Riang Ria Hari Raya!!!! Episode #1

Riang Ria Hari Raya!!!!

Hai U olls...I adalah baru jek naik koje...
Hmm pagi2 memang berbelah bagi nak pg keje...feeling nak sambung cuti membuak2...sib baik fikir nak cuti masa hubby operation nextweek...kalo x...memang I dah sambung coti u Olls...muahaha

Harini memang mood sedang maximum nak cecite tentang hari raya tahun 2013...
Ape yang bestnye tahun ni is...Hari raya jatuh pada 8 Ogos 2013 bersamaan dengan sehari selepas BESDAY saya...
Ada yang menarik ke???oh...tu akan diceritakan dientry lain ye kawan2...

Punye la tak best tahun ni...raya jatuh pada hari Khamis...maka...waktu nak beraya agak tergantung ok...tensi I...Banyak rumah terpaksa skip and buat2 tak nampak...hehehe...dek kerana limited time...
Cuti sebelum raya adalah lebih lama dari selepas raya...maka...memang la meriah sebelum raya tu...

Malam raya biasa la kat rumah I memang le dipenuhi dengan suara riuh rendah anak2...(anak2 sedara termasuk anak I ok) 
main game and bergumbira saje bebudak ni...
Diorang tu kalo malam raya mmg le paling suke main bunga api...
Tetapi anakku adqalah sangat penakot okey...
dengar bunyik mercun je nangis...
Oh my Emir...

Emir sicomel

Try new kopiah...hahaha

Ha...ni je la aktiviti korang kan???

Ni baru nak mula men bunga api
Seawal 6.30 pagi masing2 dah bangun...oh...kecuali si Emir...
sibuk sayangkan matanya....
Bile dikejut...semakin die kejam2kan mata...hahaha...somel...geget kang...
Maka mama pun dukung and bawak turun...
Bile tgk semua org dah bersiap2 pakai baju cantek2...baru die nak mandi...
Hehehe...anak...hai anak
Ni anak beranak...yang kanan sekali tu si ayah ye...

Cik Ijal and akmal

Ha...ni akmal join the club

Si adik beradik...akmal dan aqil =)

Emir with abg amirul kesayangan

wah...bersantai bujang b erdua ni kat bean bag

Ayah dan anak bujangnye

Hey...abg2 saya...mane adik bongsu kamu???kejam ok gambo x ajak...sentap adik...

Anak dara dan mak dara

Me and anak bujang...eh gedik tau gaya ni


Eh...nenek dan mama emir =)

Selepas semua orang balik dari solat...kami pun bersalaman dan bergambo2...
hehehe...mehlah layan gambo lagi jom...ni kat umah mak saya ok...umah in law...jap g kite cite ea...
Ha...ni waktu bersalaman
Paling best waktu bersalaman mmg la semua sedih2...tapi paling lawak...Emir yang nangis tak sudah2...sedih sangat tgk mama die sedih...hahahahhahaha
Oh yang ni sedang queue untuk bersalaman dengan nenek
Keluarga Pak Long
Dari kiri : Harith, Ajan,Kak Gie, Hazerina, Amalia, Irsalina 

Keluarga Cik Ijal
Dari Kiri: Aca,Kak Nim,Amirul,Ilham,Yaya

Keluarga Cik Ami
Dari Kiri: K. Yanti, Ami, Aqil, Akmal
Keluarga bahagia saya!!!
Dari kiri : Zaki Hubby,Emir gudut somel dan mama

Cucu2 nenek yang pelbagai ragam

Cucu2 dan nenek

Menantu2....hahahaha...eh yang hujung kanan tu anak ye
Anak2 Dahlan with mum


Keluarga Besar kami...
Dari kiri : Emir, zaki hubby, Amrul, Ilham, Ajan, Aqil, Ami, Harith, Aca
Dari kiri tengah : Me, Rina,Mum..,Kak Yant, Kak G, Lia, KAk Nim
Dari kiri Bawah: Yaya, Isha

Selepas makan....kami anak beranak pun bergerak ke rumah my In-Law...
Kat Umah In-Law saya lagi meriah...keluarga besar tu...semua pun ada disana..complete...
Bile sampai je...memang riuh dengan gelak ketawa...lagi2 bile ada si Adi...Zarith...
Eh...silap...tahun ni yang takde Rae...Rae turn in-Law die...
Seriously meriah dan seronok...
Keluarga hubby mmg sangat happening...lawak gile,...asyik gelak je...
Sampai turn bersalam2an pun memang menyedihkan...
Tapi bezanya...dengan keluarga saya...
Keluarga hubby masih ada mak dan bapak...
Kesedihan saya dikeluarga saya memang lebih sebab abah dah takde...
nampak kosong berbanding keluarga hubby...
Tapi keluarga hubby memang meriah =)

Sessi bersalaman

Sedih Ok
Family abg Im
Dari kiri : Kinah,kak Chik,abg im,kak jun,baby mia,hanifah,gujik
Family Wandy:
Dari kiri: Lina, wafi, wandy, fahim

Big Family
Dari kiri atas : Kinah, Adah,Jana,Zarith, mak han,naha,iman, gujik, abg Im, kak Jun, baby mia
Duduk Tengah: Zaki hubby, me, kak nana, baby harriz,mak,bapak,iqbal, abg din,kak long,abg lim, kak emah
Duduk bawah: Izham,hanifah, kak Cik, Pak yang, emir syg,wandy,wafi,lina dan fahim...
Tamatlah sudah cite raya pertama....nak tau lebih lanjut...ada next episode...hahahhaa







0 comments:

Post a Comment