Supprise!!!!! tak berapa menjadi

Supprise!!!!! tak berapa menjadi

Ni la beday kek Tahun ni...

24hb december lepas adalah merupakan beday encik suami saya yang ke 29...(eh mudanya beliau...)hahaha
so..we both bercuti...yeay!!!!!
Here we GO!!!
Seawal pagi dah kuar rumah dan bersiap2 nak g jenjalan...
si gendut montel tu of course la gumbira yang teramat sangat kan...
so pas bekpes kami pun bergegas munuju ke tesco kulai...hahaha tesco je???nak sopping ke hape???
hehehe saje jek tengok2 kat situ...jap je pun...pastu kami menuju ke JUSCO Kulai...

Sampai2 je...trus naik tingkat 1...eh???ada pulak KIDZONE...so harusla...emir mengetik2 nak main kat situ...murah je masuk...RM10 bleh main sampai lebam...bleh kuar masuk sesuke hati...
Sejam lebih gak die main...(eh ni bday sape sbnnye ni???)
Budak tecik ni suke sangat kat sini

Pastu kami terus ukur bangunan JUSCO tu la...eh??ada tempat free wifi la...
so ape lagi...sang suami harusla stop...(aik???sayang data plan la tu)
Pastu I is lapo...and trus turun jap sambil beli sushi...
sambil tu talipon la team2 untuk supprise party malam ni...
antaranya adalah iman (anak sedara hubby.memegang watak sebagai pengambil kek dan pembeli basikal) , Muzafil (Anak sedara ku memegang watak sebagai pengorder di kemangi dan setup tempat) dan abg eman (abg hubby saya. memegang watak sebagai penjemput team futsal untuk beday party tu)
hehehehehe...

PLAN A: Kami makan ber3...tetibe semua datang bawak kek and nyanyi..(so sweet)
tapi kalo xjadi ada plan B
PLAN B: kalo dah terlambat sampai2 jek duduk sambil tunggu order...tetibe diorang datang sambil bawak kek and nyanyi2 (so xyah bayar makan 2 kali...hahaha bijak)

Pukul 6ptg trus balik rumah..hubby cam pelik jek saya tak sibuk nak makan...padahal perut i is dah bermunyik2 cam hape tah...

Hubby: ermm kita x makan ke?
me: makan la...mama belanja...kan beday awak...
Hubby: katne?
me:Kemangi..
Hubby: oh...okay

(ok...trus stop perbualan dan masuk rumah)
Then hubby pun terus la tgk cite...cite "the itallian job"...
saya dah deal ng bebudak ni...pukul 8 dah sampai kat kemangi...
Tapi bleh pulak pukul 8 baru hubby nak siap2...mata masih lagi kat TV...
hadoi la suamiku...

PLAN B berlangsung...sebab dah lambat...
so harap bebudak ni tak muncul awal...
Sampai je kat Kemangi tetiba....takde seat...
Ok fine!!!memang best...
bebudak ni datang tak serentak...okla takpe...

Bila dah tak berapa nak menjadi...terus je ajak hubby pg seat yang dah book and trus jek bukak kek...
Tak lama pastu semua dah sampai and lagu happy birthday pun bergema...
memang best....
semua pengunjung kemangi tu pun dok sama2 pandang dan nyanyi...hehehe...suweet...
Thank U guys for coming...really appreciated it

Then pas makan jek....hubby kuar kedai and Iman bawak basikal bagi kat hubby...
Ha ni la beskal tu...yang bakul kuning tu bukan ye...
Hubby pun balik bawak beskal...(hamek ko berpeluh2 gajah...hahahaha)

Ape pun dear...i'm happy to make u happy...
semoga setiap tahun saya dapat buat something yang menggembirakan untuk awak
Happy birthday dear...
I love u so much

2 comments:

Mar Mansor said...

wah..bukan main lagi ye buat suprise untuk en.suami..
saya..bagi kek & masak sedap2 je la paling2 pon..kang bajet setahun larik..

ayza ukashah... said...

Hehe.sbnanye ni la 1st time sepanjg perkahwinan dan brkawan.sblm ni kek pn buat sndiri.x menjadi pn hidang gak.kononnya air tgn kn.hehe.tp yg past,stiap supprise sy jrg menjadi.huhu

Post a Comment