Jauh DiSudut Hati....

Jauh DiSudut Hati....

Hai...lama tak hupdate belog ek???busy gilo lately...
Harini sempat2kan gak...sementara harini bebudak sibuk dengan proposal final pojek kan???

Anyway semalam kami sibuk menguruskan rumah MIL sempena majlis perkahwinan SIL pada 27 Okt ni...
So kami mengemas segala mak nenek barang2 dan sebahagiannya adalah jadi makanan sang api...

Tengah2 kemas tetibe terjumpa sebuah kotak...of course la milik sang hubby...
Macam2 ada...mostly barang2 dan kad2 dan surat2 pemberian dari saye le =)
(okey...sangat la bermunge2 my hati ok)
Then tetibe ternampak kad bersampul purple...
That's not mine...saya kurang gemar kaler purple so mstila bukan saye yang bagi...
cepat2 bukak dan baca...

Ok...ayat biasa je tapi ...tapi...tapi...jauh kat sudut hati ni...rase cam terkecik hati pulak...haishhhh
Padahal tu cite sebelum...sebelum dan sebelum kami berdua ditemukan....
(dari kecik mmg selalu bertemu...tapi kalo bertemu dah macam anjing ng kucing)
Dan sebuah diary...
Hubby dah cakap jangan baca...tapi bile mak han kemas2...buku2 bertaburan dan diary tu jatuh dan terbuka...in front of me...so ape lagi...nak tak nak terpaksa baca walaopun xnak..
Again...rase cam kene lempang laju2 je rase...
Tapi muka is maintain je la...sebab kat umah MIL kan...tapi nape tah sedih betol...
Tapi itu sebelum dan sebelum dan sebelum la...lagi mau kecoh kan???
Tapi hati wanita katenye kan...mudah tersentuh kot...
Padahal kalo orang tgk muka aku ni kan mesti cam tak caya aku leh sentap camtu kan???
Tapi im still woman ...ada gak feeling ni....

Kesian hubby...x bersalah pun...nape la saye ade rasa sedih camtu kat dalam hati kan...
tu cite dulu...cite lama...cite sebelum dan sebelum...tapi masih disimpan...
dan hubby masih nak simpan buat kenangan ke???
nape????xyahla...xyahla saya x suke...saya x suke rase camtu... =(
Biarlah dibuang semua kenangan tu...sebab saya tak simpan walau satu pun kenangan lama...
walau pun satu tak pernah ada lagi......
Itu je penyebab hati ni mengecil...hehehe...tapi saya tak show pun kat hubby...
biarlah....biar je...

ok la...xmo cite dah...sedih pulak...xmo2...xmo2...
BYE!!!

2 comments:

eddy said...

weih mokcik relek r...ingatkan diri aku n diri ko n diri semua2 orang bahawasanya semua di sekeliling kita bukan hak kita, kira mcm sewa gitu la, readykn diri untuk barang sewaan kita di ambil oleh tuan yang sebenarnya, dari situ kita tidak akan merasa terlalu tertekan akibat kehilangan atau apa2 saja yang berlaku...tu baru jumpa surat lame tahun sebelum masihi..bayangkan kalau terjumpa yang terlates skit...hihihi papepun i know ur mr right, i know him better n he is more better than u ever know...hihihi..chill haa..

ayza ukashah... said...

Haha.aku ok je.mane ada pape.biase la 2.sentap sket.2mint pas2 kembali normal.pnh pulak aku sentap makan jam kn.tp nama pn pmpuan.kayu mane pn,mst hati ada trkucil gak weh.cume ada la kaedahnye nk positifkn diri.brsyukur 2 pntg

Post a Comment