#Holiday yang fenat & Sesak

#Holiday yang fenat & Sesak

Hi olls...dah lama I tak berMuka belog...why???ok2 let me eksplain ea...ekceli last week I is busy with student punye exam, marking paper and so so on...
So pas settle everything...I adalah pegi merehatkan badan....rehat la sangat....
Hokey...sebenanye I is melayankan mak2 yong yang mengidam mau bercuti ke Cameron sebelum mereka deliver...
Yang sorang deliver 9 July and yang sorang lagi 20 July...
Hamboi...U olls berkejar2an ea???
hehehe...

So far kami gerak dari rumah seawal jam 3.00 pagi (gile tabah kan???)
pastu stop kat machap and fill the fuel dulu...
pastu baru start gerak non-stop sampai ke seremban, solat subuh and breakfast
We then continue our journey menuju ke R&R dengkil to waiting for family ayah Mi..
And we are leading the konvoi.
Tapi bile dah nak sampai exit nilai je...mata I is mula layu and sepoi2 je mau lelap...
Tapi tetibe tersedar...dalam hati whispering..."eh asal abg terus???xmasuk ELITE?"

#me : abg...nape terus?bukan kene masuk ELITE ke?
*hubby: Eh??aah la...cemana ni??cemana saya bleh tak perasan...saya ingat exit nilai tadi
#me: Takpe jangan panik...kite masuk kajang, terus SKVE...tapi kene kol abg Im soh tunggu kat Saujana la
*Hubby: oh...ok2...

So...nampak disitu???ada penyelesaian terbaik jika tersalah jalan...muahahaha

So...pastu berenti kat  hentian sebelah MIFOS...untuk jumpa ayah mi (abg Im)
Pas berenti jap...kami terus continue our journey ke Cameron melalui simpang Pulai...

It took about 3 hours (+-) and we arrived,,,,eh sori ek...bukan sampai cameron...sampai EXIT simpang Pulai (adeh panas punggung okes)
Pastu naik ke cameron about 2 hours gak la...
Sebabnye is JAMMED
tensi I tau...tapi takde la heavy sangat...cume since i dah lapo...so rase this is a very long journey hokey...

hokey...kami sbnnye reserve DESA ATHURIUM
Which is a strategic places la...in between tanah rata & brinchang
We took only less than 8 minutes to brinchang and 5 minutes to Tanah Rata...
very affordable...dan berbaloi2...dengan harga apartment RM250 per apartment...
Kami sewa 2 apartment and RM500...
Berbaloi gile la diwaktu cuti sekolah kan???
Apa yang best Apartment ni adalah...ianya lengkap dengan segala bagai barang dan keperluan harian
Contoh : dapur, kuali, periuk, pinggan, mangkuk, and so so on...

So kami berehat sehingga jam 5.00 ptg kat apartment tu...sebab abg2 driver semua berehat2 sampai mendodoikan mata...maklumlah...hujan renyai2...mmg best la kan untuk tido...

So pukul 5.30pgt...kami bersedia keluar menuju ke pasar malam brinchang..
Hokey...memang sojuk...memule cam rilek2...tapi since dah hujan...memang sejuk hokey..
Cume Emir si bujang gendut tu je tak mau pakai sweater langsung...gewam mama tau...

Pastu parking punye la payah giler...kami parking kat belakang hotel Rossa Passadena
(Its remind us about 3 years ago...hotel tu la kami stay during honeymun season...ecewah...)
Tengah feeling2 tetibe ada sorang budak menyelit kat tengah seat kete...
Cheh...terus tido kat arm rest...hadoi la anak mama...
Mama kene mendukung sampai kat P.malam brincahang...(fengsan mama)

Disebabkan kapasiti manusia yang ramai...I is takde mud untuk membeli ape2...just beli strawberi cokolat jek...sket jek...untuk makan2...pastu bersedia untuk blah dari tempat crowded tu menuju ke kedai makan...
My perut is sudah lapo okes...

Kami dinner kat tanah rata...okey la makan tom yam + nasi+telur+sayur+udang untuk dua set affordable untuk 15 orang berharga RM90++
So okey la kan....
Pastu kami pulang ke apartment dengan mengantuk...huahuahua

Malam tu..I is kene diarrhoe...muntah and cirit birit...
Kesejukan dah tak rase ape dah dek kerana sakit yang amat...
sampai pukul 6.30 pagi I still tak bleh bangun...
Hubby sediakan oat with milo...
semakin sakit perut ni...dan saya kuatkan diri akhirnya mandi dan okey la sikit rase...
Pagi tu just breakfast maggi jek,.since takde makanan lain...
Okey la buat alas perut...

Seawal jam 9 pagi kami dah check out and bergerak ke pasar tepi jalan and ke ladang teh..
Jammed boleh tahan jugak la...tapi layankan saje...
Kami park the car kat Equatorial and walk in ke pasar tepi jalan untuk buying some souvenir dan makanan...
Hokey mmg panas since matahari tegak...so angin jek yang sejuk hokey...cuaca tetap panas...

Mase tu perut dah lapar gak...dan mula tak larat..
Tapi kami meneruskan perjalanan ke Ladang Teh Boh...
Hokey sampai je kami kene mendaki anak2 tangga kecil untuk ke Tea factory & gallery...
Hokey...sampai je atas...I terus ke toilet and vomit agaun...(mengalahkan mak yong sungguh)
sbnnye perut dan badan tak bape nak sihat...tu yang tak larat...
Kejap je kamu kat sana and kami turun dengan gumbira (otak dah PK nak makan je)

Tapi...akhirnya kami makan lunch+dinner selewat 6.30ptg...di hentian sebelah simpang pulai...
Hokey...Macam nak fengsan dah..mata dah berpinar okey

Kami terus bergerak balik ke Johor and sampai dirumah jam 2.00pg...
ianya adalah percutian yang agak memenatkan...seriously...damn tired...
But happy to see mak yong2 happy je...

Hokey mak yong....next time mengidam la nak pg PARIS pulak....I suke je...hehehehehe








0 comments:

Post a Comment