Puasa, Raya & student saye!!!!

Puasa, Raya & student saye!!!!

Hai U olls...
Lame giller tak hupdate blog ni...
Bukan la malas...tapi memang busy yang amat...
Kelas full isnin-jumaat...
Kadang2 Hari Jumaat ade kawan2 opis yang tak jumpa saya langsung dek kerana kelas seharian.
hahahaha...

Ada few kwn2 tanya...especially yang bukan dalam bidang education ni...
"macamana ye mengajar dalam bulan2 puasa...tak penat ke???"
haish...tu soalan klise tu...
hahaha

Banyak giler dugaan kot...
Tapi yang bestnye student ni memang sangat menghiburkan...
Kadang2...baik2 tgh letih tahap nak fengsan pun bleh gelak...
ni nak raya pun siap hamek gambo bagai...
siap gegor2...hahahahah

Kelas ni sem 1....lawak sungguh diorang ni...hehehehe

Tapi...ada jugak 1 kelas yang agak mencabar kesabaran...
Kalo kelas yang ni saya banyak berdiam dan lebih banyak memendam rase (ayat poyo ni sila abaikan) muahaha

Ramdhan kali ni  saya agak energetic...
mau tak energetic...
Bangun 4.30 pagi...siapkan sahur...makan laju2 kemudian saya terus tdo (gile sayang mata kot)
Dapat lelap 45 minit pun dah cukup Alhamdulillah...hehehe
Pastu siap2 gi keje...
Tapi memang sangat haru,...setiap hari sangat  menyesakkan mata saya...
kekadang memang terhoyong hayang...
dan kadang2 saya mengantuk tak menahan sangat...sampai kat parking opis terus tdo...
Giler sungguh kan...letih nyah!!!

Balik umah pun terus siap2 masak...kadang2 maklong dan pak long masak dah...hehehehe 
Seronok gak tu....kurang sikit kepenatan badan
Emir pun dah besar sikit...so enjoy sangat ramadhan ni...

Hari raya...
Persiapan raya mestilah hanya untuk sang anak...
meriah sungguh..baju die je sorang 8 pasang...ha hamek ko...
tapi tiap kali sopping bj ayah dengan mama, pastinye si emir ukasyah tu melalak2...macam2 le perangai die buat...
Tapi bile sopping baju die...ewah2...meriahnye la anak...hahahahah
Happy to be mum...
Luv u So much emir and hubby =)



0 comments:

Post a Comment