Thursday, 25 July 2013

Gugu Gaga anak dah besar...

1:08 pm 2 Comments
Gugu Gaga anak dah besar...

My cayang

Alhamdulillah...Emir si bam bam dah berusia 2 tahun stgh...
ewah2 dak kecik ni semakin menjadi2 mulut die bukan main key poh...cam....cam...hmmm cam nenek die voley???(hahaha...sib bek mak x baca blog ni...kalo bace kompom kene debik)

Tapi mmg xbleh blah malam tadi...
Dahlah mama nak solat isyak...si emir bley plak cekak pinggang sambil geleng2 kepala dekat tepi katil..
Hadoi la anak...
Pastu siap cakap :

"Ni cape cepah2 ni? ish ish...malas betol nenek ni nak kemas"
Omak ko golak sakan nak oi...sib baik belum start solat...kalo dah...kompom batal...

hadoi...masa mama solat...die bleh plak mengemas sambil bebel2...
aku ni siap la berdoa supaya Allah bg aku khusyuk...
padahal nak gelak dengar pakcik key poh tu membebel...tak habis2 salahkan nenek x kemas mainan die
die yang sepah nak soh org kemas yek???hehehehe

Emir kene abuse...hahahaha
Sekarang sangat rapat ng ayah...suke sangat mama...
Kalo dulu awak dgn ayah cam anjing dan kucing...
sekarang dah kamceng dah
tapi kalo time jenjalan mengapakah tulang ini juga yang kamu suka untuk land wahai anak???
bulan2 puasa lagi kamu suka...
Tapi mama redha jek...sbb sayang kamu sangat2 juta2 melon

Ninja worriors...hahahaha
Tapi paling best masa last week...
kitorang pg JPO (fuh lama teringin ni. Thank U hubby comel bawak ke JPO)
pastu sampai jek sibuk nak tgk air pancut...okeyla sang ayah layan...
Then mama soh ayah masuk Timberland cari kasut raye ayah...
Si emir dah start wat muka tension gile dah...
Pastu die pun merengek nak susu...
Ok la...voley je...mama terus kuarkan beg susu and pangku emir susu
Sambil tu mata I is tgk je kat Carlo Rino berhampiran serta poney =)
Tapi sat g emir trus menjerit

"mama basah"
"nak baju baru"

la...bijaknye la hai anakku sorang...
mase pg td dah warn...this time ayah dgn mama punye turn shopping baju...sbb baju emir dah terlebih2 kot...
Baju raya 7 pasang okeh...hamek ko...
Ni baju 1st...melaram ok

Ni baju kedua lak...hamboi


Ni baju ketiga...ewah2


Ha...ni baju keempat...hehehe...lain2 x amek gambo
Nak  tau ape sebenarnye die buat???
Sambil2 minum die buka penutup botol...so tumpahlah susu sebnyaknye dibaju...
Pandai sungguh beralasan nak baju baru ek???
Mama ape lagi...terus panggil ayah and soh ayah jaga die sekejap sementara mama berlari ke Poney and grab je baju yang ada depan mata untuk emirkus...

Siap je tukar baju...die menjerit 
"Yeay...baju baru"

Okey...sibuk betul yang kat belakang nun
So ape perasaan anda???
harus la geram sambil cium2 budak bulat tu kan???hadoi anakku

Anak kecil pun suka baju baru kan...apatah lagi kanak2 tua...
wakakakaka

mama and ayah love u so much dear emir....

Monday, 22 July 2013

Macam2 perangai....

11:39 am 3 Comments
Macam2 perangai....

Hmm nak cite gak...nak cite gak kat sini...tentang perangai2 manusia...Mungkin termasuk diri sendiri kot...

memang la kan diri pun bukan sesempurna mana..hehehe (lempang diri sendiri)

Apa yang boleh saya usaha untuk diri sendiri adalah...
Jangan terima bulat2...study...buat sket research...buat sedikit pembacaan...
Memang mind kita akan terbuka...

