami pulang ke apartment dengan mengantuk...huahuahua

Malam tu..I is kene diarrhoe...muntah and cirit birit...
Kesejukan dah tak rase ape dah dek kerana sakit yang amat...
sampai pukul 6.30 pagi I still tak bleh bangun...
Hubby sediakan oat with milo...
semakin sakit perut ni...dan saya kuatkan diri akhirnya mandi dan okey la sikit rase...
Pagi tu just breakfast maggi jek,.since takde makanan lain...
Okey la buat alas perut...

Seawal jam 9 pagi kami dah check out and bergerak ke pasar tepi jalan and ke ladang teh..
Jammed boleh tahan jugak la...tapi layankan saje...
Kami park the car kat Equatorial and walk in ke pasar tepi jalan untuk buying some souvenir dan makanan...
Hokey mmg panas since matahari tegak...so angin jek yang sejuk hokey...cuaca tetap panas...

Mase tu perut dah lapar gak...dan mula tak larat..
Tapi kami meneruskan perjalanan ke Ladang Teh Boh...
Hokey sampai je kami kene mendaki anak2 tangga kecil untuk ke Tea factory & gallery...
Hokey...sampai je atas...I terus ke toilet and vomit agaun...(mengalahkan mak yong sungguh)
sbnnye perut dan badan tak bape nak sihat...tu yang tak larat...
Kejap je kamu kat sana and kami turun dengan gumbira (otak dah PK nak makan je)

Tapi...akhirnya kami makan lunch+dinner selewat 6.30ptg...di hentian sebelah simpang pulai...
Hokey...Macam nak fengsan dah..mata dah berpinar okey

Kami terus bergerak balik ke Johor and sampai dirumah jam 2.00pg...
ianya adalah percutian yang agak memenatkan...seriously...damn tired...
But happy to see mak yong2 happy je...

Hokey mak yong....next time mengidam la nak pg PARIS pulak....I suke je...hehehehehe








#Luahan Hati Mak Jemah

8:39 am 0 Comments
#Luahan Hati Mak Jemah

Hi olls...petang2 jumaat yang indah nian ni..cam heaven je untuk meluahkan perasaan kan???
Ekceli tak de ape nak diluahkan pun...
Just Sharing Is Caring....

#1 : Saya takde lebihan kudrat untuk lebihan kerja 
Hokey...I admit...before sakit yang teruk haritu saya memang seorang yang voley buat kerja gile 80 kerja in one time (TIPU) ....so pas Allah bagi peringatan bahawa ketahanan badan saya tidaklah begitu hebat...maka Saya perlu SEDAR DIRI dan kurangkan kerja2 lasak.
So...saya tak bolehlah nak berpenat2an sangat beraktiviti bersama mesin Lathe di lab conventional....
So, boss...I hope u will understand on my condition yep...
Or else U have to accompanying me overnite in Hospital...(mau ke???oh Saya yang x mau)

#2 : Bersyukur walau belum rasa  kaya tapi selesa...
Memang la setiap manusia nak rasa kaya...boleh beli apa yang kita nak sesuke hati kan???
Tapi...rezeki tu Allah yang tentukan...
Kadang teringin nak rasa bile nak rasa bukanlah kaya tapi selesa...means ada lebihan wang untuk shopping ke hape ke kan???Tapi tu la...manusia...Selalu kurang rasa kesyukuran...
Marilah sama2 panjatkan rasa kesyukuran atas Nikmat yang diberinya...Yakinlah...Allah dah plan terbaik untuk kita.....

Follow Us @soratemplates