Emir Ukasyah VS Upin Ipin

Emir Ukasyah VS Upin Ipin 

" Hai...saya Upin...ini adik saya Ipin..."


Ha...biasa x dengar ayat ni???kalo mak ayah yang selalu melayan anak...confirm hafal ayat ni...
Paling best siap boleh hafal dialog upin ipin...hahahaha
Tu aku le tu...melayan si anak kecil bernama Emir Ukasyah...
Memang mama dah naik hafal dah cerita upin ipin ni...

Tapi bagus gak cerita upin ipin instead of boboi boy...
sebab moral of the story upin ipin tu lebih bagus dari boboi boy dan wording atau bahasa yang digunakan lebih manners berbanding boboi boy...
(ni bukan bermaksud aku boikot cite boboi boy...tapi bahasanya agak kurang mulia...hehhe ..ayat xbleh blah)

One of my lappy telah diserahkan kepada sibolat...so...kejenye adalah tgk cite upin ipin yang mama dah download dengan bahagianya....
Tapi sibudak bolat ni sbnanye penakut...bila ada scene yang agak2 seram...mula la die menyorok belakang mama, nenek atau ayah...very the memalukan la emir...
Lagi2 bile 'kak Ros' yang kuar...marah upin ipin...
Maka emir yang lari dulu...wakakaka...comot punye budak...

Banyak juga perkataan yang unpredictable....rupanya die belajar dari upin ipin...hahahahaha
Haritu kami follow ayah pg futsal,....mama layan phone...tetibe terdengar...

"ayam madu... ayam madu...2 singgit...2 singgit.."
macam kenal suara tu...
La...suara anak aku rupanya...sambil berdiri depan pintu...hahahaha...
semua orang dok gelakkan die...
Mail sungguh la awak ni emir...
gewam mama...

Sekali sekala layan upin ipin dengan anak...best gak tau...hehehehe..
anak mesti hati berbunga2 bila si mama atau ayah join die tgk cite...
cubelah kengkawan...




Sekarang pun Emir sibuk nak pg skolah...die kata cam Upin Ipin pg skolah...cam best kan...hehehehe




Emir pun sekarang dah rajin tolong mama...tapi macam2 la  ditolongnya...mama bersabar la nampaknye...hehehehe

Love u upin ipin mama...Emir Ukasyah...










0 comments:

Post a Comment