Ni wakenababe ke hape????hehehe

Ni wakenababe ke hape????hehehe

Semalam bersamaan 8/1/2014 merupakan hari yang boring pada awalnye...
mood start pagi tu tak berapa nak best sangat...
(majuk dengan en. suami malam tu...hahaha)
Rupanya terbawak2 sampai ke petang...
Seharian kerja adalah sangat busy dengan CQI, lesson Plan, KEWPA 7, setup lab yang tak siap2....pastu I try my best to settle down satu2....

1st : settle down CQI ...tetibe anto kat bos...kene kira balik...kene buat satu per satu....oergh...rasa nak balik tdo la....lagi2 bila ada suara2 annoying yang menjerit2 bila happy die dah siap...terpsycho okey....
kekadang rase nak halau je kuar opis...hahahhaha...jahat gile perangai....(ni waktu tensi la...waktu lain u may stay okey) hahahhaha

Pastu trus rasa malas nak wat keje...tetibe...eh???dapat call dari bahagian aset...soh sign report...katenye banyak gila report tak sign??? what?????hamboi...rasenye sblm I cuti panjang end year haritu....semua report tip top!!
Oh...rupanya bahagian pusat sumber redo report tu due update new aset dan inventori...
Hokey!!! dimaafkan =)

Pastu tak lama pastu ada plak dapat call dari sorang cina...dahlah tak clear...

en.cina : hallo...ini aidayu laila ke?
me: ye...sape ni??
en. cina: i dari ...(ape ntah nama sykt die) Batu pahat
(ape la cina ni...kat gua mana???cakap tersekat2...aku dgr batu pahat jek)
me: ye...ada apa ni??
en.cina: you ada km 8 jalan tanjung labuh ini apa??
me:ha???ini adtec la...ni alamat adtec...
en.cina: oh...okay2 tq

okey...pening tak ko???apekebenda cina ni???tanya ape???mane dapat number aku???nape dgn adtec???
Oh...mungkin la...dari Proton...sbb en.suami kan belikan kak han kete...
proton batu pahat yang handle even guna discount abg Im yang kije kat proton shah alam...
so...I expect...I is penjamin...hokey2...fine...tapi ko ni cina...sila la cakap betol2...fenin mak!!!

Pas settle2 kije kat opis admin...I pun nak balik opis...(dah terbayang nak panjat tingkat 3...OMG...penat nye weh...dengan nak redo keje semula...memang melemahkan anggota kaki tangan untuk memanjat ke tingkat 3...alangkah indahnye baring2 kat umah...muahahaha)

Tetibe call lagi ....

weda(receptionist adtec) : Yu...ko katne
me: kat opis admin...sain report aset...ngape???
weda(receptionist adtec): mehlah turun sini
me: ada ape lak ni???
weda(receptionist adtec): ala...mehla...
me:okayla2 sat g ea...

So aku pun turun...sambil menunduk2 kepala kerana aktiviti pengecatan lobby adtec sedang dijalankan...ni mau kene cat tudung aku ni...muahahaha

weda: wah2 ko...
me: asal???eh...cantiknye...sape punya ni???
weda: eh???ko tak tau???
me: tau ape...
weda: tu bace...


me:...eh???untuk aku ea????sape bg weda??
weda: la...yang ko tanye aku nape???mane aku tau....ce tanye laki ko...mesti die yang bg
 (warga adtec yang ada kat situ dah mula mengusik2...)

"Ala guy's...aku nampak je kasar...tapi dalam hati ada taman okay..."
boleh tak cakap camtu???hahahhaha
Tapi aku ignoring people surrounding masa tu...dok sibuk tepon florist yang hantar bunga kebetulan tinggalkan bussiness card pada weda...

me: halo...u tadi hantar bunga kat adtec ye?
en.cina: ya ya....
me: itu bunga dari siapa???
en.cina: ayo...i anta saja...i tak tau sapa bagi...u cuba tanya u punya cinta ka husband ka...
me: ok...thank u...

okay fine....cane  nak trace ni????
hmmm walaupun majuk ng en.suami...finally i wasap beliau gak...



Ha...tengok tu...saje je kan???...en. suami I memang la nak kene ni...huhu...ni wakenababe ke hape ni abg???hahahhahahhaha.......

anyway.... I LOVE it MUCH

Dear hubby...Thank u....so much...
really appreciated it...
Love u so much sangat2....
saya tak majuk lagi...hehehhehehe
tapi promise ea...jangan notty2...









0 comments:

Post a Comment