The Sayuti's New member's

The Sayuti's New member's

Last week kami baru menerima new member's in our big family...

Adik perempuan suami I is mendirikan rumah tangga...

Kami telah membuat persediaan seawal sebulan yang lalu...every weekend kami spend up time untuk membuat persediaan supaya majlis kelihatan sempurna...
Cat rumah, ukar tikar getah, binaan pangkin....wah pelbagai2 lagi...
dan setiap minggu juga macam2 resepi telah dipelbagaikan...hehehehe
Lagi2 bila si WANDY ade...huhu...asyik mintak asam pedas je kejenye...cheh...

Ha...tgk la si wandy tu...berlakon jek lebih tu

Ye...haswandy...teruskan lakonan...maktok sedang monitor

Nampak x???hampir siap kan???usaha tangga kejayaan

Dah settle semua tu maka edaran kad pun bermula...tapi sebelum tu dah macam kilang melipat kad dah...hahahahaha

Jenuh ok...lipat kad....emir tolong mama...rajinnyeee
Maka hari yang ditunggu2 pun tiba...
A day before kami semua tak dapat cui...maka kami pun amek half day (gomen takde half day pun...aku yang buat sendiri...org kate "kite buat die kan" hahaha)
So balik je saya terus bersiap kerumah mak mertua dan siap2kan ape yang patot....
Pukul 12 malam kami pun berangkat pulang...

Seawal 7pg kami dah ke pasar ikan untuk membeli ikan dan sayur untuk majlis akad nikah petang sabtu tu...
Saya bertugas untuk memasak sambal udang ...wah...pedas gile lada die...mahap ye para tetamu...i'm purposely to do that...hahahahahhaha
Selepas asar...majlis akad nikah bermula...eh lambat la...kul 5.30ptg br start...
selesai akad nikah je, hujan rahmat turun dengan lebatnye....

Hamek ko...menegemas la dalam hujan...sabo jek mak !!!
Ha...ni la adik ipar I...santek kan???

Wandy, anak ko enterprem lebey
Malam tu adalah majlis khatam Quran...I is agak flat malam tu...kalo otromen tu dah ada sign merah kat tengah2 dada "bib bib bib bib" menandakan energy going down....hehehehe
Tapi sempat settlekan untuk makanan tetamu yang datang majlis khatam Quran...
Pas jek settle...hubby antoo balik...penat giler okes...
huhu...kaki pun dah cramp...malam tu lumur minyak panas...pg bgn tido Alhamdulillah...getting better...

So hari yang dinanti adalah tiba...Majlis bermula...Alhamdulillah semua berjalan dengan smooth...
Pukul 2.30 ptg majlis persandingan dijalankan...dalam hujan lebat...
Hujan rahmat lagi =)

My suweet mama with abg jik

Pengantin in pink!!

Again in pink

Our family...ni 2 keluarga je ni

Ini seperti diatas
Tepat jam 5.30ptg...majlis pun selesai...Alhamdulillah

Tahniah buat Farhan dan Naharia...
Selamat mengharungi bahtera rumahtangga....semoga Allah merahmati dan memberi kebhagaiaan dunia akhirat kepada kalian...
Tahniah juga kepada the Sayuti's...for ur excellent performance sepanjang majlis, sebelum dan selepas...

ADIOSSSS

3 comments:

eddy said...

sila perhatikan gambar pertama dan kedua, anda akan dapat melihat satu lembaga sedang berselindung di celahan longgokan kasut dan kain, kalau kita dapat mentafsir gambar ini kemungkinan maktok sedang menghalau saka yang cuba untuk menukar bentuk menjadi penunggu pintu masuk dapur..sangat menyeramkan...

ayza ukashah... said...

ko tgk gaye ko berlakon...pergh...mantop....Fahim, jgn ikot lakonan abah ea

kakak dari jepun said...

tengok gambo mengecat tu i thought kaler yg dicat is pink. bila dah siap baru perasan yg sebaliknya,

Post a Comment