Tapi ada sesetengah orang tak boleh nak berfikir secara positif. Malah mereka semakin marah bila kita menjadi positif...lawak tak pemikiran mereka???
Pemikiran bukan berdasarkan kepada tahap pendidikan ye kawan2..jgn missunderstanding...
Pemikiran yang positif akan menjadikan seseorang berjaya tau...tak percaya????
Sila buat lebih pembacaan ye...
Sebenarnye Sape2 je boleh berhujah...
dan kita kene hormat pendapat kawan2 kite....
Ada satu cerita....dimana satu issue yang kecil diperbesarkan dan diperdebat menjadi perdebatan serius dan mengundang kata2 yang agak kurang menyenangkan...


Issunye adalah Bonus raya...
Benda basic, normal...lumrah...
Manusia memang excited untuk mendapat sesuatu...lebih2 lagi berbentuk wang...
Malah ianya lebih bermakna bila dapat tatkala Hari Raya bakal menjelma...Tak Gitew???
Tak kisahlah sape pun yang memberi ....dan yang menerima pastinya akan menerima dengan hati terbuka dan penuh kesyukuran....

Pendapat ini bagus...ada sedikit pembacaan dan research...statement yang matang...namun analisa dan perbandingan belum dilakukan...Ianya memperlihatkan seperti kita sedang berada dalam zon selesa "confort zone" dan tidak akan menerima sebarang perubahan....
okey...bila sedikit komen diberi dari individu lain....nampaknya terdapat sedikit perubahan watak....
kematangan nampaknya semakin kelihatan penuh emosi, semua perkataan yang dikeluarkan adalah berdasarkan amarah dan ketidakpuashatian dalam diri...walhal tiada sebarang komen tegang yang dilemparkan padanya...Nampaknya manusia sekarang lebih bertindak mengikut emosi  =)


Bila emosi menguasai diri...terus kita alpa...dan khilaf dalam berkata-kata...
"Kena ingat sapa perantara kita dengan Allah"
Masya Allah....kita dengan Allah tiada perantara...hanya doa sebagai medium...
Janganlah terlalu taksub sehingga membuat perantara begitu...
Semoga Allah memberi hidayah kepada Beliau....


Hahaha....tak boleh positif dah...orang marah okey...
hehehe...biasa la tu...x smua org suka bila kita mnjadi positif
Diakhir zaman memang begitu....

Kesimpulannya...
Berfikir sebelum bercakap....
Ambil sesuatu komen sebagai sesuatu yang boleh memperbaiki diri....
Emosi...letaklah ketepi..
Wallahualam



Friday, 12 July 2013

# Cite 2-3 Minggu yang lalu

12:10 pm 1 Comments
# Cite 2-3 Minggu yang lalu


#24/6 ~27/6/2013
cite 2-3 minggu lepas pun tak sempat nak hupdate kan kan kan...
nampak x kebizian is melanda lately...
selepas a week saya balik dari Key El sebab berbengkel OBE di shah alam, saya dapat tugas baru...hmmm...kursus lagi...kat Hotel Selesa 
Kursus kali ni mmg besties giller...
lagi2 bile si instructor best dan cun walaupun dah berusia...so I is adore ok
I am so xcited everyday dalam class tu sbb ianya mengubah saya menjadi POSITIF tahap dewa...muahaha
Nak tengok instructor I???
okey...sat g saye upload ea...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-




see???yang berbaju orange tu age die almost 50...and yang green color tu lak almost 52...
Tapi bile diorang wat physical fittness test....
Kalah orang yang age under 30 okey...(nope include me...I am the one who is pass the fitness test ok)

______________________________________________________


#28/6/2013:
Habis kursus tu hari khamis...so jumaat naik keje...settle down kije yang menimbun atas meja disambung lak dengan good news...iaitu...my contact hour is the highers one...its 21...yeay!!! its great...Its just a challenge to me...hopefully bleh la penuhi semua tanggungjawab tu dengan senyuman ....
Bila kite positif...semua yang ada disekeliling kita Insya Allah akan dipermudahkan...Amin

