Percutian Ke melaka???Awesomeee

Percutian Ke melaka???Awesomeee

Hai U olls...last week kitorang pg percutian tahunan our small family (mama,emir & ayah) ke...Melaka....a
Saje nak bawak si gendut comel tu happy2...
And yes he appreciated it much...
Sempena cuti hari keputeraan Sultan johor maka jumaat 22 nov 2013 tu cuti...
Maka kami pun bergerak ke melaka around jam 10.00pg camtu dan sampai kemelaka dalam pukul 12.30 tghari...sampai je kami trus menuju ke menara taming sari...Best la...org tak ramai...

Fees untuk naik taming sari adalah:

Adult : RM20 (without Mykad)
RM 10 (with Mykad)

Kid: RM10 (without Mykid)
RM 5 (with Mykid)

So untuk kami bertiga total fees adalah RM25...Tunai...

Jom layan gambar atas taming sari ea...
Ha..ni dataran pahlawan dari atas taming sari

Ni pandangan laut dari Taming sari gak

Nampak cam mainan ek???hehehehe bahtera ni kitorang g gak



Budak excited...hehehe

Lawo jek pandangan dari atas

Suke la dak kecik ni

Mintak mama dukung nak tengok beco2 kate die

Pemandangan indah

Orang nak amek gambo die sibuk tunjuk2...



Peace Yawww

Hahahahaha

Macam comel jek...macam comel jek

Sukenye die...suke  sangat
Pas jek turun dari taming sari kami berjalan kaki menuju ke bahtera....
Half way si somel mintak dukung...
Pengsan mama...
hahahaha
Pastu kami terus jek naik bahtera...hehehhe
Tetibe ada budak tercincin

"Mama...basah ni..."
alahaia anak mama

"sowi ma..."
heheheh...its ok sayang

Meh layan gambar lagi
wah...xcited dak kecik ni tgk bahtera besau ni

We are here!!!


"ayah...lampak kami x?"

Naik tangga ni...

Muzium Samudera

"Ma...tgk patung tu"...mama lak sibuk begambo..hehe 
Peace!!!

Eh...cane nak wat peace ek???

Anak mama yang somel

Sayang mama with mama

"manyaknye kapal"


Hang tuah dengan mama and emir...ayah jangan jeles ea

anak sape la ni

Mama with adik...adik watpe tu 
sayang anak mama

besarnyeeeeeeeeeeee



Pastu terus sopping2 sket kat kompleks dekat depan bahtera tu...
sambil tu kami lunching skali
Emir sambil makan nampak naju tergantung2...terus je die tumpahkan air milo and mintak baju baru
Brilliant one anak mama ni la

Pas je sopping2 sket kami terus amek gambo kat replika2 yang ada kat area dekat2 dataran pahlawan tu...
Hajat dihati nak naik A famosa...
tapi bile PK emir mintak dukung...adoi...surrender mama..hahaha

Emir dan kereta lembu


Thomas and emir

Thomas and friend

Kapal Terbang with mama

Kapal terbang lagi...

Ma...ni ape ni ma???ma...si becok mama ni 
sayang budak bucuk mama

Kemudian kami terus menuju ke Tanjung Bidara Beach Resort...
Lepas check in...kami pun pg dinner kat pekan tanjung bidara kot nama pekan tu...

Esok paginye....seawal pagi dah sibuk ke tepi laut...hahhahaha
best jek...rase fresh...pastu trus masuk swimming pool
berjalan dipersisir pantai

mama,emir,ayah

sayang mama emir ayah

mari menulis di pasir

nak teropong

mama ajar pakai teropong

Teropong kapal layut katenye

canteknyeeeeeee

 Thank You dear hubby...sabo je melayan karenah kami...
Love u juta2 sangat...

0 comments:

Post a Comment