Tuesday, 21 January 2014

Kami Ber'Gather' lagi...wah!!!Happynye!!!

4:41 pm 0 Comments
Kami Ber'Gather' lagi...wah!!!Happynye!!!

Last week Dahlan's Family ber'gather2' again...This time were more enjoyable sbb semuanya dapat berkumpul bersama...(lengkap okay)
Memandangkan hari jumaat adalah hari cuti Thaipusam last week, so hubby pun x keje...so pagi tu kami accompanying hubby cyling kat JB...sampai pukul 12tghr...
emir with ayah
Then kami terus menuju kerumah maklong (ajan & Kak G) for having a lunch together....memang best la kan...sampai2 je tinggal makan...
So petang tu we decided untuk melawat2 Danga Bay dan Nusajaya ...just for gather bersama. Sampai di Danga Bay kelihatan x begitu menarik sangat...macam baru nak upgrade few places la...so kami terus je menuju puncak ke Nusajaya....
Sampai je Nusajaya...amek2 gambar area blakang dataran nusajaya....Then kami terus menuju ke pearl harbour area....hmmm best je...tempatnye cantek...
Ok je la ...layan la gambo...
Cik anim with akmal

Our family members

Enjoying!!!


MR smart...Aqil

Loving couple

mum and daughter

hehe...2 gambar lain cite

comeynye nenenk

Nenek dan cucu2

we are cousin

mother and daughter

eh...sibulat sape ni...???

lovingnye

nenek dan cucu yang comot

eh??dah comel dah

akmal safiy

Then...pastu kami terus menuju ke Restauran Yeo's yang berada kat Tanjung pelepas...
makan dengan heaven, tapi x berapa nak sedp pun...Tapi yang pasti enjoy to be together...


Lia yang suke school
Ha...bukak FB la tu
makan2

Makan lagi

Makan jugak

Makan dan makan

makan tanpa henti

mim alif kaf alif nun

yang ni je sedap

Kalo arwah abah ada lagi...mesti abah happy to see all this...miss u abah...
(sedihlah...)

Thursday, 9 January 2014

Ni wakenababe ke hape????hehehe

10:44 am 0 Comments
Ni wakenababe ke hape????hehehe

Semalam bersamaan 8/1/2014 merupakan hari yang boring pada awalnye...
mood start pagi tu tak berapa nak best sangat...
(majuk dengan en. suami malam tu...hahaha)
Rupanya terbawak2 sampai ke petang...
Seharian kerja adalah sangat busy dengan CQI, lesson Plan, KEWPA 7, setup lab yang tak siap2....pastu I try my best to settle down satu2....

1st : settle down CQI ...tetibe anto kat bos...kene kira balik...kene buat satu per satu....oergh...rasa nak balik tdo la....lagi2 bila ada suara2 annoying yang menjerit2 bila happy die dah siap...terpsycho okey....
kekadang rase nak halau je kuar opis...hahahhaha...jahat gile perangai....(ni waktu tensi la...waktu lain u may stay okey) hahahhaha

Pastu trus rasa malas nak wat keje...tetibe...eh???dapat call dari bahagian aset...soh sign report...katenye banyak gila report tak sign??? what?????hamboi...rasenye sblm I cuti panjang end year haritu....semua report tip top!!
Oh...rupanya bahagian pusat sumber redo report tu due update new aset dan inventori...
Hokey!!! dimaafkan =)

Pastu tak lama pastu ada plak dapat call dari sorang cina...dahlah tak clear...

en.cina : hallo...ini aidayu laila ke?
me: ye...sape ni??
en. cina: i dari ...(ape ntah nama sykt die) Batu pahat
(ape la cina ni...kat gua mana???cakap tersekat2...aku dgr batu pahat jek)
me: ye...ada apa ni??
en.cina: you ada km 8 jalan tanjung labuh ini apa??
me:ha???ini adtec la...ni alamat adtec...
en.cina: oh...okay2 tq

okey...pening tak ko???apekebenda cina ni???tanya ape???mane dapat number aku???nape dgn adtec???
Oh...mungkin la...dari Proton...sbb en.suami kan belikan kak han kete...
proton batu pahat yang handle even guna discount abg Im yang kije kat proton shah alam...
so...I expect...I is penjamin...hokey2...fine...tapi ko ni cina...sila la cakap betol2...fenin mak!!!

