Gugu Gaga anak dah besar...

Gugu Gaga anak dah besar...

My cayang

Alhamdulillah...Emir si bam bam dah berusia 2 tahun stgh...
ewah2 dak kecik ni semakin menjadi2 mulut die bukan main key poh...cam....cam...hmmm cam nenek die voley???(hahaha...sib bek mak x baca blog ni...kalo bace kompom kene debik)

Tapi mmg xbleh blah malam tadi...
Dahlah mama nak solat isyak...si emir bley plak cekak pinggang sambil geleng2 kepala dekat tepi katil..
Hadoi la anak...
Pastu siap cakap :

"Ni cape cepah2 ni? ish ish...malas betol nenek ni nak kemas"
Omak ko golak sakan nak oi...sib baik belum start solat...kalo dah...kompom batal...

hadoi...masa mama solat...die bleh plak mengemas sambil bebel2...
aku ni siap la berdoa supaya Allah bg aku khusyuk...
padahal nak gelak dengar pakcik key poh tu membebel...tak habis2 salahkan nenek x kemas mainan die
die yang sepah nak soh org kemas yek???hehehehe

Emir kene abuse...hahahaha
Sekarang sangat rapat ng ayah...suke sangat mama...
Kalo dulu awak dgn ayah cam anjing dan kucing...
sekarang dah kamceng dah
tapi kalo time jenjalan mengapakah tulang ini juga yang kamu suka untuk land wahai anak???
bulan2 puasa lagi kamu suka...
Tapi mama redha jek...sbb sayang kamu sangat2 juta2 melon

Ninja worriors...hahahaha
Tapi paling best masa last week...
kitorang pg JPO (fuh lama teringin ni. Thank U hubby comel bawak ke JPO)
pastu sampai jek sibuk nak tgk air pancut...okeyla sang ayah layan...
Then mama soh ayah masuk Timberland cari kasut raye ayah...
Si emir dah start wat muka tension gile dah...
Pastu die pun merengek nak susu...
Ok la...voley je...mama terus kuarkan beg susu and pangku emir susu
Sambil tu mata I is tgk je kat Carlo Rino berhampiran serta poney =)
Tapi sat g emir trus menjerit

"mama basah"
"nak baju baru"

la...bijaknye la hai anakku sorang...
mase pg td dah warn...this time ayah dgn mama punye turn shopping baju...sbb baju emir dah terlebih2 kot...
Baju raya 7 pasang okeh...hamek ko...
Ni baju 1st...melaram ok

Ni baju kedua lak...hamboi


Ni baju ketiga...ewah2


Ha...ni baju keempat...hehehe...lain2 x amek gambo
Nak  tau ape sebenarnye die buat???
Sambil2 minum die buka penutup botol...so tumpahlah susu sebnyaknye dibaju...
Pandai sungguh beralasan nak baju baru ek???
Mama ape lagi...terus panggil ayah and soh ayah jaga die sekejap sementara mama berlari ke Poney and grab je baju yang ada depan mata untuk emirkus...

Siap je tukar baju...die menjerit 
"Yeay...baju baru"

Okey...sibuk betul yang kat belakang nun
So ape perasaan anda???
harus la geram sambil cium2 budak bulat tu kan???hadoi anakku

Anak kecil pun suka baju baru kan...apatah lagi kanak2 tua...
wakakakaka

mama and ayah love u so much dear emir....

2 comments:

ct_aidahw said...

mama emir nak adek...hwaaaa

ayza ukashah... said...

banyak la ko mekda...hahahaha

Post a Comment