#Outstation&BerJimBa????

#Outstation&BerJimBa????

Wah...tittle tak berhagak ....huhuhu...
Hokey2...meh I cite...
Last week suddenly I is kene pegi outstation kat ADTEC Shah Alam pada 12-14 Jun 2013...
Since dah few times refuse untuk pegi keje luar...so this time Saya pun berbesar hati untuk pegi (SANGAT OKEY)
Tapi dengan Syarat ye en. Bos : I nak bercuti pada 17Jun2013 ye en. Bos....Nak spend masa with my hubby yang I tinggalkan dirumah...

Saya decide untuk stay umah my brother yang dok kat nilai nun...since dok situ my son and my mum pun happy la sket kan...bley la main kat halaman rumah sambil kejar sikucing2 yang gebus itu...

Seawal 3.30pg saya bertolak dari Pontian....dengan sang arjuna Emir Ukasyah & my mum...
Giler tabah okey...I dahlah demam...so cube fikirkan...apekah perasaannye???okey sila abaikan
Drive non-stop sampai kat ayer keroh baru stop jap...dalam 5 minit je...beli air dan makanan (perut I is berkeroncong okeh)
Pastu continue driving sampai ke nilai...Tepat 6.30pg....sampai...so total perjalanan is 3 Jam
WHAT?????begitu lajus okey...eleh...takde la laju pon....cume jalan memang clear gile...maklumla pagi kan??
Si gendut pun bangun gak ...pastu tgk2 kete je katenye...sambil duduk dipangku nenek...(SUWEET)

Smapi dinilai...saya memang flat...tumbang jap...sebelum bangun semula untuk continue perjalanan ke ADTEC SHAH ALAM...
Percaya atau tak...I have no idea nak ke ADTEC SHAH ALAM...mane la pulak jalan nak ke sana???
tapi since ramai member disana sini...so roger saje kengkawan...
Finally berjaya...
TAPI..............................................................
Sebenanye  I is very doubt nak masuk simpang yang ada signboard ADTEC SHAH ALAM...

"Biar betik ada ADTEC dalam ni...ni kedai potong kete" hatiku berbisik...cheewah
Tapi gagahkan jua masuk jek simpang tu....

Masya Allah...kagum sungguh la...ade pulak ADTEC SHAH ALAM dalam tempat macam ni...
hokey...first imppression memang hampeh la kan...sib bek la tak berapa nak lama stay kat sana...
Jalan kota kemuning tu scary jugak la untuk org2 somel cam I ni...nervous okes...

2nd Day terjadi satu peristiwa yang agak menyedihkan jugak la...
Tayar sicomel Latio is pecah...so I terpaksa la mencari kedai yang available mencarikan special series tyre 205:17:50...
Begitu banyak kedai yang saya pegi akhirnya tak jumpa gak series tayar tu...yang ade pun YOKOHAMA...
mahal okey...sejibik jek RM470...oh no no no...
So terpaksala bertukar ke series 215:17:45.....
Dan terpaksa bertukar 2 bijik....so xpela...janji next time tak susah nak cari series yang sama kan....

So 3rd Day jek...awal sikit habis keje...and saya terus bergegas pick up my BFFFF...Shidot....kat stesen komuter Shah alam....
So pastu kami berjimba2 jap and best giler lepak lunching together...

Dan Paling Tak Sabar....nak jumpa....En. Boyfieeee saya the next day

************************************************************************
My boypren I datang!!!!! naik flight gitew....
Pastu emir mestila hover xcited to pick up ayah die....
Mane taknye kan...ayah datang naik flight....hehehehehe...
Pastu...emir tanya
"bila emir nak naik kapal ayu???"
hokey...tersodak mama...
Mama bagi senyuman paling mesra kemudiannya

Kami pastu terus menuju ke KLCC...untuk membawa si somel gendut ke AQUARIA
sampai2 je belum bukak pun AQUARIA tu...
Tapi disebabkan takmo berasak2...kami gerak je awal

Tepat 10.30pg Aquaria dibuka....yes....
My hubby beli tiket RM38/person (adult)
Tapi Emir FOC(less than 3 years)

So mulalah pengembaraan ke dalam Aquaria....
Emir quite enjoy tengok ikan2 and some other reptilia...
Sampai la satu tahap die penat nak jalan so mintak mama dukung....hehehehehe

Kami kuar dari Aquaria aroun jam 12tghari and terus menuju ke SOGO..hamboi

Kami ke SOGO just membeli baju emir jek...hehehehehe...
Dapatla 3 helai seluar dan 2 helai baju...
nant mama and ayah beli lagi ea cayang...

Pastu jek...kami pun pulang menuju ke Jalan yang benar...muahahaha...
Enjoy bersama bertiga...
SAYANG HUBBY & EMIR sangat2....



0 comments:

Post a Comment