Pas settle2 kije kat opis admin...I pun nak balik opis...(dah terbayang nak panjat tingkat 3...OMG...penat nye weh...dengan nak redo keje semula...memang melemahkan anggota kaki tangan untuk memanjat ke tingkat 3...alangkah indahnye baring2 kat umah...muahahaha)

Tetibe call lagi ....

weda(receptionist adtec) : Yu...ko katne
me: kat opis admin...sain report aset...ngape???
weda(receptionist adtec): mehlah turun sini
me: ada ape lak ni???
weda(receptionist adtec): ala...mehla...
me:okayla2 sat g ea...

So aku pun turun...sambil menunduk2 kepala kerana aktiviti pengecatan lobby adtec sedang dijalankan...ni mau kene cat tudung aku ni...muahahaha

weda: wah2 ko...
me: asal???eh...cantiknye...sape punya ni???
weda: eh???ko tak tau???
me: tau ape...
weda: tu bace...


me:...eh???untuk aku ea????sape bg weda??
weda: la...yang ko tanye aku nape???mane aku tau....ce tanye laki ko...mesti die yang bg
 (warga adtec yang ada kat situ dah mula mengusik2...)

"Ala guy's...aku nampak je kasar...tapi dalam hati ada taman okay..."
boleh tak cakap camtu???hahahhaha
Tapi aku ignoring people surrounding masa tu...dok sibuk tepon florist yang hantar bunga kebetulan tinggalkan bussiness card pada weda...

me: halo...u tadi hantar bunga kat adtec ye?
en.cina: ya ya....
me: itu bunga dari siapa???
en.cina: ayo...i anta saja...i tak tau sapa bagi...u cuba tanya u punya cinta ka husband ka...
me: ok...thank u...

okay fine....cane  nak trace ni????
hmmm walaupun majuk ng en.suami...finally i wasap beliau gak...



Ha...tengok tu...saje je kan???...en. suami I memang la nak kene ni...huhu...ni wakenababe ke hape ni abg???hahahhahahhaha.......

anyway.... I LOVE it MUCH

Dear hubby...Thank u....so much...
really appreciated it...
Love u so much sangat2....
saya tak majuk lagi...hehehhehehe
tapi promise ea...jangan notty2...









Sunday, 5 January 2014

My Baby Boo???

3:13 pm 0 Comments
My Baby Boo???

Ha...tak payah nak baby boo sangat... dah bujang dah emir yang bolat ni...
Mulut die kemain mak aih...(sama cam ayah...hehehe...ok2..I admit sama cam mama)
Active bleh tahan (sama cam ayah...yela2 sama cam mama lagi...tak reti dok diam)
suke menyanyi (ni cam mama...jugak....mengaku sudeh...)
kuat majuk...(ni cam...ish???xkan mama kot...mama jarang kot kan???)
garang yang amat (ni tak pasti ikut sapa muahahaha)
Manja (macam ayah...ahahahahah)

Hari jumaat lepas, I is anta hubby keje...then pas balik keje tu we olls g jenjalan la kejap kat JB...Tetibe...on d way balik...I is mengantuk tahap gaban...so tahan la mengantuk ni..tetibe ...

Emir: mama...nape mama macam bongok jek?
Mama: Ha???(terus segar bugar)
Ayah dah gelak2 dah...
Ayah : bukan bongok la dik...MONYOK....
Mama: La....hahahahah(baru gelak guling2)
Mama dan ayah gelak guling2 bersama...

See???memang mulut die kemain lagi tau...
hahahahaha...

Now..koje die xmo dah pegi umah acik hawa...tapi sibuk nak pg school...haiyooo...
memang la mama nak anta awak sekolah...
Tapi tunggu awak 4years dulu ea...
sian la anata kecik2...rase cam baby lagi awak ni...