______________________________________________________


#29/06/2013:
Pagi sabtu seawal pagi dah bersiap untuk bergerak ke KL...ada 2 reason nape saya ke KL

1. Wajib attend and buat presentation untuk conference (NCET 2013) will be held kat Setia Alam Convention Centre on 1 & 2 July 2013
2. Harus/sunat menyokong JDT dalam perlawanan akhir piala FA melawan Kelate...
3. Ziarah new baby abg Im dan kak Jun...very the xcited okey

Mane dulu nak cite??? oh wajiblah yang awal diawalkan kan???
Hokey kami bergerak dari Pontian about pukul 9 pg...so sampai ke rumah Aca di nilai around 12.30tghr
So...kami just lunch and tinggalkan sigendut somel together with nenek & mak yanti (maid aca)...
Kami bergegas ke bukit Jalil...
Kami parking kat Stesen LRT Sri Petaling dengan harapan senang nak kuar (of course la kan)
So kami pun bergegas naik train lrt ke Bukit Jalil and menuju ke Pintu Biru seperti yang dijanjikan dengan zahir...
Oh...we olls tak masuk melalui pintu biasa ye...we olls is special guest...so masuk pintu belakang yang aman damai...
Untuk sampai dipintu aman damai...kami kene melalui ribuan fans kelantan dan JDT...
Since gate bagi fans kelantan closed to stesen LRT...haruslah kami melalui kawasan mereka dulu
Mmg havoc diorang ni...meriah sakan...siap panjat2 pagar...dan yang best mase kitorang lalu ...pagar dah pecah and diorang masuk dengan bahagianye...
I is baru jek nak kuarkan phone amek gambo (bukti kot...)hehe tapi hubby cepat2 tarik tangan
"dah, cepat jalan...kang org rempuh satu hal"
"oh..ok..." (duck face)

So...the best part untuk perlawanan ini adalah JDT punye fans...including B.O.S is the best...
Tak menang mainan takpe...tapi menang sorak dan jadikan new phenomena dalam arena bola sepak Malaysia...since tahun 2000 lagi mmg arena bola sepak Malaysia dah tak meriah...
Tapi semenjak TMJ memainkan peranan...yes...come back kepada kemeriahan arena bola sepak Malaysia
Kami tak join lagu dan sorakan...we just enjoying the momment and really proud to be JOHORIAN....

semangat gitew...kih kiih kih

______________________________________________________


#30/06/2013
Kami ada misi harini...iaitu menuju ke alamanda seawal jam 10 pagi untuk beli hadiah baby sameeha...
Shomel tau baby abg im dan kak jun...
nak tengok gambo baby tak???
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ha...ni la baby tu...
Nama die NURUL SAMEEHA...
Somel...tapi ala2 K-Pop la...
hik hik
congrate to both of you
______________________________________________________


# 1/7/2013

NCET presentation...
Okey...I is mmg nervous giller...since KJ dah bagitau awal2 my paper is selected ...sebagai one of  5 best paper...so kene la present bagus2...tapi dah lama ok tak attend conference camni...so tahap kenervousan is 200% la...
Since my part punye presentation atound 2pm...I am so kalut...makan pun ala kadar...sebab tak selera (cheh...padahal semua benda dibelasah kot)
Memang the worse giller la presentation kali ni...since ntah hape2 cakap...laju lak tu...mmg best...muahahahaha...
Eh??/x sampai 15 minutes dah habis...gud job ayu...mmg kalut benor nampaknye...
xmo amek gambo time tu...
sebab somot ok

ni je gambo ade. Bergambo dengan TPL saye...sbb baju kami is lebih kurang gitew...hahahahahha

okey la...penat nak bebel...next time kite cite lagi ea...

Bye2

Thursday, 11 July 2013

Follow Us @soratemplates