Emir always be my baby boo...sangat manja lately...sebabnya sejak krismas mama asyik cuti  kan....(ayah cuti mama pun follow) so emir sangat manja...
Gado pon voley tahan gak...
hahahahahahaha

Baby boo...U re such a sweet boy ever...
I love u much....



Thursday, 2 January 2014

Azam Tahun Baru 2014???

3:06 pm 0 Comments
Azam Tahun Baru 2014???

Hmm azam 2014...cam org lain gak...I pun berazam dgn kesungguhan tau...ingat muka gangster sopan camni takde azam ke???hahahaha
Walaupun perangai I is gila2...tapi azam tahun ni sangat sangat berharap dapat dicapai dengan sempurna sebelum berlabuhnya tirai 2014...

Alhamdulillah, sebahagian azam 2013 telah pun tertunai...( I don't want to enclosed here...hehehe )
hmmm antara azam 2014 yang saya harap...saya impikan...saya sangat berusaha untuk capai antaranya adalah:

1. Solat Dhuha 
 (Sincerely...I haven't done it before...) saya bekerja dengan student dan mengajar...masa untuk saya solat dhuha adalah waktu kelas saya...dan saya sangat berharap saya dapat tunaikan nya tahun ni.

2. Solat Tahajud 
( i have done it before) tapi sekali jek...tu pun sebab terbangun masa buat susu emir dan tak dapat nak tdo semula dah...so amek wudhuk and solat...
Nak dapat situasi macamtu memang la payah...kadang buat susu pun bleh pejam mata kan...so ni bila malaikat dah kejut...bangunlah dengan segar bugar untuk menunaikan solat tahajud..

3. Menyempurnakan solat dengan sempurna...
biarlah bacaan dengan penuh khusyuk...dan solat diawal waktu... (skarang ni solat hadoi...dah nak tergelincir baru nak solat...lambat la maksudnya tu)

4. Further study....
saya nak further study fulltime...taknak susahkan org sekeliling...taknak ganggu masa nersama anak...I need it much...tapi saya nak mintak further ke oversea...(en. suami I nak further oversea...u ikot okay)

5. Bercuti ke tempat yang diidamkan..
Hmm...mane tmpat yang diidamkan tu???hehehehhe...ade la...but i hope too...with hubby and emir too

6. Murah Rezki...
Saya sangat berharap rezki kami bertambah....makin kaya dan berjaya...yeay!!!

Hati seorang Saya

2:46 pm 0 Comments
Hati seorang Saya

Eh???macam tajuk drama kan???drama swasta...tak pun drama akasia tu...hahahaha...(okey bleh bagi tajuk drama ni kat Khabil Bakhtiar) 
Hati seorang saya sangatla fragile (poyonyerr) hahaha
kalo lah hati ni fragile...kerjanya asyik pecah je la...sikit pecah ..sikit pecah...
sib bek la hati ni pakai porcelain...hahahahaha...

tapi tu la kan...nama pon adalah hati seorang mama....malas dah nak sentap lame2...malas dah nak terguris lama2...jap je dah recover jadi normal...hahahaha...shomel je kan???
Tapi tu la kan...kadang2 hati porcelain ni pun ala2 tak berapa nak batu sangat la kan...
kejap2 dah retak beribu...pastu nangis kat bantal...hew hew...memalukan ok...
nampak muka dah macam gangster sopan santun tapi hati cam kapas...hadoi malu mak!!!
hahahaha...


ha...nampak muka cam poyo ni???inila muka gangster ni sbnnye...takat polis tahan tu selalu polis tu kene sebijik...dah nama kerek sangat sape suruh...ingat I takde hati dan perasaan ke???ecehceh...hahahha
tapi tu la...bab2 family...ng anak...ng husband...msti I terlebih2 sentap dan sedih
hahahhahaha...
eh dah2...harini balik kul 3.30ptg okay...
kan sekarang dah bertukar...org putih kate dah jadi transformer kan...
Walaupun I tak berapa setuju, sebab  en. suami tak sama cuti...tapi I is redha...
Kalo x suka...kuar johor!!! hahahaha ayat klise kan...







Follow Us @soratemplates